Germania ca Titanicul

Actualitatea si realitatea germana prind prim-planul numai atunci cand varful icebergului se iveste dintre valuri. Si asta se intampla doar cu ocazia vreunui atac cu camionul sau cu masina asupra pietonilor, sau atunci cand un “dezechilibrat psihic” se arunca in aer, sau ataca cu cutitul, maceta, ori toporul, calatorii vreunui tren sau trecatorii de pe strada. Desi autoritatile si media germana incearca programatic sa cantoneze astfel de evenimente in zona “faptului divers”, ele se transforma in stiri cu impact mediatic international. Oricum ar fi, Germania este din ce in ce mai des in lumina reflectoarelor. Franta are de ce sa se uite iar, cu ingrijorare, peste Rin. Germania este hotarata sa ii ia fata.

Imensa masa a icebergului ramane insa ascunsa privirilor. Este vorba de uriasa explozie a criminalitatii, provocata de valul migrator ce a afectat o tara care, sub conducerea lui Merkel, pare tot mai hotarata sa se uneasca cu Africa si Orientul Mijlociu. Adica sa se lase cucerita de ele.

Sistemul politico-mediatic german a incercat cu ajutorul unei retorici pe cat de ofensive pe atat de optimiste, sa transforme invazia celor 1,5 milioane de straini – fara nicio legatura cu cultura si civilizatia gazda – sositi in 2015 si 2016, intr-un veritabil simbol de solidaritate, compasiune si empatie. Asigurarile oficiale ca noii veniti vor raspunde cu recunostinta mainilor intinse, ba chiar isi vor aduce nemijlocit contributia la viitoarea dezvoltare a Germaniei, devenind un important vector de integrare civica si responsabilitate economica, s-au dovedit lipsite de orice legatura cu realitatea.

Pentru ca integrarea are sanse de reusita in fata unor indivizi, nu si a unor popoare – spunea De Gaulle. Si cate dreptate a avut, se vede acum.

Asa cum era si normal, milioanele de imigranti nu au aruncat in apele Mediteranei, sau au abandonat la granitele imaginare ale super civilizatei Germanii, “cultura” medievala de banda si trib, imprimata genetic in zeci de generatii. Si “cultura” asta mai spune ca o tara care te-a primit, este o tara pe cale de a fi ocupata. Asa ca un val de violente, violuri, si jafuri, de neimaginat in urma cu doar cativa ani, s-a abatut asupra Germaniei. Oaspetii se comporta ca niste ocupanti!

Si mii, zeci de mii, sute de mii de “fapte diverse” se petrec in spatele cortinei mediatice, trecand de cele mai multe ori neobservate, pentru a se transforma, incredibil de repede, in firesc cotidian. Pentru ca devine natural ca piata unui mare oras german, sau centrul altuia, mai mic, sa ajunga sub controlul unor bande de cutitari africani, iar marocanul si libianul sa-l calce in picioare si sa-l arunce pe calea ferata, in asteptarea aprobarii cererii de azil, pe neamtul care se duce la lucru, pentru ca a refuzat sa le dea cate o tigara. Neobisnuit ar fi ca politia sa-i aresteze pe toti, iar justitia sa-i condamne la inchisoare si expulzare. Din cauza asta a respins si Bundestagul proiectul de lege care prevedea expulzarea marocanilor aflati pe teritoriul german, iar guvernul de la Berlin, potrivit Der Spiegel, anunta ca va mai “importa” inca 12 milioane de migratori pana in 2060!

Despre masa nevazuta a icebergului, care va scufunda in cele din urma Titanicul german, intr-un text aparut pe site-ul belgian lepeuple.be:

<<O femeie in varsta de 87 de ani a fost masacrata cu lovituri de picioare intr-un spital german, la Neuenhaus, de un “refugiat” somalez in varsta de 18 ani. Victima a murit sufocata de propriul sange. Inainte de a comite aceasta crima, tanarul somalez abuzase sexual de sotul batranei, si el tot in varsta de 87 de ani. Batranul suferea de dementa senila. Arestat in timp ce fugea, somalezul a fost examinat de catre un psihiatru si prima expertiza nu a identificat niciun semn de iresponsabilitate. Se implinea un an de cand somalezul traia in Neuenhaus, dupa ce fugise din Somalia.

Acest penibil fapt divers nu este decat unul dintre multiplele exemple ale valului de crime comise recent, sau mai putin recent, de imigranti, in Germania.

Potrivit unui raport confidential al BundesKriminalAmt (BKA), publicat de catre cotidianul BILD, 208 344 delicte si crime comise de catre imigranti, au fost inregistrate in 2015! Aceste statistici ale Politiei Criminale indica o crestere de 80% fata de anul 2014. Aceste date publicate in 2016 nu cuprind decat delictele pentru care un suspect imigrant a fost retinut. Crime precum violurile nu apar in aceste statistici, pentru ca autorii lor de obicei fug.

In Leipzig, cartierul in care se intalnesc imigrantii este descris astfel de catre politisti: “Zona este acoperita cu pungulite de heroina goale si noaptea strazile intra in stapanirea hotilor…Traficul de droguri are loc chiar sub ochii nostri. Daca intervenim suntem amenintati, insultati, acoperiti de scuipat. Uneori, cineva scoate cutitul. Nu au mila si nici frica si nu se feresc sa jefuiasca persoanele in varsta.”

In Rhenania de Nord-Westphalia, un raport al Ministerului de interne arata ca marocanii au comis 6208 delicte, algerienii 4995 si tunisienii 1084; cifrele sunt in crestere semnificativa in raport cu anii precedenti.

Potrivit ministrului de interne al landului “imigrantii originari din Africa de Nord sunt suprareprezentati printre delicventi, mai ales in marile orase. Suspectii sunt in general oameni tineri, celibatari. Specialitatile lor criminale sunt furturile si agresiunile.”

La Dusseldorf, imigrantii comit, in medie, o infractiune la fiecare 3,5 ore. Un inspector de politie a declarat: “in ansamblul lor sunt lipsiti de respect si rusine.”

In Rems-Murr, o periferie a Sttugart-ului, bandele rivale de tineri imigranti proveniti din Balcani “fura tot ce nu este legat (fixat) de ziduri”. Bande de tineri tigani si kosovari, care fug de la scoala, fura in timpul raidurilor zilnice, masini, telefoane celulare si obiecte de valoare. Ei patrund in salile de consultatii ale medicilor, in azilurile de batrani, in gradinite, pentru a fura genti si obiecte de imbracaminte.

La Aalen, un kosovar de 14 ani are un dosar la politie, ce cuprinde peste 100 de infractiuni. Potrivit ziarului local: “toate incercarile politiei, justitiei si asistentilor sociali de a-i inocula sensul binelui si al raului si a-l reda societatii au esuat. Pe Facebook el se lauda cu ispravile sale si cu dragostea pentru gangsta-rap.”

La Leipzig, numarul de furturi semnalate in transportul public a crescut cu 152% intre 2012 si 2015. Numarul agresiunilor fizice si sexuale pe transportul in comun este si el in crestere. Pe ansamblu, numarul delictelor semnalate in autobuze si tramvaie a crescut cu 111% intre 2012 si 2015, iar in statiile de autobuz numarul crimelor semnalate in aceeasi perioada a crescut cu 40%. Politia din Leipzig atribuie cresterea criminalitatii, cresterii rapide a numarului de imigranti. Ea nu a furnizat date asupra nationalitatii infractorilor, pentru ca politia nu dispune de personalul necesar pentru a efectua si munca de centralizare si recenzare a datelor.

La Dresda, imigrantii proveniti din Maroc, Algeria si Tunisia au pus stapanire pe emblematica Wiener Platz, o vasta esplanada publica in fata garii centrale. Acolo, ei practica traficul de droguri si furtul asupra trecatorilor, fara teama de a fi pedepsiti.

La Schwerin, bandele de tineri imigranti inarmati cu cutite au transformat centrul orasului, ziua si noaptea, intr-o veritabila curte a miracolelor. Functionarii municipali au elaborat un plan de actiune pentru a prelua controlul asupra strazilor. O parte importanta a planului prevede mai multi lucratori sociali, pentru a favoriza integrarea! Ca si cum prevenirea cu duhul blandetii ar mai functiona in astfel de situatie!

In Rheinland-Ruhr, cea mai mare regiune metropolitana a Germaniei, statisticile politiei arata ca algerienii au comis peste 13000 de delicte in 2015, de doua ori mai multe decat in 2014. Marocanii ii depasesc cu 14700 de delicte si crime, in timp ce tunisienii se situeaza din nou la coada plutonului cu 2000 de crime si delicte.

In Bavaria, Sigrid Meierhofer, primarul statiunii Garmish- Partenchirchen se plange de delictele comise de imigranti. Ea afirma ca politia locala a intervenit in cursul ultimelor 6 saptamani, mai mult decat in decursul ultimului an. Intr-o scrisoare a adresata guvernului Bavariei, ea ameninta, in cazul in care securitatea si ordinea publica nu sunt restabilite, cu inchiderea centrului de refugiati, care adaposteste 250 de imigranti proveniti din Africa. Deasemenea, ea a recomandat femeilor din oras sa nu-si paraseasca domiciliul dupa caderea noptii.

Politica binevoitoare a cancelarului Merkel risca sa aduca prejudicii “adevaratilor” solicitanti de azil, straini de aceste crime si delicte. Curajul politic ar insemna insa sa se actioneze fara crutare impotriva acestei criminalitati de import. Dar a separa graul de neghina in populatia de imigranti nu pare a fi, din nefericire, o prioritate in Europa.

Guvernul german face incercari timide de a-i expulza pe imigrantii care au comis crime (acest lucru nu se aplica in cazul delictelor) si vorbeste de cateva mii intorsi in tarile lor. Total insuficient. Unii nu ezita sa spuna ca societatile noastre se indreapta, treptat, spre salbaticie.>>

http://lepeuple.be/crimes-commis-migrants-explosent-allemagne/78970

 

 

 

3 comentarii

  1. Taisir era un tip de 24 de ani, student la medicină în Bucureştiul anilor ’80. Sirian de obârşie, crescut în rigorile islamice, descoperise în România (unde era de ceva ani buni, pentru că „aprofundase” studiul), alcoolul, fetele, şi muzica pop-rock a vremii.
    Aveam cam aceleaşi pasiuni, în altă ordine, de aceea am devenit apropiaţi pentru o perioadă.
    La vremea respectivă, cântam într-un bar, Taisir era mai mult pe-acolo decât la facultate; vorbeam câte-n lună şi-n stele, despre ce se petrecea în piaţa muzicală, în restul lumii şi-n universul lui Allah.
    Educat, spre erudit chiar, am petrecut multe nopţi în preajma unei sticle de whiskey, taclălind despre Pink Floyd, Beatles, Zeppelin, parcurgând drumul caravanelor din vremea califului din Bagdad până la Damascul în care se născuse.
    Hafez al-Assad tocmai reprimase revolta Frăţiei Musulmane, se contura sediul mişcării Hamas în Damasc, lumea arabă era atunci, ca de-a lungul întregii istorii, un cazan în clocot, sub o aparenţă de prosperitate.
    Într-o seară, puţin agitat, mi-a spus că urmează să-l viziteze fratele mai mare, însoţit de nişte prieteni, şi-ar dori să mă invite la Inter, respectivul – pentru prima dată în România – arătându-se interesat să cunoască pe cineva din anturajul mezinului. Mi-a explicat, stânjenit, că nu trebuie să pomenim de băutură, cârciumi, muzică, fete, şi restul ingredientelor care-i colorau cotidianul dâmboviţean.
    Am văzut atunci un om total diferit de cel pe care-l cunoscusem; Taisir, care n-avea nici o problemă să se ia la harţă cu interlopii vremii care frecventau centrul Bucureştiului de atunci, devenise un fel de servitor umil, încercând să anticipeze dorinţele stăpânului.
    Peste o săptămână, vizitatorii au plecat, şi-am aflat care sunt regulile de funcţionare ale societăţii musulmane, adică ierarhia imam, tată, unchi, frate mai vârstnic, cărora te supui orbeşte, indiferent despre ce-ar fi vorba. „Adică dacă frate-tău îţi zice să-mi iei gâtul, o faci ?” Fără să ezite, prietenul meu întru desluşirea tainelor lumii mi-a raspuns rece, plictisit, ca unui copil prost, că aşa trebuie.
    Anul următor, i-am cunoscut pe cei doi Zeid – i-am botezat „Prim” şi „Secund”, pentru că-i chema la fel. Tot la medicină, scăpaseră de încorporare (era în vremea războiului dintre Iraq şi Iran) datorită studiilor. Mândri de poziţia progresistă a lui Saddam, versus primitivismul lui Khomeini, preferaseră, totuşi, să fie la adăpost de tranşeele ce urmau să configureze o nouă lume arabă.
    Vândusem un pian electric, o căruţă de bani la vremea respectivă, şi le-am dat 50.000 de lei să-şi achite taxele de şcoală, pentru că banii de-acasă întârziaseră, şi erau în pericol de-a fi exmatriculaţi. A fost un impuls de moment, i-am văzut disperaţi, abia ulterior am realizat că nici măcar nu le ştiu numele de familie, nici în ce cămin locuiesc. Mai surprinşi decât mine (umblaseră la toate cunoştinţele din campus), mi-au înapoiat banii peste vreo săptămâna şi au devenit fraţii mei pe viaţă şi pe moarte, după spusele lor.
    La scurtă vreme, aveam să aflu că dacă imamul, tata, etc.
    Europa, şi nu numai, este plină de Taisiri şi Zeizi: educaţi, deja la a doua generaţie, obişnuiţi cu civilizaţia occidentală. Nu toţi arabii sunt terorişti, da-i suficient unul din 10.000, căruia dacă-i zice imamul, tata, fratele mai mare…
    Şi-am încălecat pe-o centură de explozibil, şi v-am zis povestea mea.

    „Şi-acum mă taie, dacă vrei, Şi-aruncă-mă la câini!”

  2. bunica sabela · · Răspunde

    Daca si descreieratii nostri oligofreni au ajuns sa faca d’astea… cica in gluma…
    http://adevarul.ro/locale/ploiesti/panica-marti-noapteain-ploiesti-tanar-imbracat-costum-arab-turban-cap-unpistol-jucarie-mana-scos-jumatate-politie-strada-1_58d369ba5ab6550cb897e784/index.html
    Nu m-as mira sa se sustina orbeste de catre „otoritati” ca e vorba de „fake news”!

  3. […] Autor: Bogdan Calehari […]

Lasă un comentariu