Venezuela Europei

Ieri dupa amiaza, in Parlamentul european, Viktor Orban nu a beneficiat decat de 6 minute pentru a-i convinge pe euro-deputati sa nu priveze Ungaria de dreptul de vot, si asta pentru ca violeaza grav “valorile europene”, incalca independenta justitiei, libertatea presei, libertatea religioasa, drepturile femeilor si ale refugiatilor si dezvolta o coruptie galopanta.

Astea pe langa distorsiuni grave in sistemul electoral (partidul lui Viktor Orban a castigat de trei ori la rand alegerile, ceea ce, trebuie sa recunoastem, este inadmisibil) si in cel constitutional.
Sase minute pentru a apara “Venezuela Europei” de niste sanctiuni, care, din fericire, nu vor fi aplicate niciodata impotriva Iranului, Turciei sau a Arabiei Aaudite! Ar fi trebuit, conform regulamentelor, sa beneficieze de 20 de min, dar presedintele Parlamentului a hotarat ca “valorile europene” sunt mai presus decat regulamentele.

Dupa ce i-a ascultat zeci si zeci de minute pe parlamentarii europeni descriind cum guvernul ungar ii respinge pe bietii refugiati sau ii priveaza de hrana in “lagarele” in care ii tine inchisi, cum pune pumnul in gura Oengeurilor pro migratie, sau il lipseste pe George Soros de dreptul de a detine un “Lomonosov” neo-marxist chiar in centrul Budapestei, Viktor Orban a spus: “Stiu ca v-ati facut déjà o opinie…sunt in fata dumneavoastra pentru ca sunteti pe cale sa condamnati nu un guvern, ci o tara si un popor…Nu vom accepta niciodata ca fortele pro imigratie sa ne ameninte, sa ne santajeze, si sa calomnieze Ungaria, aducandu-i false acuzatii”.

A fost aplaudat doar de extremistii de dreapta. Restul deputatilor europeni s-au uitat ce fac deputatii germani si s-au abtinut.

Dupa discurs, premierul ungar nu a fost retinut, dar presedintele grupului parlamentar PPE, adica presedintele “dreptei” europene, domnul Manfred Weber, a declarat ca el va vota miercuri, adica azi, pentru activarea articolului 7, adica pentru sanctionarea dura a Ungariei. La fel ca domnul Weber, vor vota toti deputatii socialisti, comunisti, ecologisti si antifa din parlamentul european. Asta va arata inca o data cat de puternica si de influenta a ajuns dreapta in Europa.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: