Complicii islamistului

In 2007, in Turcia s-a facut o ultima incercare ca drumul tarii spre dictatura islamica sa fie oprit. Atunci, Procurorul Curtii de Casatie a cerut intr-un raport de 162 de pagini, Curtii Constitutionale, interzicerea partidului lui Erdogan, care tocmai castigase alegerile cu 47%. Si asta pentru ca AKP, spunea el “a devenit un focar de activisti impotriva laicitatii, care vor sa faca din Turcia un stat islamic si sa distruga sistemul democratic. Procurorul turc nu inventa nimic: in repetate randuri Necmetin Erbakan si discipolul si urmasul lui, Recep Erdogan, declarasera public, cu subiect si predicat, acest lucru.

Curtea Constitutionala si armata turca nu au putut sa intervina de data aceasta, cum o mai facusera in alte ocazii, pentru ca interventia Bruxelles-ului si a Berlin-ului nu a lasat loc de interpretari. Oli Rehn – Comisarul european pentru extindere – a declarat ca “gestul procurorului nu este acceptabil pentru o tara care negociaza aderarea la UE, iar purtatorul de cuvant al Angelei Merkel – cancelarul german – a spus: “Guvernul german se asteapta ca Curtea Constitutionala sa nu dea curs cererii procurorului.” Clar!

Dupa cativa ani, fundamentalismul islamist ce ajunsese si cu sprijinul Uniunii Europene la conducerea Turciei, simtindu-se din ce in ce mai stapan pe putere, avertiza Germania: “Orice incercare de asimilare a turcilor din Germania, este o crima contra umanitatii.”

Azi, dupa ce in ultimele zile si-a facut in repetate randuri complicii “nazisti” si “fascisti”, Erdogan spune: „Dacă Europa menţine această atitudine, niciun european din această lume nu va mai merge în siguranţă pe străzi.”

Se doveste astfel ca cine isi imagina in 2007, ca Oli Rehn si Angela Merkel sunt niste oameni politici rationali si respectabili si nu niste nulitati patentate ajunse printr-un blestem al istoriei in functii atat de inalte, s-a inselat grav. Asa cum se inseala grav cine isi inchipuie azi ca Juncker si Mogherini sunt altceva decat niste alti Oli Rehn. Cat despre Angela Merkel, acum numai retarzii mai pot avea dubii.

 

Reclame

4 comentarii

  1. A republicat asta pe radupopescublog.

  2. Daca ar fi sa privesc in tenta mistica ceace se petrece azi in Europa,ar trebui sa trag concluzia ca totul decurge conform dictonului dupa care, atunci cand Dumnezeu vrea sa piarda pe cineva,mai intai ii ia mintile. La scara continentala asta vrea sa insemne ca aceasta Europa, care de zeci de ani s-a dedat total viciului, hedonismului, turpitudinii, ateismului propagator al imoralitatii, avand acum drept conducatori politici acele nulitati nocive pe care le-ai amintit,ejusdem farinae, este in postura pacatosului cu mintile varza. Culmea e ca acei indivizi care au facut atat rau ,in conditii normale, nu vor da niciodata socoteala. Si nu numai ca nu vor da sovoteala dar, in cazul Germaniei, grotescul va atinge paroxismul cu ocazia alegerilor din toamna cand tusea merkeliana se va confrunta cu junghiul schultz. In cazul in care Schultz va castiga, va fi prima data de la alecerile din 1933 cand un individ care nu are nici macar bacalaureatul ajunge cancelar al Germaniei. Si acesta(Schultz) ca si acela(Hitler) mai au ceva in comun: socialismul. Va fi interesant, nu-i asa?

  3. Complet de acord! Tusea si junghiul! :))

  4. […] Sursă: Complicii islamistului | Bogdan Calehari […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: