La vremuri noi, tot ei! Slugi au fost si slugi sunt inca!

Cand Moscova, “Centrul” de atunci, a initiat in tarile lagarului comunist, dupa modelul sovietic, colectivizarea agriculturii, tarile din Europa de Est s-au comportat diferit. Sau, mai corect spus, s-au comportat diferit conducatorii comunisti ce tineau strans haturile si biciul cu care isi manau popoarele spre viitorul luminos.

Au trecut deceniile si Cehoslovacia, Ungaria, Germania Democrata sau Polonia tot nu definitivasera maretul plan menit sa le pună agricultura pe butuci, așa cum se intamplase in URSS. Polonezii s-au dovedit cei mai refractari, ceea ce l-a facut pe Stalin sa spuna ca a face colectivizare in Polonia e acelasi lucru cu a incerca sa pui saua pe vaca. Conducatorii acestor tari nu terminasera sa definitiveze proiectul moscovit nici pana in clipa cand caderea Zidului si revolutiile de catifea i-au obligat sa abandoneze puterea.

In Romania a fost altfel. Comunistii romani neputand fi, atunci, mai catolici ca papa, ca nu era voie, au dovedit tuturor, dar mai ales romanilor, ca pot fi la fel de bolsevici ca Stalin, lucru permis. Asa ca, procesul de colectivizare, inceput in ’49, s-a incheiat in ’62 – atunci cand a fost raportata victoria colectivizarii totale.

“Fiarele fasciste”, adica 80000 de tarani care au refuzat sub o forma sau alta “binele” pe care conducatorii comunisti doreau sa li-l faca, au fost trimise in lagare sau aruncate in puscarii. Daca, de exemplu, comunistilor unguri nu le-a dat prin cap sa faca cu cei care se opuneau colectivizarii un canal care sa lege Dunarea de Balaton, “fiarele fasciste” de la noi, care nu vroiau sa socializeze in colhoz, au sapat, zi lumina, la canalul Dunare – Marea Neagra, acolo unde au muncit si au murit alaturi de elita fostului regim. Prin urmare,  in ’89, datorita conducatorilor pe care i-a avut, Romania se putea “lauda” ca face parte din  grupul restrans al colectivizarii totale, alaturi de URSS, Albania, China si Coreea de Nord.

Cand, dupa moartea lui Stalin, la Moscova, Hrusciov l-a condamnat pe Stalin, iar  in Ungaria, Polonia, Cehoslovacia si RDG a inceput un normal proces de destalinizare, in Romania, Partidul Comunist, aflat sub conducerea lui Dej, a strans latul mai tare, asa ca deabia in ‘64 li s-a dat drumul din puscarii si lagare detinutilor politici. Iar cand in URSS-ul lui Gorbaciov, Partidul comunist s-au apucat sa implementeze glasnostul si perestroika, ala condus de Ceausescu a continuat sa promoveze cel mai dur stalinism.  “Ai nostri” au dovedit intotdeauna Centrului” ca in materie de supunere ideologica nu au rivali. Si au tinut-o cap compas si atunci cand “Centrul”, la jumatatea anilor 80, a deviat de la drumul cel “drept”!

Cand Bruxelles-ul, “Centrul” de azi, a fixat “cotele” de imigranti clandestini pe care fiecare tara membra a Uniunii Europene ar fi trebuit sa le accepte – asta in scopul realizarii maretului proiect ce urmareste crearea unei Europei a diversitatii si melanjului rasial  – guvernele tarilor din Estul continentului iar nu au fost toate pe aceeasi lungime de unda. Mai bine spus, conducatorii Poloniei, Ungariei, Cehiei si Slovaciei s-au opus, iar cei ai Romaniei s-au supus. De la Ponta, care l-a tratat pe Viktor Orban de fascist, asa cum l-a tratat Dej pe Imre Nagy , pana la Klaus Johannis si marea majoritate a celorlalti politicieni romani.

Si asta pentru ca politicienii romani  de azi, in zdrobitoarea lor majoritate, sunt facuti din acelasi aluat ca “politicienii” romani din perioada comunista. Din cauza asta, PSD-ul a venit, la Ministerul Educatiei, cu “Strategia Nationala de Educatie Parentala” si vrea sa legalizeze parteneriatele civile; de aia ALDE va initia un proiect de lege care prevede trecerea pe ajutoare sociale a fiecarui imigrant intrat clandestin in tara sau alocat de Bruxelles; de aia Johannis adopta Legea egalitatii de gen si se pronunta impotriva modificarii Constitutiei, ca si Basescu, iar USR si Ciolos au indemnat pe fata la boicotarea Referendumului.

Asa se explica de ce, chiar in momentele acestea, de Referendumul pentru modificarea Constitutiei se alege praful. Elitele noastre (politicieni, intelectuali, media si culte) l-au boicotat pe fata sau l-au sabotat parsiv, prin declaratii de sustinere retorice si tardive, care nu au fost sustinute de nicio actiune reala in teritoriu. Mai toti si-au unit glasurile in a-i condamna azi pe “nazistii” si “fundamentalistii crestini” care se opun ofensivei ideologiei neo-marxiste, condusa de Bruxelles, asa cum, ieri, “fiarele fasciste” au fost condamnate pentru ca s-au opus colectivizarii.

Acum, cand au voie sa fie mai neo-marxisti decat Papa, ii vor demonstra Bruxelles-ului, noului “Centru”, ca pot implementa ideologia neo-marxista, asa cum inaintasii lor au implementat comunismul si au facut colectivizarea: fortat, rapid si total!

 

Reclame

2 comentarii

  1. Ne declarăm ortodocși ca atare ar fi trebuit să ne comportăm ca atare indiferent de cine si cum încearcă să ne manipuleze! Bunicii mei nu aveau multă școală dar sigur nu putea nimeni sa-i convinga sa nu-i spuna la normalitate normalitate doar ca asta ar fi de folos unuia sau altuia! „Da sa fie da!” Vom dispărea ca neam!

  2. De mai bine de 300 de ani poporul roman a fost condus de slugi,cu rcceptia perioadei domniei lui Carol I iar odata cu disparitia acum 100 de ani aPartidului Conservator ,asa cum era el,in Romania nu a mai existat o dreapta democratica autentica. Astazi au pretentia a se erija in dreapta politica la noi PNL si USR! Ridicol si jalnic in acelasi timp !!! Dupa modesta mea parere, cred ca asta este semnalul pe care rezultatul referendumului il da gastilor actuale aflate pe esichierul nostru politic, numite pretentios partide si anume ca este nevoie aproape disperata de un partid de dreapta autentic,ca in Polonia,care sa preia discursul politic despre valorile democratic-conservatoare cu care sa insanatoseasca societatea romaneasca si nu numai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: