Edelweiss, nu! Hijab, da!

2gna9a4

Elveția este o țară frumoasă. Ca o ilustrată superbă sau ca fetița din imaginea de mai sus. Elveția este însă și o țară foarte civilizată, iar azi o țară nu poate avea pretenția asta, dacă nu este și multiculturală; mai ales multiculturală. Asta înseamnă diversitate și toleranță la cote maxime. Și toleranța poate fi prima, iar diversitatea a doua, cu o singură condiție: să nu aibă, nici una nici alta, limite.

O societate multiculturală este locul în care culturile străine se simt egal îndreptățite și recomandabile. Egale în drepturi una față de alta, dar nu și cu cultura gazdă, care trebuie să accepte auto-discriminarea ca pe un datorie. Deoarece culturile străine binevoiesc să-i facă acesteia cadou diversitatea, cultura gazdă trebuie să le admită ca pe o binecuvântare și să le asigure, obligatoriu, un climat de toleranță în care să se dezvolte. E datoria și menirea ei. Pentru că, prea mult timp a dat dovadă de orgoliu, de egoism, de elitism, de lipsă de deschidere, acum trebuie să-și spele păcatele, acceptând să trăiască în comunitate cu alte culturi, în timp ce își reduce, voluntar și demonstrativ, drepturile.

Aș spune că, într-o adevarată societate multiculturală – și, veti vedea, Elvetia a devenit una – cultura gazdă renunță, treptat, la drepturile sale. Procesul l-aș numi “evoluție multiculturală”, pentru că un proces inițiat de socialiști – chiar când duce la dezastru, și duce întotdeauna – este considerat unul evolutiv. El este cea mai bună dovadă că o țară, o societate, a atins apogeul civilizației – stadiul progresist. Acesta este, totodată, și stadiul terminal.

Asta se întamplă numai atunci când renunți, benevol, din convingere, la ce este al tău – să spunem la valorile tradiționale, care oricum erau în realitate niște mecanisme de opresiune mascate – în favoarea a ceea ce este străin și exotic, și accepți să îți tragi seva din singurul lucru pe care l-au adus cu ei oaspeții, care ți-au devenit colocatari înainte de a-ți deveni stăpâni: cazanul multicultural.

Raportându-ne la experiența istoriei, procesul ăsta seamănă cu ăla în care unii au renunțat de bună voie la propietatea lor, pentru a trăi fericiți în mijlocul colhozului. Și ăla a fost considerat evoluție și pentru că s-a încheiat atât de bine nu văd de ce ăsta nu ar sfârși la fel.

Spuneam că Elveția este o societate multiculturală model. Dar, deși i-a construit eșafodajul metodic, cu seriozitatea specifică, el mai are nevoie de mici ajustări. Rasismul și xenofobia își mai arată colții, și asta chiar acolo unde te-ai aștepta cel mai puțin: în școală!

La Gossau, zece elevi ai unei școli secundare au venit vineri la cursuri îmbrăcați cu cămăși edelweiss. La fel ca aceea purtată de fetița blondă, cu ochi albaștri, pe care o lăudam la început. Văzându-le ținuta, învățătorul, un apostol progresist, i-a trimis acasă să se schimbe. “Această ținută transmite idei rasiste și xenofobe”… a motivat el. Îi dau dreptate, mai ales că elevii veniți la școală în cămăși țărănești tradiționale, au intonat și cântece patriotice elvețiene! Asta ca reacție la comportamentul colegilor musulmani albanezi. Și patriotismul, se știe acum, este o reminiscență de extrema dreaptă și trebuie condamnat.

Învățătorul nu a judecat cauza – comportamentul elevilor albanezi. Ar fi însemnat nu numai o lipsă de respect față de niște “manifestări culturale”, cu care elvețienii, ținând cont și de rata lor demografică, ar fi indicat să se obișnuiască încă de mici – dar și o probă, indubitabilă, de xenofobie. Punându-i însă la punct pe junii rasiști  elvețieni, a arătat, cu tact pedagogic, cât de important este să pedepsești din timp efectul, pentru a nu-i permite acestuia să se transforme în cauză.

Directorul școlii a avut o atitudine mai nuanțată, subliniind că o cămașă edelweiss este veșmânt, când este purtată de un singur elev, dar se transformă în mesaj, când este purtată de zece. Și dacă veșmintele sunt permise la școală, mesajele nu. Doar dacă sunt transmise de corpul didactic și elevii musulmani, și îi au drept target pe elevii elvețieni.fille-voile-ecole-620x400Hotărârea luată pe 11 decembrie de Curtea Supremă a Elveției, arată că afirmația mea nu este deloc exagerată. Pentru că, cu patru voturi pentru și doar unul împotrivă, Curtea a hotărât autorizarea hijabului în școlile elvețiene. Așadar, fetele musulmane se pot înveșmânta în jihab, fără ca acest lucru să fie interpretat ca un mesaj religios, islamic. Dimpotrivă, el este o confirmare clară a toleranței fără margini și a respectului pe care societatea elvețiană îl are față de libertatea religioasă. Dar fetele elvețiene nu pot veni la școală îmbracate în cămăși edelweiss, pentru că asta ar transmite un mesaj rasist și xenofob!

Incredibil?… Aș răspunde negativ. Pentru că neverosimilul devine credibil, ba chiar plictisitor de normal, într-un loc în care prostia este excedentară. Și o societatea progresistă multiculturală este un astfel de loc.

Cum spuneam, elvețienii renunță, din convingere, la “rădăcinile” lor – din fericire nu sunt singurii – și își primesc, benevol, rația de la cantina multiculturală. Pentru că o Elveție blondă, cu ochi albaștri, îmbrăcată în edelweiss, nu ar reprezenta niciun câștig pentru diversitatea planetei, pe când una metisată și acoperită de hijab, da.

 

http://www.20min.ch/ro/news/suisse/story/Jugee-raciste–la-chemise-edelweiss-choque-un-prof-29935613

http://www.dreuz.info/2015/12/14/le-tribunal-federal-suisse-fait-avancer-dun-pion-lobscurantisme-islamique/

 

Reclame

5 comentarii

 1. bunica sabela · · Răspunde

  Intrevad cu groaza ziua in care, in Europa, daca ai tupeul sa fii blond natural si mai ai si nerusinarea nesimtita si xenofob-rasista sa ai ochi albastri sau verzi, ai sa fii numai bun de batut si de lovit cu pietre din caldaram, stropit cu acid cat mai concentrat sau chiar ochit de molotoave in plina strada…
  Ca deh, „discriminezi” SATANELE tuciurii cu mutre tipic lombrosiene de retardati si criminali si cu ochii sasii de culoarea intunericului din care au sosit pe capul nostru…
  Am mai scris: OLIGOFRENIA SI SCHIZOFRENIA UNORA VOR DISTRUGE EUROPA!!!

 2. Suedia, Franta, Germania, acum Elveția. Observ că atacurile se duc spre linia germanică a continentului…cel puțin într-o primă fază. Există vreun element comun care favorizează asta (în afară de mult trâmbițata alianță antisemită nazisto-islamică)? Sau se consideră că sunt statele cele mai rezistente și, odată căzute acestea, restul este o formalitate? Pentru că observ și corolarul: sunt momite cu negocieri de aderare Serbia și Muntenegru.

  1. Ai uitat de UK, Belgia, Norvegia, Spania, Italia si cam tot ce se considera a fi „vestul avansat si civilizat”. Acum doar a venit randul tarilor din fostul „bloc comunist” pe care le rezolva rapid prin deportari, pardon, „cote de refugiati”. La inceput doar 6000. Nu par multi, dar sa vezi distractie cand or sa inceapa sa-si „reintregeasca familiile” cu parinti frati, unchi, nepoti, matusi, cumnati, etc.
   Aia 6000 poti sa-i inmultesti lejer cu 10 ca sa aflii o suma reala.
   Si astia sunt doar in primul an… ca pe urma sigur vor fi mai multi de 6000, ca nu vom primi doar o „cota”.

 3. Si uite asa, tari ca Chile sau Panama dintr-o data încep sa ne faca cu ochiul. Puneti mana si invatati spaniola si începeți sa împachetați. Dar mai repejor asa, pana nu va fac altii bagajul si va scot afara in șuturi. E clar ca populațiile locale europene nu mai au nici un viitor in tarile lor sau in Europa. Lăsați-i pe stangisti sa-si creasca pe banii lor violatorii si sălbaticii musulmani.

  Pana una alta, aruncați o privire pe aici:
  http://www.heritage.org/index/
  http://www.pwc.com/gx/en/services/tax/paying-taxes-2016.html
  https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/
  http://www.globalpropertyguide.com/
  http://www.xpatulator.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: