Jurnal de August

„D-l Iohannis avea o imensă calitate în 2014: nu era Victor Ponta.

În 2019, d-l Iohannis speră că e destul să ne convingă că nu e Viorica Dăncilă ca să-și asigure un nou mandat odihnitor la Cotroceni.

Ghinion:

  1. românii de dreapta au văzut că d-l Iohannis rămâne un lider USL, care a numit fără obiecții trei premieri PSD, acordând șansă după șansă Corupției; cei care s-au luptat cu monstrul USL (PSD+PNL, Ponta-Antonescu) au văzut că d-l Iohannis a rămas prizonierul USL, înconjurându-se cu apropiații lui Adrian Năstase (Mihalache, Aurescu etc.); …” – Adrian Papahagi

Domnul Papahagi are dreptate: romanii de dreapta au vazut. Domnul Papahagi e naiv insa, daca-si inchipuie ca romanii de dreapta n-au uitat ce-au vazut. Traditional, deacum, romanii de dreapta stau cam prost cu memoria. Daca n-ar fi asa, Romania ar fi ca Polonia.

 

PNL nu e un partid de cacat, nu! Ca USR. Si asta, zic unii, pentru ca desi are in conducere multi care mai degraba sunt neo marxisti decat de dreapta, masa mare a membrilor partidului e ok.
Imi place asta! Judecand asa, si PCR a fost un partid onorabil.

Asadar, daca va veti lua de PNL si de Johannis, mai ales la anul, sa stiti, ca veti face jocul PSD si USR. Nu, asta n-o spun eu, eu doar o dau mai departe, din prietenie cu emitatorul, cu influencerul de dreapta. Sa afle lumea. Sa nu faca jocul alora de stanga – veche si noua, ci alora de dreapta, adica PNL si Johannis (sic). Iar daca, dupa ce aflati asta, veti face exact ce vi se spune – da , cu voi vorbesc, comentatorii on -line „crestin-ortodocsi si patriotici de dreapta” – atunci veti semana cu nemtii – care voteaza, la greu, de ani buni, CDU si Merkel, sa nu vina la putere socialistii si nazistii. Si, de ce sa nu recunoastem, e mare lucru sa semeni cu nemtii, si nu cu niste amarati, vai mama lor, de analfabeti politici, aflati la marginea lumii civilizate. Asadar, cu CDU si Merkelul nostru, cu PNL si Johannis, pentru Dreapta noastra , cea de toate zilele!

Am citit pe „Dreapta reformatoare conservatoare” profetia unui analist de-al nostru, de dreapta. Zice el ca in viitorul apropiat noua, PNL isi va asuma liberal-conservatorismul, va sustine viata, familia, biserica, natiunea, libertatea, demnitatea persoanei, proprietatea, inițiativa privata, competiția si ca va fi adversarul declarat si ireconciliabil al stangii neo-comuniste reprezentata de USR-PLUS. Care va susține Internaționala Socialistă, globalismul, Securitatea, pulanul, birocrația, activiștii, minoritățile, ideologiile liberticide.
Aia cu „va sustine viata , familia, biserica, natiunea” e tare de tot! Pentru ca am vazut cum a „sustinut” PNL referendumul pentru familie. Si cum il sustine pe Klaus Johannis – portavocea ideologiei neo marxiste la noi in tara. La fel de tare ca aia in care analistul de dreapta vede normala o guvernare PNL- USR-PLUS – PMP! Pentru disciplina dialogului si cultura democratica!
Acum , eu ce sa mai zic in afara de „Mare e gradina ta, Doamne!” ? Zic ca mai mare decat capacitatea stangii de a-i minti pe toti, e talentul alora de dreapta de a se minti pe ei insisi.

Luand drept exemple Caracalul si Moldova- de unde, zice el, si-au luat lumea in cap si au imigrat sute de mii de romani – Dan Barna de la USR a ajuns la concluzia ca “Romania e un stat neguvernat”. In rest, Franta – cu circa 30 000 de mii de masini incendiate voluntar in fiecare an de “tinerii” periferiilor si cu zeci de morti, in fiecare an, in confruntarile cu arme automate care au loc la Marsilia, Toulouse, Nantes ori Grenoble -, Suedia – unde cele 300 de confruntari cu arme de foc s-au soldat, in 2018, cu 45 de morti si 135 de raniti si au avut loc 285 de atacuri cu explozibili -, sau Italia – unde executivul da legea, parlamentul o aproba si magistratii se pisa pe ea -, sunt ok! Asa ar trebui sa fie si Romania. Si va fi! Se vor ocupa aia ca Dan Barna de asta.

Naivii sustin ca exista o diferenta intre Johannis si Barna – primul fiind mai bun ca Barna, care este raul absolut. Singura diferenta intre Barna si Johannis, este ca Barna n-a apucat sa fie, inca, presedinte.

Unii zic ca romanii n-o sa-l mai suporte inca 5 ani pe Johannis! Adica l-au avut pe Ceausescu, carmaci, un sfert de secol, si nu-l suporta guvernator pe Johannis, 10 ani! Haida- de! Din fericire pentru interesele UE, astia care gandesc asa sunt putini. Si nu sunt romani get-beget. Sunt dereglati.

Sa te duci la europarlamentare si sa votezi PNL, si sa-i trimiti, astfel, la Strasbourg pe Rares Bogdan – care-l facea ca la CNN pe Trump acum vreo 3 ani -, pe Adina Valean – care cerea pentru imigrantii ilegali “posibilitatea de integrare, locuri de muncă, acces la școală, acces la cunoaștere culturala”), pe neo marxistul Siegfried Muresan – “Întotdeauna am considerat populismul periculos, întotdeauna am considerat naționalismul un pericol în Europa secolului XXI” sau pe Vasile Blaga – “am dorit sa impartasim din experienta vasta a Partidului Comunist Chinez” – si sa-i faci de cacao pe cei care au refuzat sa-ti urmeze exemplul, pentru ca din cauza lor se alege prafu’ de biata tarisoara, asta inseamna sa fi om de dreapta …. pe stil nou.

Asadar, daca va veti lua de PNL si de Johannis, mai ales la anul, sa stiti, ca veti face jocul PSD si USR. Nu, asta n-o spun eu, eu doar o dau mai departe, din prietenie cu emitatorul, cu influencerul de dreapta. Sa afle lumea. Sa nu faca jocul alora de stanga – veche si noua, ci alora de dreapta, adica PNL si Johannis (sic). Iar daca, dupa ce aflati asta, veti face exact ce vi se spune – da , cu voi vorbesc, comentatorii on -line „crestin-ortodocsi si patriotici de dreapta” – atunci veti semana cu nemtii – care voteaza, la greu, de ani buni, CDU si Merkel, sa nu vina la putere socialistii si „nazistii”. Si, de ce sa nu recunoastem, e mare lucru sa semeni cu nemtii, si nu cu niste amarati, vai mama lor, de analfabeti politici, aflati la marginea lumii civilizate. Asadar, cu CDU si Merkelul nostru, cu PNL si Johannis, pentru Dreapta noastra , cea de toate zilele!

Trump i-a facut cadou lui Johannis o sapca cu mesajul “Make Romania Great Again”. Da, ati citit bine – lui Johannis !! Si Johannis si-a pus-o imediat pe cap starnind aplauze. Bine, asta cu “ Make Romania Great Again”, Johannis ar fi trebuit s-o aiba, demult, in cap, nu pe cap. N-a fost, nu e si nu va fi cazul. Acum, daca Johannis a primit sapca asta nu vad de ce Trump nu i-ar da una si lui Maduro. Una pe care sa scrie: “Fa, Venezuela capitalista din nou”.

Cu ocazia intalnirii cu Boris Johnson, Emmanuel Macron si-a exprimat ingrijorarea: Post Brexit, zicea el, Marea Britanie risca sa ajunga vasalul Americii.
Acum, se stie: azi, in Europa, e mai bine sa fii vasalul socialistilor franco-germani, decat al imperialistilor americani. Dar nu asta e important. Important este ca, in doua randuri, si nu acum o mie de ani, America a salvat Franta sa nu ajunga vasala Germaniei, ceea ce arata ca mai bine sa faci rau ori de cate ori poti, decat sa-i faci cuiva bine. Nu vei fi iertat niciodata!

Atac ucigas comis de 2 afgani la Villeurbanne. In timp ce Franta seamana din ce in ce mai mult cu lumea lui Mad Max, Macron combate lepra nationalista din Polonia si Ungaria, este ingrijorat ca UK va ajunge vasala Americii, si-l acuza pe Bolsonaro ca a dat foc padurii amazoniene!

Mai intai, la Bethleem, Trump a tipat la Mahmoud Abbas! Acum, nu zic sa se pupe cu el, ca Obama, si nici sa incerce sa-l dea jos pe Netanyahu, ca Obama, dar nici sa-l faca mincinos in gura mare nu se face. Ca de ce i-a zis ca el, Abbas, e pentru pace, cand, in realitate, incita la distrugerea Israelului. Auzi, sa-i ceri unui arab sa nu minta! Mai au dreptate si aia care zic ca Trump nu-i normal.
Pe urma, la Washington, i-a cerut lui Abbas sa sisteze ajutorul financiar platit lunar tuturor familiilor palestiniene care au cate un terorist ucis de evrei cand ucidea evrei, sau inchis de evrei pentru ca a ucis evrei.
Asta l-a lasat pe Abbas cu gura cascata – pentru ca Obama l-a platit mereu fara sa-i ceara nimic; adevarul este ca Abbas stia si singur ce are de facut. Si l-a pus si in fata unei dileme ce pare insurmontabila: ce-o sa faca cu purcoiul de bani pe care UE il trimite, in fiecare an, tocmai ca sa plateasca familiile celor care au ucis evrei?! Pana la urma se orienteaza el. Precis! Ca Erdogan, care stie ce a facut cu miliardul pe care l-a primit de la UE ca sa faca democratie in Turcia.

Theresa May a declarat ca femeile trebuie sa fie libere sa poarte valul islamic, interzicerea acestuia urmand sa creeze probleme in societatea britanica. Theresa May este, dupa cum bine stim, seful partidului care a legiferat mariajul homosexual in Marea Britanie, asta inainte ca socialistii francezi sa indrazneasca sa faca acest lucru! De Partidul Conservator britanic vorbesc. Conservator!
Angela Merkel, cea care pune acum in aplicare proiectul stangii radicale germane, din urma cu 40 de ani, de a schimba Germania cu ajutorul imigratiei, a anuntat in 2016, dupa ce a obtinut victoria la Congresul CDU, ca CDU este un partid de centru si a avertizat “aripa de dreapta” (sic) ca nu va accepta nicio deviere spre dreapta a partidului. Asta nu a impiedicat media sa informeze publicul ca blocul conservator (!) a castigat alegerile in Germania , iar acum sa anunte ca “blocul conservator CDU/CSU “ intra in alianta cu socialistii germanii!
Victor Ponta, ala de purta tricou rosu cu Che Guevarra pe el, si sapca rosie pe cap, ala de avea drept model China comunista si declara ca este impotriva initiativei Coalitiei pentru Familie, pentru ca Romania nu este o republica fundamentalista, asta in timp ce sustinea invazia imigrationala la Al-Jazeera, si-l ataca pe Viktor Orban ca ridica un zid in calea ei, este acum speaker la conferinta “conservatorilor” despre viitorul Europei! Adevarul este ca atunci cand Theresa May si Angela Merkel sunt numite conservatoare, nu vad de ce n-ar fi si Ponta.

In conditiile astea, cu ajutorul mediei si al “analistilor” politici formati de ea, tabloul politic s-a simplificat mult: de o parte conservatorii socialisti si socialistii care nu au ajuns momentan „conservatori” si, de cealalta parte, la extrema dreapta, “extremistii” si “populistii”, adica polonezii si ungurii! Cei care mai sunt conservatori, mai sunt de dreapta, dar nu li se mai spune asa tocmai pentru ca sunt.
Daca stanga americana si-a insusit termenul de liberal, stanga europeana il confisca acum pe cel de conservator.

Angela Merkel nu e de acord cu expulzarea „refugiatilor” care au incalcat legea germana sub o forma sau alta. 262 de ONG-uri de stanga si extrema stanga cer si ele oprirea expulzarilor si sustinerea Angelei Merkel.
Eco comunista asta, de Angela Merkel vorbesc, este inca considerata de dreapta, ba i se spune, chiar, „conservatoare”! Si, culmea, celor mai multi li se pare normal lucrul asta! Un autor francez spunea ca asta nu mai e ridicol, e inspaimantator.

Mai intai, Sea Watch, “taxiul” german condus de Carola, i-a luat pe sarmanii subsaharieni, care platisera traficantilor cate 1500 euro/persoana, din apropierea tarmului libian si i-a dus in fata Lampedusei. Dupa ce media europeana si-a facut datoria si i-a informat pe toti, Carola a fortat intrarea in port. Guvernul italian tocmai daduse un decret, la initiativa lui Salvini, prin care interzicea oengeurilor germane sa intre incarcate cu imigranti, in apele teritoriale italiene. Imediat dupa ce Carola a spart blocada si a fost arestata, pentru ca asa zicea decretul guvernului italian, ministrul german de externe s-a declarat solidar cu gestul Carolei, a cerut imperios eliberarea ei, iar televiziunea germana de stat a organizat o coleta publica pentru Carola, si a strans 1 milion de euro intr-o singura seara. Dupa ce Carola l-a sfidat pe Salvini, acesta a primit una peste bot si din partea justitiei, care a decis s-o elibereze pe Carola, desi decretul guvernului italian zicea altfel. Pe urma, “taxiurile” oengeurilor germane au inceput sa faca coada in fata porturilor italiene, refuzand sa se indrepte spre Spania, cu toate ca guvernul socialist spaniol le-a adresat invitatii publice exprese sa vina acolo. Dar oengeurile germane tin cu tot dinadinsul sa-si descarce „marfa” numai in curtea lui Salvini. A venit si momentul in care Carola recunoscut, nonsalanta, ca a fortat intrarea in portul Lampedusa la ordinul guvernului german si a declarat ca pe tarmul libian 500 000 de imigranti asteapta sa fie salvati. Asta ar fi fost, intr-o lume normala, o stire bomba, dar pentru ca nu mai traim intr-o lume normala, ci intr-una germana, n-a fost, asa ca o repet: Carola a recunoscut ca i-a dus pe subsaharieni la Lampedusa la ordinul guvernului german. Asta tocmai cand Salvini a fost lasat singur de aliatii la guvernare – oricum de alianta s-a ales praful -, premierul Conte si-a dat demisia si incearca acum, dupa ce a intrebat-o pe doamna Merkel cum sa-i faca vant definitiv lui Salvini, sa faca o noua alianta cu socialistii italieni. Asta ca sa readuca Italia in lumea germana. Iar acum, dupa toate astea, doamna Merkel scrie si sfarsitul: tocmai a cerut relurea podului naval care a legat Africa de Italia inainte de Salvini. Adica, in limbaj oficial, “cancelarul german a pledat pentru reluarea operatiunilor de salvare pe Mediterana, sub egida Statele membre UE” sau cum spune chiar ea “Ar fi un lucru bun ca sa reluam misiunea “Sophia” si vapoarele guvernamentale sa se ocupe de salvari”. Pentru cine nu stie, “Sophia” a fost operatiunea navala in care nave, in marea lor majoritate germane, s-au alaturat “taxiurilor” oengiste pentru a transporta circa 100 000 de subsaharieni din Libia in Italia.
Am rezumat, cat mai concis posibil, modul clasic in care se Vladimir Putin destabilizeaza guvernarea intr-o tara membra a UE.

 

4 comentarii

  1. Cel mai greu e sa traiesti intre germani si sa vezi cum nu sunt 364 de zile de acord cu politica lui Merkel si o zi sunt cei mai mari adepti ai ei!
    Nu stiu cum se face ca tocmai in ziua aia …..sunt alegerile!

  2. plus ca dementul impotent gerontofil macron, disperat ca israelul prospera , a hotarat sa dea 15 miliarde de dolari iranului pentru ca hezbollahul, rebelii houthi si assad sa mai primeasca rachete de mare precizie pentru a ataca evreii. noroc ca trump a refuzat sa ridice temporar sanctiunile la petrol si planul a cazut. macron e penibil si irelevant.

  3. La noi se spune ca cainele(scuzați cacofonia) moare de drum lung iar Macron de grija Marii Britanii. De fapt sunt foarte mulți, inclusiv pe la noi, aceia care mor de grija englezilor. Acest Macron insa este un fel de păpușă Barbie de gen(nu de sex) masculin la început folosita în mediu casnic de nevastă-sa iar acum după ce a fost încoronat și intonat (zic bine!) președinte al nefericitei Frânte de către oculta a devenit și păpușa acelei mizerii umane numita Merkei,o prezenta în fruntea Germaniei cel puțin la fel de nociva ca Hitler. Tragedia este însă că ambele personaje adică tandemul franco-german sunt în ultima instanta la cheremul neonazistului Putin. Asa ca, dacă nu vrei sa fi vasalul (aliatul) Americii poți foarte bine sa devii sluga lui Putin. Sieg heil Vladimir! În legătură cu facerea de bine a Americii, lucrurile sunt, sa zicem, mai nuanțate. E mai mult de spus pe acest subiect asa ca, poate îl discutam cu alta ocazie.

Lasă un comentariu