Angela Merkel si un fake news de dimensiuni globale: “vanatoarea colectiva de straini”

“Orice informație, cât de monstruoasă ar fi ea, odată difuzată mediatic, e ca o corabie fără cârmaci și fără marinari, pe care nimeni n-o mai poate readuce în port ca s-o repare.”- Jean Francois Revel

Dupa ce un grup de imigranti arabi ataca cu cutitele si ucid un german de origine cubaneza, iar alti doi germani, de origine rusa, raniti, sunt internati in spital, pe strazile orasului Chemnitz se declanseaza un protest sustinut de mii de locuitori ai orasului, care cer expulzarea criminalilor si luarea de masuri impotriva infractionalitatii explozive a imigrantilor musulmani.

Reactia Angelei Merkel este rapida. Ea denunta “vanatorile colective” declansate impotriva strainilor de locuitorii Chemnitzului: “Este important pentru guvern, pentru cei alesi democratic, si, cred, pentru o larga majoritate a populatiei, de a spune clar ca astfel de adunari ilegale si vanatori colective care vizeaza persoane cu infatisare si origini diferite si incearca sa raspandeasca ura pe strazi nu-si au locul in tara noastra.”

Imediat media germana si internationala iau startul si incep sa condamne “vanatoarea de straini” practicata de extrema dreapta precum si violentele comise de nazisti, impotriva imigrantilor, in linistitul, pana atunci, oras german. Totul despre asta si nimic sau aproape nimic despre cauza protestelor si a presupuselor, pentru ca nu se prezinta niciun fel de dovada, “vanatori colective” de straini.

La cateva zile dupa declansarea manifestatiilor, Angela Merkel isi arata din nou sustinerea pentru imigranti, declarand intr-un interviu aparut in presa germana: “Sunt cancelarul vostru”!

Intre timp, cvasi totalitatea mainstream media continua sa condamne “violentele extremei drepte care afecteaza orasul de zile intregi”.

Cele cateva relatari aparute in presa austriaca, care citeaza ziaristi de la presa locala din Chemnitz, ce contesta existenta asa numitelor “vanatori colective” de imigranti, sunt ingropate sub tzunamiul mediatic “anti-nazist” dezlantuit de interventia lui Merkel.

Prima voce care contrazice afirmatiile Angelei Merkel, si provoaca o fisura in blocul propagandei mediatice, este cea a Parchetului General al landului Saxa, care anunta printr-un comunicat oficial ca “Luind in considerare totalitatea informatiilor de care dispunem, informam ca functionarii nostri nu au descoperit nicio fotografie sau imagine video care sa sustina existenta unei vanatori declansate impotriva imigrantilor”.

A doua interventie, si mai surprinzatoare, vine chiar din partea lui Michael Kretschmer, membru marcant CDU, Prim ministrul landului Saxonia, care a declarat intr-un discurs rostit in fata Landtagului, la doar doua zile dupa ce Angela Merkel ceruse Germanilor sa se mobilizeze impotriva extremei drepte: „Nu a existat o populatie dezlantuita, nici vanatoare de oameni si nici progromuri in acest oras…Nu trebuie sa-i acuzam pe cei care au coborat in strada maniosi dupa crima din Chemnitz. Nu sunt extremisti de dreapta”.

Michael Kretschmer a criticat si modul in care a inteles presa germana sa relateze despre evenimentele din Chemnitz. Totusi, ca sa nu fie acuzat ca a deviat total de la linia trasata de seful CDU, Michael Kretschmer cheama si el la lupta impotriva extremei drepte, “cel mai mare pericol care ameninta democratia germana”.

Dar lovitura cea mai puternica data esafodajului de minciuni cladit de Angela Merkel, cu sprijinul aliatilor politici, socialistii germani, si al mass-mediei, este data de interventia lui Hans-Georg Maaßen, seful Serviciului federal de securitate internă BfV (Bundesamt für Verfassungsschutz). Acesta declara revistei BILD: “Împărtășesc scepticismul cu privire la vînătoarea de oameni făcuta de extremiști de dreapta în Chemnitz. Nu avem la dispoziție nici o informație credibilă că asemenea vînători ar fi existat…În aprecierea mea prudentă, există motive bune să credem că este vorba despre informații false, direcționate, probabil pentru a distrage atenția opiniei publice de la crima din Chemnitz”.

Asadar, seful BfB vorbeste, cu subiect si predicat, despre “informații false, direcționate, probabil pentru a distrage atenția opiniei publice de la crima din Chemnitz”!

Dupa interventiile Parchetului general, ale Prim ministrului landului Saxa si ale sefului BfB, a gasit curajul necesar sa reactioneze, alaturandu-se protestului pasnic al locuitorilor orasului Chemnitz si Horst Seehofer, ministrul de interne si seful CSU, partener de guvernare al Angelei Merkel. Intr-un interviu acordat cotidianului Rheinische Post, Horst Seehofer declara: “Daca nu as fi fost ministru as fi coborat in strada ca sa ma alatur cetatenilor”!

Asadar, “cetatenilor” si nu “nazistilor” impotriva carora chema la mobilizare generala , cu doar cateva zile inainte, cei doi colegi ai sai de guvern: extremistii de stanga Angela Merkel si Heiko Maas, ministrul de externe.

Declaratia lui Seehofer a provocat un urias scandal printre partenerii socialisti, Lars Klingbeil, Secretarul general al SPD, acuzandu-l de pactizare cu extrema dreapta, iar Natascha Kohnen, unul dintre vicepresedintii SPD, cerandu-i demisia.

Si asta pentru ca, pentru stanga germana, de la Angela Merkel si Heiko Maas pana la Natascha Kohnen si Lars Klingbeil, ramane valabil “adevarul” construit de ea si certificat de media: la Chemnitz, rasistii germani au dezlantuit progromul impotriva imigrantilor nevinovati, vanandu-i ca pe animale!

Din cand in cand, in Germania, vanatul il mai ucide pe unul dintre vanatori. Nu s-a intamplat niciodata invers.

https://www.courrierinternational.com/depeche/migrants-merkel-denonce-des-chasses-letranger-de-lextreme-droite.afp.com.20180827.doc.18m8q1.xml

https://www.publicomag.com/2018/09/sachsens-generalstaatsanwaltschaft-widerspricht-merkel/

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/michael-kretschmer-zu-chemnitz-es-gab-keinen-mob-es-gab-keine-hetzjagd-a-1226627.html

https://www.zeit.de/politik/deutschland/2018-09/verfassungsschutz-hans-georg-maassen-chemnitz-hetzjagd

https://www.lemonde.fr/europe/article/2018/09/07/l-ombre-de-l-afd-sur-la-droite-allemande_5351610_3214.html

 

Reclame

Un comentariu

  1. „Dupa ce un grup de imigranti arabi ataca cu cutitele si ucid un german de origine cubaneza, iar alti doi germani, de origine rusa, raniti, sunt internati in spital…

    adunari ilegale si vanatori colective care vizeaza persoane cu infatisare si origini diferite”
    Q. E.D.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: