O veste buna: ambasada Romaniei din Finlanda nu a arestat-o pe Camelia Smicala!

Ambasada Romaniei de la Helsinki a refuzat sa-i acorde adapost lui Camelia Smicala, si copiilor ei, pentru ca, citez ” nu poate acorda azil în Ambasada României unui cetățean român sau comunitar, această măsură fiind aplicabilă doar cetățenilor non-U.E. sau apatrizilor.” ! Si pentru ca, citez iar : „interiorul unei Ambasade nu este echivalent cu teritoriul statului de care aparține, potrivit Dreptului diplomatic actual. ” !

Acum, de ce nu vor Camelia Smicala si copiii ei sa devina cetateni afgani, sau sirieni, sau somalezi, ori cetatenii vreunei tari subsahariene, la alegere, nu inteleg !! Nu realizeaza ca fiind cetateni romani nu au nicio sansa sa gaseasca vreun ajutor la vreo ambasada de-a Romaniei?! Mai ales la una din „spatiul comunitar”?! Mai ales acolo. Pentru ca in spatiul asta, „comunitar”, nu gasesc adapost pe la ambasadele lor, daca au nevoie, decat ungurii si polonezii. Pentru ca in Ungaria si Polonia sunt la putere populistii si iliberalii! Si astora li se cam rupe de „comunitarii” astia.

Oricum situatia nu-i atat de grava, pe cum cum o prezinta doamna Camelia Smicala, nu! Exista si o „jumatate plina a paharului”. Ea se numeste ” ambasador Răzvan Rotundu”. Scuze, dar asa o cheama! Iar „jumatatea asta plina” i-a transmis Cameliei Smicala „disponibilitatea de a continua discuțiile cu privire la situația ei”. Nu stiu daca asta se va face peste gardul ambasadei, dar, repet, exista sperante mari ca doamna Smicala sa nu fie arestata. Doar copiii ei. Dar ei sunt obisnuiti. Au mai trecut prin asta. Traiesc in Finlanda demult.

Un lucru important ar trebui sa invete toti romanii din istoria asta trista: ca a cere ajutor la o ambasada a Romanie din UE, azi, este exact cu a fi cerut cerut ajutor ambasadei Romaniei la Moscova, pe vremea bolsevicilor.

 

 

 

2 comentarii

  1. Bine punctat; cu toate ca in vremea comunismului, la butoane era Ceausescu care avea ceva sange in instalatie, dar cei de acum sunt pleava!

  2. Doamne, miluieste-ne, ca ne-am departat de Tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: