TURNUL BABEL EUROPEAN ASTEAPTA AFGANISTANUL CU PORTILE DESCHISE

FRONTEX – Agentia europeana de paza a frontierelor – nu pazeste nimic! UE nu mai are frontiere demult! FRONTEX numara! In primele 7 luni ale anului, Frontex a numarat 82 000 de imigranti clandestini care au intrat in UE, cu 59% mai multi ca in tot anul 2020.

In timp ce Salvini este anchetat si judecat de justitia italiana, pentru “sechestrare si rele tratamente aplicate imigrantilor”, granicerii italieni si-au reinceput si ei numaratoarea intrerupta vremelnic de acesta, in perioada in care fost ministru de interne. Astfel, in iunie au debarcat pe insula Lampedusa 857 de clandestini africani, iar in iulie 4307, majoritatea tunisieni! 4307, adica, tradus, criza tunisiana! In Tunisia e criza politica si o parte din populatie incearca, sau incepe, sa fuga. Partea care nu s-a stabilit in Franta si in Italia pana acum. Fuge cum au fugit inainte ei, spre Europa, o parte din Siria, o parte din Irak, din Magreb si din Sahel. Parti care fac parte acum din UE!

Martine Aubry, primarul orasului Lille, ii cheama pe cetateni sa dea dovada de solidaritate si ospitalitate si sa contribuie cu fonduri pentru a-i primi cum se cuvine pe refugiatii afgani, care fug de talibanii ce inainteaza in golul lasat de plecarea trupelor NATO. Si, cu siguranta, cetatenii orasului Lille, care au dat dovada, de-a lungul anilor, de ospitalitate si solidaritate, si au scapat nejefuiti, netaiati, neimpuscati si neviolati, de oaspeti, vor raspunde chemarii! Asta se mai numeste si lavaj cerebral. Si in timp ce in UE se numara, sau sunt anchetati cei care au incercat sa intrerupa nuumaratoarea, si se pregatesc mesele pentru viitorii oaspeti, welcome!, Talibanii cuceresc oras dupa oras si se apropie de Kabul. La fel cum, cu zeci de ani in urma, si la mii de km departare, “talibanii” lui Marx se apropiau de Saigon! L-au cucerit! Aceeasi soarta o va avea si Kabul!

Afganistanul are 38 de milioane de potentiali cetateni europeni. O parte dintre acestia, talibani sau nu, vor fugi in perioada imediat urmatoare spre “numaratoarea Frontex” si mesele intinse. Nu vor veni cu mana goala: isi vor aduce cu ei obiceiurile si cutitele. Merkel pleaca dar Turnul Babel european asteapta Afganistanul cu portile deschise. Welcome!

4 comentarii

  1. Cateodata e bine sa fii sarac si neinteresant!
    Romania nu este inca o destinatie

  2. Ioan, eu zic sa nu te culci pe urechea aia. Dacă jupanii de la Brussel o sa ordone sa primim hoarde din est slugoi care ne conduc o sa ia poziție de drepți și o sa execute ordinul, ca d-aia sunt slugi. Asa ca nu sărăcia e salvarea noastră. Singura salvare e de la noi, adică societatea românească sa se opună ferm. Atât de ferm încât sa înțeleagă și,, bravii”noștri conducători. Întrebarea este însă dacă brava noastră societate va fi în stare sa ia o astfel de atitudine.

    1. Noi nu suntem polonezi, nici macar unguri nu suntem ! Noi acceptam ori ce! Americanii ne iau firmele de succes si-i @sinucid@ pe romanii care nu accepta sa le dea de buna voie ( vezi cazul Vonica/Polisano) ori ne iau bancile infiintate de romani, bagandu-i pe investitori la inchisoare ( vezi Banca Carpatica/Carabulea) ; ai vazut noile culori la masinile de politie: sunt nemtesti !
      In timpul izolarii, noi stateam in casa si EI ne taiau padurile, ca era activitate vitala !
      Suntem prosti ca ne lasam prostiti. Ultimul REALIST a fost Trump. Acum visam doar si aducem steagul curcubeu pe cladirea parlamentului!
      NATO este un colos cu picioare de lemn ! A pierdut Afganistanul in cateva zile sub presiunea armelor din China, manuite de Talibani. Care Talibani vor fi imblanziti curand de pacificatorii chinezi!

  3. Nu NATO a pierdut Afganistanul ci clasa politica imbecila, lasă, sau pur și simplu trădătoare în frunte cu sclerozatul Biden prin politicile aberante aplicate în acea tara. Masuri precum punerea steagului curcubeu pe instituțiile publice și înființarea studiilor de gen în școlile din Kabul nu pot fi taxate decât nerozii fără limita. Ca sa nu dau decât doua exemple.

Lasă un comentariu