In locul SUA, noul lider mondial al luptei impotriva CO2 va fi UE

Reuniti la Varsovia, sefii de guverne ai tarilor din “Grupul de la Visegrad” (Polonia, Ungaria, Cehia si Slovacia) au denuntat marti “santajul” si “dictatul” Bruxelles-ului, in ceea ce priveste politica migratoare comuna.

“Politica migratoare comuna” – inseamna ca Bruxelles-ul si Berlin-ul hotarasc ceva, iar celelalte tari, in comun, urmeaza intocmai indicatiile primite.

Cei patru sefi de guvern au reiterat ca resping in continuare cotele obligatorii de imigranti stabilite de UE si au protestat impotriva ideii de distribuire a fondurilor europene, numai cu conditia acceptarii politicii imigrationiste hotarate la Bruxelles si Berlin.

Viktor Orban a declarat: “Ideea de a lega fondurile ce vin din partea UE de politica migratoare este o idée rea. Grupul de la Visegrad nu se va lasa intimidat…De acum, Ungaria este in stare sa raspunda chiar daca acordul incheiat intre UE si Turcia nu va functiona. Suntem capabili sa oprim valul imigrational la frontiera cu Serbia.”, iar Beata Szydlo, premierul Poloniei a spus: “Grupul de la Visegrad, bineinteles si Polonia, nu va accepta niciodata santajul si nici sa i se dicteze conditiile. Noi am spus clar ca politica migratoare dusa pana acum de UE nu si-a aratat avantajele si de aici ar trebui trase concluziile.”

Dealtfel, Beata Szydlo a declarat cu ocazia vizitei recente a lui Dimitris Avramopoulos – comisarul european pentru Imigratie – la Varsovia: “Comisarul vine la Varsovia si incearca sa ne spuna ca trebuie sa facem ce spune UE, ca trebuie sa primim imigranti…Doua zile mai tarziu, la Londra, are loc un nou atac terorist. Comisarul ar trebui sa se concentreze mai mult asupra modului in care pot fi evitate astfel de atacuri.”

Reuniunea de la Varsovia a avut loc marti. Miercuri, la Londra, in fata membrilor Parlamentului, primul ministru britanic, Theresa May, a anuntat,oficial inceperea procesului de divort cu Uniunea Europeana. Nu trebuie uitat ca Brexitul a avut drept principala cauza tocmai dezacordul Marii Britanii vis-a –vis de politica imigrationala sinucigasa impusa de UE.

Aproape concomitent cu intalnirea de la Varsovia si anuntul oficial al Theresei May, Federica Mogherini – sefa diplomatiei UE – a dat un interviu ziarului italian Il Messagerro, in care a declarat ca Statele Unite risca sa-si piarda locul de lider mondial in favoarea Uniunii Europene, mai ales in ceea ce priveste comertul si lupta contra schimbarilor climatice!

Pentru a-si sprijini afirmatia, Federica Mogherini a invocat multipolaritatea, comertul, lupta contra schimbarilor climatice si ideea ca UE se impune mai ales prin adoptarea unui nou model politic, cooperant, menit sa stinga conflictele ce apar in zonele sensibile!

Este vorba de “modelul politic si de securitate” al UE, care a inlocuit descurajarea militara cu transferurilor financiare permanente, din conturile Uniunii in cele ale potentialilor agresori.

Federica Mogherini nu poate beneficia, ca Juncker, de scuza ca este afectata permanent de o stare euforica de origine etilica, asa ca singura explicatie pentru declaratiile halucinante cu care-si asezoneaza ciclic prezenta pe cea mai inalta scena a politicii europene, este ca negarea realitatii si retardul psihic soft au devenit conditii obligatorii in fisa oricarui post important ocupat la Bruxelles.

http://actu.orange.fr/monde/migrations-le-groupe-de-visegrad-denonce-le-chantage-europeen-CNT000000FvKMY.html

http://uk.reuters.com/article/uk-europe-migrants-poland-idUKKBN16U0TC

http://therese-zrihen-dvir.over-blog.com/2017/03/je-me-demande-d-ou-elle-les-sort-les-usa-risquent-de-ceder-le-leadership-mondial-a-l-ue-selon-mogherini.html

 

Anunțuri

3 comentarii

  1. Imi inchipui ca bietul Trump ,saracul, nu mai poate dormi noaptea chinuit fiind de cosmarul ca SUA a pierdut pozitia de leader in lupta contra schimbarilor climatice.Mogherini dixit! Se poate constata ca prostia nu numai ca nu ucide dar, asa cum spui,ii propulseaza pe unii in posturi in care n-au visat sa ajunga neam de neamul lor.

  2. Trump va ceda bucuros socialistilor europeni dominatia in materie de ecologie. :)))

  3. Sa-l lasam deocamdata pe Trump cu ,,cosmarurile” si pe Mogherini cu reveriile sale si sa ne delectam la tvr1 cu cei trei crai de la rasarit invitati acolo,cu V. Ernu in frunte. E clar ca tvr este departe de asi fi gasit ,,doctorul” care sa-i vindece grelele suferinte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: