Republica Democrata Germana

Intervievat fiind, pe 17 iunie 2016, asupra fenomenului de contestare a politicienilor profesionisti si a elitelor, presedintele Germaniei, Joachim Gauck, declara: “Nu elitele sunt problema, ci poporul.”

In Germania, pe 1 octombrie 2017, Bundestagul a adoptat legea (NetzDG) “care prevede amendarea retelelor sociale cu pana la 50 de milioane de euro daca nu inlatura rapid sau daca nu blocheaza accesul la stiri false, la continut xenofob si la continut care incita la ura.” Ce stiri sunt false, ce postari sunt xenofobe, sau care sunt cele care incita la ura, hotarasc cenzorii Departamentului din Ministerul Justitiei, insarcinat cu monitorizarea si controlul Internetului si al retelelor de socializare, departament in fruntea caruia a fost numita o fosta informatoare STASI, Anetta Kahane!

La Doebeln, in Saxonia, sediul Alternativei pentru Germania (AfD) este atacat cu explozibili. Politia estimeaza ca explozia se inscrie in lunga serie de atacuri impotriva AfD, dar ca este pentru prima oara cand scopul atentatorilor a fost de a face victime. Alternativa pentru Germania este singurul partid din Germania care se opune imigratiei extraeuropene. Din cauza asta, desi este fondat de fosti membri ai Partidului Crestin Democrat, AfD este considerat un partid de extrema dreapta. Cei 3 atentatori, arestati de politie, sunt eliberati! Vor fi judecati in stare de libertate!

In Germania, la Bremen, deputatul AfD Frank Magnitz este batut cu bare de fier de catre membri ANTIFA. Frank Magnitz este transportat in stare grava la spital. AfD denunta agresiunea intr-un comunicat, punand-o pe seama “campaniei de ura dusa de clasa politica si presa germana”. Inainte ca Frank Magnitz sa fie batut bestial, sediul AfD din Bremen a fost tinta unui atac al membrilor ANTIFA.

In Germania, Uwe Kamann, deputat AfD in Bundestag, este batut in fata unui info-stand AfD. Uwe Kamann este internat in spital.

In Germania, casa lui Volker Munz, deputat AfD in Bundestag, este vandalizata de catre membri ANTIFA.

In Germania, lui Frauke Petry, la vremea aia presedinta AfD, ii este incendiata masina de catre un membru ANTIFA ramas  neindentificat.

In Germania, lui Beatrix van Storck, la vremea aia vicepresedintele AfD, ii este incendiata masina de catre un membru ANTIFA ramas, bineinteles,  neindentificat.

In Germania, la Munchen, Beatrix von Storch, unul dintre liderii marcanti ai AfD, este atacata cu acid butiric la un miting al partidului.

In Germania, casa lui Karin Wilke, deputat AfD in parlamentul landului Saxonia, este vandalizata de catre membri ANTIFA.

In Germania, casa lui Andreas Linkert, deputat AfD in Landstag, este vandalizata de catre ANTIFA.

In Germania, masina lui Wilhelm von Gottberg, deputat AfD in Bundestag, este incendiata de catre ANTIFA.

In Germania, candidatii AfD la localele din Lubeck solicita secretizarea adreselor personale. Se tem ca locuintele le-ar putea fi atacate de catre ANTIFA. Vreme de o luna de zile, biroul competent nu le raspunde. Candidati AfD se adreseaza justitiei. Insotesc cererea cu o lista a atacurilor comise de ANTIFA asupra unor locuințe personale și sedii AfD din land. Anexeaza si un raport oficial al Verfassungsschutz – instituția care supraveghează organizațiile teroriste, raport care certifica atacurile. Justitia germana refuza secretizarea adreselor. Considera ca amenintarea nu poate fi dovedita si ca e vorba de incidente izolate. O parte dintre candidati AfD renunta sa mai candideze.

In Germania, casa lui Uta Ogilvie, cea care la Hamburg a fost scanteia care a dus la declansarea demonstratiilor anti-Merkel, este atacata de Antifa. Pagubele sunt evaluate la 50 000 de euro. Uta Ogilvie cere protectia politiei, dar este refuzata. Uta Ogilvie renunta sa se mai implice in organizarea manifestatiilor. Uta Ogilvie nu este impuscata, cum ar fi fost in Rusia lui Putin, Germania este o tara democrata.

In Germania, Postbank hotareste sa inchida contul think-tank-ului de dreapta Institut für Staatspolitik, condus de catre Götz Kubitsheck. Trei cereri de deschidere de cont facute la alte banci sunt respinse imediat.

In Germania, Thorsten Schulte, comentator si scriitor, membru timp de 26 de ani al Partidului Crestin Democrat (CDU), scrie cartea “Kontrollverlust – Pierderea controlului”. Cartea critica politica de imigratie a cancelarului Angela Merkel si deschiderea granitelor, de catre Merkel, prin incalcarea Constitutiei si a legislatiei germane. Cartea ajunge rapid pe locul 2 în topul bestseller al lui Spiegel si pe primul loc in topurile Bild si Amazon. La cateva zile după publicarea cartii, canalul public de televiziune ARD elimina de pe Youtube o emisiune la care participase Thorsten Schulte. Thalia, liderul pe piata al librariilor germane decide sa nu vanda cartea lui Schulte in librariile sale; alte librarii ii urmeaza exemplul. Cartea dispare din topul BILD. Thorsten Schulte nu mai este invitat in niciuna dintre emisiunile de televiziune la care comenta.

In Germania, Silvana Heißenberg, o foarte populara actrita de televiziune si cunoscut model, critica politica imigrationala a Angelei Merkel si o da pe aceasta in judecata la Tribunalul de la Haga. Nu i se mai ofera niciun rol si nicio agentie nu-I mai cere serviciile. Silvana Heißenberg nu este impuscata – cum s-ar fi intamplat in Rusia lui Putin, Germania este o democratie.

In Germania, ziaristul si publicistul Matthias Matussek este concediat de Die Welt pentru critici aduse guvernului, vis-a vis de politica imigrationala, dupa atentatul de la Bataclan.

In Germania, reportera Katrin Huß, angajata la televizunea MDR, este concediata pentru ca a permis celor intervievati sa critice politica imigrationala a guvernului.

In Germania, Eva Herman, candva cea mai populara prezentatoare de televiziune, este concediata pentru pozitiile sale pro familie.

Repet: in Germania criticii si opozantii guvernului nu sunt impuscati, sau otraviti, cum se intampla in Rusia lui Putin. Germania este o tara democrata.

In Germania, Die Welt publica un sondaj din care reiese clar ca doar 1 german din 5 mai are curaj sa-si exprime liber, in spatiul public, opiniile despre subiectele tabu – imigratia extraeuropeana si Islam.

Noul sef al Serviciului Federal de securitate interna (Bundesamt für Verfassungsschutz) –  Thomas Haldenwang, ameninta AfD ca il va pune “sub supraveghere”, pentru ca, declara el, “Servicul federal de securitate interna dispune de prime indicatii concrete ca AfD duce o politica indreptata impotriva fundamentelor democratice ale Germaniei”. Plasarea oficiala a AfD sub supraveghere ar permite Serviciului federal de informatii interne sa urmareasca comunicatiile membrilor AfD, sa le stocheze datele personale, sa recruteze informatori si sa utilizeze agenti infiltrati. Thomas Haldenwang l-a inlocuit pe Hans-Georg Maaßen, care a fost demis de Angela Merkel pentru ca i-a contrazis declaratia in care spunea : “Avem înregistrări video că la Chemnitz au existat vînători de oameni, răzmerițe, ură pe străzi, și asta nu are nimic de-a face cu statul de drept”. Maaßen a declarat revistei BILD: “Împărtășesc scepticismul cu privire la vînători de oameni făcute de extremiști de dreapta în Chemnitz. Nu avem la dispoziție nici o informație credibilă că asemenea vînători ar fi existat.”

Toate sondajele dinaintea ultimelor alegeri locale au indicat ca in Saxonia, AfD urma sa obtina 30 de locuri in Lantag, si sa ocupe astfel primul loc. Prin urmare, Comisia Electorala a landului i-a validat AfD doar primele 18 locuri, dintr-o lista ce cuprindea 61 de candidati! AfD a sesizat Curtea Constitutionala Federala reclamand ca i stirbeste dreptul de a candida in alegeri. Curtea Constitutionala Federala a respins cererea AfD!

In Germania, Die Welt publica pe prima pagina fotografiile unor  intelectuali banuiti a fi de dreapta. Fiecare fotografie are pe ea cuvantul “Rechts” – de dreapta. Intelectualii sunt prezentati in postura unor infractori urmariti de politie. “I-am verificat pentru voi” si “In Germania exista din nou intelectuali de dreapta care ies cu tupeu in spatiul public”, isi avertizeaza Die Welt cititorii, dand informatii despre fiecare dintre cei vizati.

In Germania, buletinele de stiri ale posturilor nationale de televiziune – ARD si ZDF – au zilnic drept sursa de informare “RND” – “Reteaua de redactii din Germania”. RND (infiintata in 2013) este redactia pentru stiri supra regionale si internationale a grupului Madsack, cu sediul in Hanovra. Cel mai mare actionar al grupului Madsack este Deutsche Druck- und Verlagsgesellschaft. Deutsche Druck- und Verlagsgesellschaft este societatea de investitii media a Partidului Socialist German (SPD). Asadar, in Germania, SPD este zilnic sursa de informare a a posturilor de televiziune nationale ARD si ZDF si a peste 50 de cotidiene si publicatii media. Asa se explica de ce criticii politicii guvernului si ai SPD (SPD se afla la guvernare de peste 12 ani) sunt denuntati simultan in mai toata presa germana. In Germania, libertatea si independenta presei este garantata. Pentru ca Germania este o tara democrata.

Pe 11 septembrie 2018, Parlamentul European a hotarat, cu mare majoritate, prin votul a 448 de deputati, activarea articolului 7 impotriva Ungariei pentru multiple incalcari ale democratiei, ale independentei presei si justitiei si repetate incalcari ale normelor statului de drept.

Pentru ca in Ungaria nu se intampla nimic din ce se intampla in Germania, in Ungaria nu este democratie, ci un autoritarism iliberal si populist.

 

Multumiri speciale lui Paul Basota, a carui pagina de Facebook constituie un excelent izvor de informatii necenzurate despre realitatea cotidiana din Germania.

https://fr.euronews.com/2019/01/04/allemagne-un-siege-de-l-afd-vise-a-l-explosif

http://www.rfi.fr/europe/20190108-allemagne-depute-afd-parti-extreme-droite-violemment-agresse

https://www.waz.de/staedte/oberhausen/warum-der-bundestagsabgeordnete-uwe-kamann-die-afd-verliess-id216284957.html

http://www.pi-news.net/2018/07/linksextremer-farbanschlag-auf-haus-des-afd-abgeordneten-volker-muenz

https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/bayerischer-landtagswahlkampf-fliegende-tomaten-buttersaeure-gestank-mdb-von-storch-laesst-sich-nicht-stoppen-a2632345.html

https://www.unzensuriert.at/content/0029930-schauspielerin-silvana-heissenberg-zeigt-merkel-beim-internationalen-gerichtshof-den/

https://www.deutschlandfunkkultur.de/gruetters-kondoliert-ihrer-amtskollegin.265.de.html?drn:news_id=546812

https://www.journalistenwatch.com/2018/04/18/linksextremisten-drohen-mit-anschlagsserie/

https://www.facebook.com/ettlingenafd/posts/468550856938881

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.kreiszeitung.de%2Flokales%2Fniedersachsen%2Fhannover-brandanschlag-auto-afd-bundestagsabgeordnetem-10007841.html%3Ffbclid%3DIwAR2EvRxJ1dsLtD94EadsvBRO4FMTjZEX5RGXF5GxY58zkKaRCP9I07H1L4E&h=AT3x0DmhpDA_ZnKddAMl2mSgDphPbvE81wfAUyKW6u0NzpucxbiU0666IYnXslE29EaY9eFxwnsEehBLywFng3tMCbYXL94Ii57mb_JgM010oFfzZVA7T2i-Js3qyhw6mgpN

https://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/afd-sympathisant-und-bestseller-autor-thorsten-schulte-15284479.html

https://www.welt.de/politik/article193977845/Deutsche-sehen-Meinungsfreiheit-in-der-Oeffentlichkeit-eingeschraenkt.html

http://www.twoeggz.com/int/7161933.html

https://www.welt.de/kultur/literarischewelt/plus174696094/Tellkamp-Co-Rechts-Deutsche-Schriftsteller-im-Schnell-Check.html

Wahlzulassungs-Affäre Sachsen: Kretschmer droht Untersuchungsausschuss

https://web.archive.org/web/20190206104215/https://www.tichyseinblick.de/tichys-einblick/spd-medien-erklaeren-nzz-zur-grauzone-des-rechtspopulismus/

https://www.francetvinfo.fr/monde/europe/allemagne/allemagne-l-extreme-droite-menacee-d-etre-placee-sous-surveillance_3146261.html#xtor=AL-79-[article]-[connexe]

https://www.zeit.de/politik/deutschland/2018-09/verfassungsschutz-hans-georg-maassen-chemnitz-hetzjagd

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: