Vade retro Bergoglio!

La ultimul miting electoral inaintea alegerilor, Matteo Salvini a declarat ca daca va ajunge premierul Italiei va depune juramantul cu mana pe Biblie. Si a facut-o agitand in maini un rozariu si o Evanghelie! Declaratia si gestul sau au iscat reactia dura nu a radicalilor de stanga italieni, ci a unei figuri marcante a Bisericii Catolice: revoltat, monseniorul Gian Carlo Perego, arhiepiscopul de Ferrara, a luat pozitie, plangandu-se in interviul acordat socialistilor de la “Repubblica”, ca Salvini instrumentalizeaza in scopuri electorale simbolurile crestine! Monseniorul Gian Carlo Perego a spus atunci: “Liga Nordului este in realitate departe de pluralismul religios, de acceptare, de solidaritate, adica foarte departe de catolicismul social”.

Acum, ajuns la guvernare, partidul condus de Matteo Salvini a introdus in parlamentul italian un proiect de lege care prevede arborarea crucifixelor in locurile publice si institutii. Dar prezenta crucii in institutii, in scoli, in pietele publice, sau in porturi, nu se mai potriveste cu ideologia catolicismului social, promovat de Biserica Catolica! Pentru ca raneste sentimentele religioase ale numerosilor imigranti musulmani!

Prin urmare, iezuitul Antonio Spadaro, editorul “Civilta catolica” a scris : “Crucea este un semn de protest împotriva păcatului, nedreptății, violenței și morții. NICIODATĂ nu este un semn al identității. El este un strigăt de iubire pentru dușman și un bun-venit necondiționat.”, iar publicatia catolica “Famiglia Cristiana “ a publicat un articol cu titlul “Vade retro Salvini”!

In conditiile acestea, recenta declaratie a monseniorului Raffaele Nogaro, fost episcop de Caserta, “Din punct de vedere moral, in calitatea mea de crestin, sunt gata sa transform toate bisericile in moschei, daca asta ar ajuta cauzei … pentru ca Cristos nu a venit pe pamant pentru a construi biserici, ci pentru a-i ajuta pe oameni indiferent de rasa, de religie sau de nationalitate”, nu mai pare deloc deplasata.

Asadar, mai nou, in Italia, “diavolul” umbra cu crucea in mana si vrea sa o puna peste tot, iar crestinii catolici sociali (sti), care nu mai considera crucea un simbol al identitatii crestine, i se impotrivesc cu tarie! Vade retro Bergoglio!

http://evz.ro/ireal-vaticanul-se-opune-obligativitatii-crucifixelor.html

http://www.famigliacristiana.it/articolo/migranti-vade-retro-salvini-la-chiesa-reagisce-ai-toni-sprezzanti.aspx 

https://lesobservateurs.ch/2018/07/25/un-eveque-italien-je-transformerais-toutes-les-eglises-en-mosquees-pour-sauver-les-migrants/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

2 comentarii

  1. Ariel Galushca · · Răspunde

    In general te simti bine „sa lupti” pentru ca ai un scop, dar in final te intrebi, merita, cand altii dicteaza? Si iti raspunzi singur: sigur ca merita! Orice aport adus la o aschie sparta din structura opozitiei e un castig enorm. Pe termen lung asta au facut si ei ca sa ajunga aici unde au ajuns.

  2. @ Ariel Galushca- Frumos comentariu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: