Musulmanul Moderat

U47P5029T2D498040F24DT20120820164431

Întâlnim peste tot sintagma “musulman moderat”, în special după frecventele atentate islamiste. Atunci, musulmanul moderat este pus într-un taler al balanței, iar teroriștii în celălalt. Nu se știe prin ce minune, întotdeauna, musulmanul moderat atârnă mai greu. Bineînțeles, de parte cea bună. Musulmanul moderat reprezintă imaginea de piața a Islamului și ni se spune că formează, multiplicat, marea majoritate a musulmanilor; și așa și este. Despre el se vorbește cu simpatie, pentru că nu se aruncă în aer împreună cu mediul înconjurător, sau nu-i aruncă pe alții în aer împreună cu. Pentru că s-a integrat, sau este pe cale să se. Pentru că își achită taxele către stat și nu se îmbracă în djellaba, iar femeia lui nu poartă burqa, semn de fundamentalism, ci hijab, simbolul moderației. Pentru că își trimite copiii la o școală modernă și nu într-o madrassa medievală. Și, mai ales, pentru că este discret, adica nu strigă în gura mare că Islamul va stăpâni lumea și nici nu inspiră frica pe care o inspiră celălalt, fundamentalistul islamist.

Ăsta, islamistul, nu reprezintă Islamul, deja s-a decretat asta, se reprezintă numai pe el. Pentru că pune în aplicare, ad-litteram, versetele din Coran. Pentru că într-o mâna ține, în loc de sabie, kalasnikovul, iar în alta Coranul. Pentru că nu poartă haine occidentale, ci djellaba și vestă cu explozibili, iar la moschee are și covorașul de rugăciune și atelierul de fabricat bombe. Pentru că e gură spartă si spune ce crede: că Islamul va stăpâni lumea și vremea Califatului mondial este aproape, ceea ce strică planurile multora, care prezinta Islamul drept religia pacii si iubirii universale. Pentru că musulmanul fundamentalist polarizează atenția, urlându-și convingerile, în timp ce musulmanul moderat le ține numai pentru el.

Dar nu contează, deoarece musulmanul moderat relaționează social, este comunicativ , așadar frecventabil. Și are o imagine atât de bună, încât nimeni nu mai observă că, din când în când, unul dintre copiii lui – ajuns asistent universitar – își umple rucsacul cu explozibili, ia metroul și se aruncă în aer! Unul dintre copiii lui – ajuns neurolog cu două doctorate – face bombe chimice pentru Al-Qaeda și când este adus în fața justiției pentru asta, cere ca judecătorii sa dea probe ADN pentru a se convinge că nu sunt evrei și este judecat cu imparțialitate! Unul dintre copiii lui, ajuns arhitect, întră cu avionul de călători în World Trade Center. Unul dintre copiii lui – ajuns maior și medic psihiatru – execută cu două pistoale automate câțiva zeci de soldați, în timp ce strigă “Allah Akbar”. Unul dintre copiii lui – ajuns asistent social – își împușcă cu arma automată colegii de serviciu, slăvindu-l prin strigăte și faptă tot pe Allah. Unul dintre copiii lui – licențiat in IT – ajunge călăul Statului Islamic. Unul dintre copiii lui….Unul dintre copiii…Unul dintre…

Da, din fericire pentru omenire, musulmanul moderat este total diferit de cel fundamentalist. Nu s-a descoperit însă de ce copiii lui seamană atât de mult cu fundamentalistul!

Anunțuri

6 comentarii

 1. bunica sabela · · Răspunde

  Exista o vorba: musulmanul radical te decapiteaza/impusca el personal, pe cand musulmanul moderat asteapta si spera ca musulmanul radical sa te decapiteze/impuste…
  Pentru mine personal NU exista islam moderat!
  Un criminal innascut si „educat” (indoctrinat) sa fie criminal NU are cum sa fie moderat!

 2. Reblogged this on radupopescublog.

 3. Musulmanul moderat alege pietre mai mici când trebuie sà lapideze pe cineva !

 4. Fundamentalistul este islamistul care vrea sa te decapiteze.
  Moderatul nu vrea sa te decapiteze, el vrea ca fundamentalistul sa faca asta.

 5. Gigi Marga · · Răspunde

  Cum zicea cineva „Radical islam is the snake. Moderate islam is the grass”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: