Nu securea, Facebook, este vinovata, ci calaul care o manuieste

In august 2015, ministrul german al  Justiției, Heiko Maas, trimite o scrisoare rețelei Facebook pentru a cere o mai bună aplicare a cartei sale comunitare, astfel incat suprimarea mesajelor rasiste sa se faca cu celeritate.

Peste 2 luni, in octombrie 2015, Angela Merkel intervine personal si  ii cere lui Mark Zuckerberg ca Facebook să cenzureze și să ștearga comentariile deviaționiste și să blocheze conturile celor care se opun politicii imigraționiste a guvernului. Angela Merkel declara: “Nu este numai datoria Statului să intervină când comentatorii cheamă la proteste pe rețelele sociale, dar și compania trebuie să facă ceva împotriva unor astfel de manifestări.”

Aproape concomitent, aparent fara nicio legatura cu mesajul transmis de Merkel lui Facebook, Parchetul din Hamburg incepe anchetarea unei plangeri “pentru incitare la ura rasiala” , depusa impotriva a 3 directori locali ai Facebook. Cei 3 sunt acuzati ca “au incurajat difuzarea unor incitari la ura si a unor materiale pasibile de pedeapsa”!

In 2016, guvernul german infiinteaza in structura Ministerului de Justitie, condus de socialistul Heiko Mass, un departament special care are drept sarcina monitorizarea retelelor de socializare, depistarea comentariilor care “indeamna la ura” (rasiste si islamofobe) si stergerea lor. Lui Facebook i se cere sa colaboreze neconditionat cu acest department, condus de Anetta Kahane – o fosta informatoare STASI.

In noiembrie 2016, Mark Zuckerberg este chemat in judecata  de procuratura orasului Munchen, fiind acuzat de “complicitate si instigare la ura rasiala”!  Colaborarea intre Facebook si Departamentul nou infiintat nu era atat de buna pe cat si-o dorea guvernul german.

De la Strasbourg se face auzita vocea lui Martin Schultz, presedintele Parlamentului European, care face apel la realizarea și implementarea la nivel european a unor legi dure, care să stopeze răspândirea apelurilor la ura si a știrilor false, in retelele de socializare.

Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene,  intra in actiune si Comisia Europeana descopera brusc ca Facebook a ascuns adevarul in privinta preluarii WhatsApp, asa ca trece compania pe lista neagra, pentru incalcarea legislatiei antimonopol! Daca va fi gasit vinovat, Facebook risca o amenda de 1% din venituri!

Pe 5 aprilie 2017, cabinetul cancelarului Angela Merkel  inainteaza Budestagului un proiect de lege “care prevede amendarea retelelor sociale cu pana la 50 de milioane de euro daca nu inlatura rapid sau daca nu blocheaza accesul la stiri false, la continut xenofob si la continut care incita la ura.”

In mai 2017,   Google, Facebook, Twitter , YouTube si Microsoft semneaza  Codul de conduita al Comisiei Europene, gest prin care se angajeaza sa blocheze, sau sa suprime in 24 de ore mesajele care incita la violenta si ura. In comunicatul Comisiei Europene se spune : “Companiile IT sustin efortul depus de Comisia Europeana si Statele membre ale UE pentru a face fata provocarii care consta in a ne asigura ca platformele on-line nu ofera posibilitatea propagarii virale a mesajelor ilegale care indeamna la ura, in mediul on-line. Ele impartasesc astfel….RESPONSABILITATEA  COLECTIVA SI ONOAREA DE A PROMOVA SI FACILITA LIBERTATEA DE EXPRESIE in lumea on-line.”

Iunie 2017 –  Politia federala germana anunta ca  a procedat la o serie de perchezitii coordonate la domiciliul a 36 de persoane care au publicat pe Internet comentarii care incita la ura. Aceasta operatiune a fost o demonstratie de forta menita sa-i descurajeze pe cei care posteaza/publica mesaje contra refugiatilor si a imigrantilor. “Faptul ca numeroase mesaje care indeamna la ura continua sa fie publicate, arata necesitatea ca politia sa actioneze. Societatea noastra nu va tolera un climat de teama, de amenintari, de incitari la violenta si de alte fapte pedepsite de lege, care au loc in strada sau pe Internet.” –  declara directorul politiei federale, Holger Munch.

Bundestagul voteaza legea “care prevede amendarea retelelor sociale cu pana la 50 de milioane de euro daca nu inlatura rapid sau daca nu blocheaza accesul la stiri false, la continut xenofob si la continut care incita la ura”.

Pe 23 august 2017, cu o luna inaintea alegerilor legislative din Germania, Facebook anunta suprimarea a zeci de mii de conturi ale utilizatorilor germani! Ele erau banuite ca ar fi raspandit “stiri false sau cu continut inselator.” ! Mai mult, Facebook anunta ca in afara “Centrului de stergere” din Berlin (700 de angajati), va deschide  cat de curand, la Essen, un al doilea “centru de stergere” cu 500 de angajati! Colaborarea dintre Facebook si guvernul german este acum ireprosabila.

Iulie 2017. Conformandu-se  “Codului de conduita” al Comisiei Europene, Facebook declanseaza si in Romania campania de combatere a distribuitorilor de stiri false si a mesajelor care incita la ura.

Octombrie 2017 –  La noi,  in plina campanie de suspendare, blocare  si stergere,  toti , dar toti, au ajuns la concluzia ca singurul vinovat este  securea, Facebook, care, de capul ei, taie capete in dreapta si stanga!

 

 

 

23 comentarii

  1. Ciubotariu Tudor · · Răspunde

    Angela Merkel & co. ar trebui să fie puşi sub acuzare pentru complicitate la acte de terorism şi ură faţă de propriul popor, pentru complicitatea la invazia asta odioasă.

  2. Da, dar realitatea e alta: in Germania, cei care au cerut si cer acest lucru au luat 13% din voturi! Si sunt acuzati, tocmai ei, de toate relele pamantului. :)))

  3. Singura treaba e ca in Romania nu se aplica legea germana, ci legea romaneasca.

    1. @ Virgiliu Pop Am sa-ti raspund la chestia asta „in Romania nu se aplica legea germana, ci legea romaneasca.” cu cuvintele lui Viviane Reding „Stiti ca 80% din legile suedeze, nu sunt legi suedeze? Sunt legi europene transpuse in legislatia suedeza….Parlamentul cel mai puternic din Europa este parlamentul european – 70% din legile Marii Britanii sunt decise acolo. Suveranitatea britanica nu exista decat in capul englezilor.” V. Reding vorbeste , asadar, de Suedia si Marea Britanie, nu de „ciulinii Baraganului” de la frontiera UE. Asa ca, in Ciulinii Baraganului, in lipsa unor politicieni cu coaie si coloana vertebrala, se aplica legea UE, sau-si legea germana + legea Facebook, daca Germania si Bruxelles decid asta. Asta-i realitatea. Orice o contrazice nu exista decat in capul nostru. :))) Asa ca, in Romania, se aplica Codul de Conduita al Comisiei Europene.

  4. Isac Boian · · Răspunde

    Situatia e realmente grava. O combinatie de dictatura, Orwell si Kafka.
    Ca sa spun sincer, nu imi inchipuiam ca mai e posibil.

    1. Cand stanga are puterea, istoria ne-a invatat ca nu trebuie sa ne asteptam la nimic bun. Da, situatia e atat de grava, ca multora nici nu le vine sa creada.

  5. bunica sabela · · Răspunde

    “…Societatea noastra nu va tolera un climat de teama, de amenintari, de incitari la violenta…”
    Daaa, ce sa zic! In schimb vad ca de vreo cativa ani buni societatea in cauza nu vede si nu ia masuri de nici un fel impotriva groazei starnite populatiei neaose de catre hoardele de mozlemi cu IQ cat numarul de la pantofi, violenti fara limite si certati pe veci cu apa, sapunul si bunul-simt, nu vede si nu ia in calcul deloc amenintarile la adresa populatiei germane facute prin incitare de catre panaramele cu infatisare umana numite imami, dupa cum nici n-are vreo treaba cu atentatele si, mai ales, cu violurile care se produc zilnic de o vreme incoace!

  6. bunica sabela · · Răspunde

    Inca ceva. E imperios necesar ca nu cumva sa-i plangem de mila “nevinovatului” de suckerberg cu fesebucile lui! Facebook a fost, de la bun inceput, o panarama zisa “retea sociala”! D’aia nici nu mi-am facut vreodata cont la ei! Daca m-a interesat cineva prin ceea ce scria, mergeam direct pe blog, cat o mai exista forma asta de informare.

    1. bunica sabela – blogul ca forma de informare alternativa nu va mai exista mult – vor umbla si aici.

  7. Ce nenorocire!!! Uniunea Europeana a ajuns ca Uniunea Sovietica!

    1. O fi oare exagerata afirmatia ta, n-o fi? Cu 10-12 ani in urma as fi contrazis asta cu vehementa, acum stau dezorientat si intreb. :))

  8. Cenzura ne a obligat timp de 40 de ani sa acultam Europa Libera.Astazi Europa Libera nu mai exista.A fost asasinata de europeni.Europenii de stinga.Merkel Junckers Hollande sunt numai niste nume trecatoare.Cei ce i au adus la putere ,cei ce le executa ordinele,cei ce voluntar sau din inconstienta permit reintoarcerea cenzurii sunt realii responsabili.Ei si promotorii ideologiei totalitare – ideologia de stinga care considera ca nu poti fi liber decit in tarc.Tarcul fiind evident administrat de ei.

    1. In 2015, cand Germania era asaltata de hoardele de imigranti, un prieten care este acolo de 50 de ani mi-a spus ca pentru nemti Russia Today a devenit ceea ce era altadata Europa Libera pentru „lagarul comunist”!

  9. Datorita politicii sinucigase a stingii europene ,pentru multi stinga oligarhica ruseasca devine mai atractiva datorita conservatorismului ei in probleme profunde.
    Internationalizarea ,deci pierderea identitatii etnice si nationale vinduta de UE si ideologii stingii progresiste ca o un o culme a progresului ,ca un generator de pace si prosperitate pusa in contrapartida cu nationalismul rusesc a dat,pentru multi,cistig de cauza acestuia din urma.Din acest motiv ideologii progresisti lipesc eticheta de putinist pe orice manifestare de nationalism oricit de ponderata si justificata ar fi ea.Trebue sa ne amintim ca imternationalismul si multiculturalismul. nu s inventii occidentale ci occidentalizarea politicii rusesti duse de Stalin intre momentul preluarii puterii si WW2 cind a fost silit sa revina la politica nationalista pentru a avea suportul populatiei.De atunci Rusia nu a mai repetat greseala in schimb a gasit un mediu propice sa o desvolte in occodent stiind probabil ce efect devastator are.

  10. Va rog, d-le blogger, sa puneti in ghilimele „ura” si „incitare”, cand mai scrieti data viitoare.
    Facebook incurajeaza manifestarile de antisemitism exterminationist, nazism, chemarile explicite la uciderea evreilor, la lichidarea Statului Israel.
    Niciodata nu a fost blocat un cont legat de miscarea BDS, care este de fapt infrastructura civila a terorismului islamic pentru desfintarea Israelului.
    Ura antisemita si propaganda pentru terorism si uciderea evreilor sunt parte din „standartele comunitatii”.

    Eu insumi am contul blocat personal pentru ca am jignit un troll care propaga „BDS! Free Palestine” pe o pagina sionista!

  11. Am mai spus-o si cu alte ocazii si o repet ,exista alternative serioase la Facebook cum ar fi http://www.minds.com, vid.me sau Gab.ai. Paul Joseph Watson, Stefan Molyneux
    ,Mark Dice ,Sargon of Akkad ,Dave Cullen, Lauren Southern ,Black Pigeon Speaks, profesorul Jordan Peterson au conturi acolo. Libertatea cuvantului e 100%…poti sa spui ce vrei nimeni nu o sa-ti blocheze contul. Dna. Andrea Tocila si-a facut recent cont atat pe Gab cat si pe Minds. Se poate alternative exista. Iar ca ultima reduta ar fi browserul Tor care e total incontrolabil (inclusiv pt.China N. Corea sau Rusia) ….deci se poate.

  12. Să sperăm că nu se vor atinge și de bloguri.

    1. @ Horatiu Pana acum au urmat toti pasii parcursi inaintea lor de regimurile totalitare din Iran, China si Rusia, asadar ce ne indreptateste sa speram ca nu se vor atinge si de bloguri? In Rusia un blog cu 3000 vizitori este asimilat cu un ziar si supus unor reguli speciale. In ianuarie 2016, in art. „Socializezi? Atunci tineti gura”, aparut pe bloguul asta, explicam de ce nu vor permite retelelor sociale sa se transforme in media alternativa, care sa concureze mainstream media aflata in slujba lor. Nu sunt un profet, sunt insa un observator atent, si ce am spus in urma cu 22 de luni s-a adeverit, desi procesul de control si cenzura al spatiului on-line nu este inca terminat.

  13. Isac Boian · · Răspunde

    „…pentru nemti Russia Today a devenit ceea ce era altadata Europa Libera pentru „lagarul comunist”
    Pai asta e si mai periculos. Caci ei au o tehnica de propaganda mai coerenta si mai subtila.

  14. @Isac Boian – fara discutie, dar nemtii de dreapta (cati mai sunt) au avut de ales intre propaganda oficiala, care le ascundea complet realitatea, si RT care ii informa despre ce se intampla in Gremania – au ales in mod automat si reflex, fara a reflecta in prealabil, a doua varianta. Drept sa spun, cata boala am pe „mama Rossia”, as fi procedat la fel. :)))

  15. […] Împotriva acestora din urmă – a celor care constată și avertizează că, totuși, islamul nu e pace – în laboratoarele centralelor vestice ale Corectitudinii Politice multiculturale se pregătesc noi instrumente judiciare pentru pedepsirea și mai aspră. Astfel, recent,  libertatea cuvântului care spune adevărul Incorect Politic a fost amputată oficial, inclusiv în rețelele de socializare, de către guvernele occidentale. Aceasta este nouă definiție a libertății de exprimare: https://bogdancalehari.wordpress.com/2017/10/27/nu-securea-facebook-este-vinovata-ci-calaul-care-o-m… […]

Lasă un comentariu