Discursul lui Viktor Orban in fata Congresului deputatilor popoarelor, de la Strasbourg

Dupa transcrierea discursului tinut de Viktor Orban, premierul Ungariei, in fata Parlamentului european, urmeaza cateva fraze dintr-un discurs al presedintelui Romaniei, Klaus Iohannnis, punctul 1 din Platforma-program al partidului condus de  Dacian Ciolos, fost comisar european, fost premier al Romaniei, si o parte din discursul tinut de Monica Macovei in Parlamentul european, in ziua in care a vorbit Viktor Orban. Asta ca sa putem intelege mai bine, dupa ce am vazut cum poate sa vorbeasca Viktor Orban, ce legaturi mai au membri elitei noastre politice cu Romania si poporul roman si ce ii leaga de Bruxelles.

Domnule Presedinte, dragi deputati:

Stiu ca déjà v-ati hotarat, si ca raportul va fi votat de marea voastra majoritate, si mai stiu ca interventia mea nu va va schimba parerea, totusi am venit aici, in fata voastra, pentru ca nu sunteti pe cale sa condamnati un guvern, ci o tara si un popor. Veti condamna o Ungarie care face parte de mai bine de 1000 de ani din familia europeana a popoarelor crestine. O Ungarie care prin munca sa si, cand a fost nevoie, prin sangele sau, a luat parte la scrierea formidabilei noastre istorii europene. O Ungarie care a pus mana pe arme  revoltandu-se impotriva celei mai mare armate din acea vreme, armata sovietica, si a suferit marele martiriu pentru libertate si democratie, iar cand a fost nevoie si-a deschis frontierele in fata tovarasilor in nenorocire din Germania de Est.

Ungaria a luptat pentru libertatea si democratia sa. Ma aflu aici si constat ca aceia care acuza Ungaria sunt cei care au mostenit democratia, care niciodata nu si-au asumat nici cel mai mic risc personal in numele libertatii si care azi vor sa-i condamne pe ungurii anti comunisti, luptatori pentru libertate.

Dragi deputati,

Ma aflu azi aici pentru a-mi apara tara, deoarece pentru Unguri libertatea si democratia, independenta si Europa, sunt chestiuni de onoare. Iata de ce va declar ca raportul pe care-l aveti in fata, atenteaza la onoarea Ungariei si a poporului ungar. Deciziile privind Ungaria sunt luate de Unguri in urma alegerilor parlamentare. Voi nu stabiliti nimic altceva, decat ca poporul ungar nu este in stare sa hotarasca singur care-i sunt interesele! Voi spuneti ca stiti mai bine decat Ungurii ce este bun pentru ei! Din cauza asta spun ca raportul este jignitor fata de poporul ungar, acest raport care face dovada ca exista doua unitati de masura, este un abuz de putere care depaseste limitele sferelor de competenta si abordarea sa contravine tratatelor.

Dragi deputati,

Pentru noi, in Ungaria, democratia si libertatea nu sunt chestiuni politice, ci morale si voi sunteti pe punctul ca, folosindu-va majoritatea, sa faceti o judecata morala, lipind o eticheta unei tari si unui popor. Va asumati o uriasa responsabilitate luand, pentru prima data in istoria Uniunii Europene, decizia de a exclude un popor european de la luarea deciziilor europene. Voi privati Ungaria de reprezentarea propriilor interese in mijlocul familiei europene din care ea face parte. Am avut si vom avea discutii. Noi avem conceptii diferite asupra caracterului crestin al Europei, asupra rolului natiunilor si al culturilor nationale. Noi avem pareri diferite asupra principiului si al misiunii familiei si opozitia noastra este frontala in chestiunea imigratiei. Daca vrem cu adevarat unitate in diversitate atunci diferentele nu pot servi drept pretext pentru a arunca oprobriul asupra unei tari si a o exclude de la luarea deciziilor in comun. Nu ne-am permite niciodata sa-i reducem la tacere pe cei care nu sunt de acord cu noi.

Domnule presedinte,

Ei vor sa excluda o tara care si-a adus totodata o contributie clara la alegerile europene: in 2009, 56%, iar in 2014, 52%, au votat pentru noi. Doamnelor si domnilor deputati, suntem partidul cel mai incoronat de succes din Parlamentul European. Opozantii nostri socialisti si liberali nu sunt deloc incantati de succesul asta, dar a se razbuna pe Ungurii care nu au votat in majoritate pentru ei nu este nici respectuos si nici european. Mai mult, acest raport a fost scris de niste oameni care nu sunt in mod clar la curent cu niste fapte elementare. Raportul o recunoaste, ei au anulat trimiterea unei delegatii in Ungaria ceea ce dovedeste ca vreti sa luati o decizie fara o ancheta, o cercetare, facuta la fata locului. Raportul contine 37 de erori factuale importante, fiecare deputat primind ieri din partea noastra un document de 108 pagini.

Dragi deputati,

Uniunea noastra se mentine unita si prin faptul ca dezbaterile noastre se desfasoara conform unor reguli. Eu insumi in numele Ungariei am ajuns la niste acorduri si am facut niste compromisuri cu Comisia asupra legii privind media, asupra sistemului juridic si asupra unor puncte din Constitutia noastra. Acest raport calca insa in picioare intelegerile din anii anteriori. Daca sunteti in stare sa faceti lucrul asta atunci la ce bun sa mai faceti acorduri cu cutare institutie sau tara? Ceea ce faceti voi acum reprezinta pentru Uniunea dialogului constructiv o lovitura dura.

Dragi deputati,

Fiecare natiune si stat membru are dreptul de a hotara cum sa-si organize viata in propria tara. Noi ne aparam frontierele si noi singuri hotaram cu cine vrem sa traim in tara noastra. Noi am ridicat o bariera si am oprit sute de mii de imigranti ilegali. Noi ne-am aparat tara si am aparat Europa. Astazi, este pentru prima data in istoria Uniunii Europene cand o comunitate care isi pazeste propriile frontiere este condamnata.

Domnule Presedinte,

Vorbind sincer, ei vor sa condamne Ungaria pentru ca Ungurii au hotarat ca tara noastra nu va fi un teritoriu de imigratie. Cu tot respectul datorat, dar si cu cea mai mare fermitate, resping ca fortele pro imigratie din acest parlament sa ameninte, sa raspandeasca zvonuri si sa defaimeze Ungaria, folosindu-se de minciuni.

Va informez respectuos ca, indiferent care va fi decizia pe care o veti lua,  Ungaria nu va ceda in fata santajului. Ungaria isi va apara propriile frontiere si va opri imigratia ilegala. Ungaria isi va apara drepturile si o va face, daca va fi nevoie, chiar impotriva voastra.

Noi, Ungurii, ne pregatim pentru alegerile europene de anul viitor, unde, in sfarsit, oamenii pot decide asupra viitorul Europei, si pot readuce democratia in politica europeana.

Va multumesc pentru atentie!

https://visegradpost.com/fr/2018/09/11/viktor-orban-denonce-le-chantage-de-lue-discours-complet/

http://www.fdesouche.com/1072021-viktor-orban-qualifie-le-vote-du-parlement-europeen-de-petite-vengeance-des-pro-immigration-contre-la-hongrie-et-le-peuple-hongrois

“O altă provocare cu care ne confruntăm cu toții, din păcate, în Europa, este ascensiunea populismului, radicalismului, xenofobiei și a eurofobiei. Eurofobia nu se îndreaptă doar împotriva valorilor Uniunii Europene. Ea este şi împotriva valorilor, principiilor și normelor fundamentale ale Consiliului Europei! Această organizație are un rol cheie în lupta împotriva acestor fenomene nocive, care atacă înseși bazele societății democratice. Trebuie, așadar, să luptăm împotriva acestor manifestări cu toată forța noastră și cu toate instrumentele și mecanismele disponibile…Doresc să subliniez aici importanța combaterii răspândirii discursului instigator la ură pe rețelele de socializare, precum și necesitatea utilizării unor instrumente instituționale eficiente pentru a ține sub supraveghere și a interzice astfel de acțiuni. ” – Klaus Johannis

Platforma Program “Miscarea Romania Impreuna”, punctul 1: „România este statul tuturor cetățenilor săi, precum și a celor care aleg să trăiască pe teritoriul ei”.

“Premierul maghiar a încercat, în discursul său, să manipuleze națiunea maghiară. Noi nu luăm măsuri împotriva națiunii maghiare. Noi luăm măsuri împotriva politicienilor care încalcă valorile europene, așa cum este și premierul Ungariei. De altfel, Budapesta, și mă refer iarăși la conducerea politică, copiază practicile Moscovei. Premierul Orban, în mod explicit, susține un sistem iliberal, în care societatea civilă, presa liberă, libertatea academică, diversitatea, justiția independentă nu mai au loc.” – Monica Macovei in Parlamentul european

 

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

5 comentarii

  1. Curat murdar!

  2. De cand cu Orban mi-s tot

  3. mai simpatici ungurii

  4. Incredibil,sluga ciolos si tradatorul klaus nu isi asuma nimic absolut.Ei aduc acuze lui Orban ca manipuleaza ungurii?Nu ,nu -i manipuleaza,ii informeaza corect,astfel incat sa hotarasca in cunostinta de cauza.Pe romani nu-i intreaba nimeni absolut nimic.Noi de ce nu putem fi langa cei de la Visegrad?Aaa…,ei sunt cu Putin ca asa spune un gunoi sorosist ca ciolos si klaus.

  5. Revan Claudia · · Răspunde

    Să ne trezim, zic! Să ne scuturăm și să ne dăm câteva palme! Se vrea distrugerea europenilor, cu ajutor din interior. Trădătorii și-au pierdut simțul controlului, pentru bani. Nori negri se adună și timpul ” începe să nu mai aibă răbdare”. Mi-e teamă că războiul a început demult, fără să ne fi lăsat să observăm. Un război parșiv, fără onoare, din care omenirea va renaște. Întrebarea este, dacă ne vom întoarce iar (a câta oară, Doamne?!) la roata de lemn…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: