Teroristul a fost ajutat să se mute!

56717b493570b38a57a1d18c

Salah Abdelsam, organizatorul atentatelor de la Paris, jihadistul urmărit de poliția din întreaga Europă, a făcut parte din comandoul care a măturat cu rafale de kalashnikov terasele unor cafenele din Paris. Fratele său, Brahim Abdeslam, a luat și el parte la atac, dar a murit aruncându-se în aer într-un restaurant.

Din cei 8 islamiști participanți la atacuri, Salah Abdeslam a fost singurul care a scăpat, îndreptându-se spre unicul loc în care se putea adăposti: cartierul Moleenbek din Bruxelles. Ironia sorții a făcut ca, la Cambrai, jandarmii să oprească pentru control mașina în care se afla. Deși starea de urgență fusese declarată, Parisul încă nu anunțase că Salah Abdeslam este dat în urmărire generală, așa că a fost lăsat să treacă. Norocul jandarmilor, pentru că Salah purta, conform mărturiei uneia dintre cele două persoane care-l însoțeau, o veste încărcată cu explozibili. Adică, era “îmbrăcat” la fel ca și ceilalți membri ai katiba trimisă de Statul Islamic să pună pe butuci Parisul.

Jihadistul Califatului a trecut astfel, fără probleme, în Belgia. Părăsea scena masacrului – 132 de morți și aproape o sută de răniți – pentru a se transforma în inamicul public numărul unu. La o zi după atentate, serviciile de informații și polițiile din toată Europa îi știau numele și chipul, iar în 48 de ore ajunsese o vedetă media – toată presa vorbea despre el, iar fotografia lui era peste tot. Părea că soldatul Statului Islamic nu mai are scăpare. Nu ore, ci minute, păreau că despart “opinia publică” de aflarea veștii: “Salah Abdeslam a fost prins!” Sau, mai degrabă: “Înconjurat, Salah Abdeslam s-a aruncat în aer!”. Asta suna mult mai veridic.

Doar era vorba despre cel mai mare atentat terorist din istoria Franței și a Europei. Era vorba despre unul dintre jihadiștii Statului Islamic. Acel Stat Islamic, dușman declarat al civilizației, ai cărui “militanți” – cum îi numește BBC-ul – au executat mii de prizonieri în uniformă, au decapitat și crucificat creștini irakieni și ziariști străini, au introdus sclavia în teritoriile ocupate, și ucid acum bebelușii trisomici, după ce au executat sute de copii care refuzaseră să devină jihadiști.

Dar Salah Abdeslam n-a fost prins nici până acum! Miercuri seara, ministrul de Justiție al Belgiei, Koen Geens, a făcut la o televiziune flamandă, o declarație surprinzătoare. El a dezvăluit că Salah Abdeslam “se găsea, cel mai probabil, la două zile dupa atentate, într-o locuință din Moleenbek”! Koen Geens a mai spus că serviciile de informații belgiene l-au localizat pe Salah Abdeslam în noaptea de 15 spre 16 noiembrie, dar poliția n-a putut interveni! De ce? Pentru că, așa cum arată publicația Het Laatse News, Codul penal belgian nu autorizează perchezițiile pe timpul nopții, între 23.00 și 05.00 , decât în caz de flagrant delict sau incendiu! Este vorba doar de drepturile omului și nici 132 de morți, nici ISIS, nu trec peste ele. Contactat de presa belgiană, Parchetul federal a recunoscut că o percheziție, la o adresă din cartierul Moleenbek, a fost amânată pe timpul nopții, și că Salah Abdeslam se putea găsi la aceea adresă! Totuși, spune același Parchet, informațiile s-au dovedit negative pentru că Salah Abdeslam n-a mai fost găsit!

Acum însă, “limbile” s-au dezlegat și televiziunile franceze și belgiene transmit că Salah Abdeslam a scăpat ascuns într-o mobilă – scoasă de complicii care simulau o mutare de locuință – chiar sub ochii poliției belgiene care supraveghea, fără a putea însă și interveni, locația. A făcut-o însă în cursul zilei, când “cuibul terorist” era déjà gol! Nu, nu-i de râs, pentru că este ceva foarte serios. Știți: codul penal, drepturile omului…Și teroriștii islamiști sunt oameni, nu-i așa? Interziceți Guantanamo!

Pe 21 noiembrie, Koen Geens a depus un proiect de lege de modificare a codului penal, astfel încât poliția să poată efectua percheziții, în cazuri de terorism, și în timpul nopții! Militanții Statului Islamic sunt în pericol!

http://www.lalibre.be/actu/belgique/salah-abdeslam-a-molenbeek-koen-geens-et-le-parquet-federal-nuancent-fortement-567129603570ed38949a4d9c

 

 

Reclame

5 comentarii

 1. bunica sabela · · Răspunde

  Am inceput deja sa vad cu alti ochi „torturile” si „umilintele” la care au fost supusi (si la care SPER ca INCA mai sunt supusi, pe buna dreptate!) jihadistii la inchisorile Guantanamo si Abu Ghraib!

 2. Intotdeauna am privit cu ochi buni, cu aprobare, Guantanamo si asa zisele „inchisori CIA”. Chiar daca „institutiile ” astea n-ar fi salvat prin activitatea lor sute si sute de mii de vieti nevinovate, dar au facut-o, tot le-as fi aprobat. Si asta pt. ca, in 99% din cazuri, ceea ce critica stanga s-a dovedit a fi, intotdeauna, un lucru bun.

  1. bunica sabela · · Răspunde

   Corect, pentru ca ceea ce critica stangistii reprezinta ceea ce le strica lor planurile nemernice puse la cale si partial infaptuite de aproape un secol!

 3. – The World’s Most Persecuted Minority: Christians

  – Radical Islam: The Most Dangerous Ideology

  – Why Do People Become Islamic Extremists?

 4. „ucid acum bebelușii trisomici”-despre ce e vorba, poti te rog sa detaliezi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: