Baietii buni versus Donald Trump, agentul rus

“Aceasta este ultima mea alegere. Dupa alegeri ma voi arata mult mai flexibil” – Barack Obama catre Dimitri Medved care ii raspunde “Am inteles! Ii voi transmite aceasta informatie lui Vladimir”

https://www.snopes.com/fact-check/obama-more-flexibility-russia/

Sa vedem ce spune tabara buna, democratica, anti Putin, cea care lupta impotriva sistemelor totalitare:

“Nu stim daca pe viitor ne vom mai putea sprijini pe Statele Unite…Timpul cand ne puteam sprijini total unii pe altii este in parte trecut.” – Angela Merkel, interviu Die Zeit, 2017, dupa ce Donald Trump a cerut tuturor membrilor NATO sa contribuie la bugetul organizatiei.

“Timpul în care puteam simplu sa contam pe Statele Unite pentru a ne proteja a trecut… Europa trebuie sa-si ia propriul destin in maini, este provocarea noastra pentru viitor” – Angela Merkel, discurs Aachen, 2018, dupa ce Statele Unite au iesit din acordul nuclear cu dictatura islamica iraniana.

“Germania are un interes strategic in a avea relatii bune cu Rusia” – Angela Merkel, 17 mai 2018, dupa intrevederea cu Putin de la Soci, unde au decis ca proiectul gazoductului North Stream II sa fie definitivat, in ciuda protestelor Poloniei, Ucrainei si Tarilor Baltice si a avertismentelor SUA

“Dupa alegerea presedintelui Donald Trump, este important ca noi, in calitate de europeni, sa ne putem organiza independent.” – Ursula Van Der Leyden, ministrul german al Apararii, 2016

“Cine crede ca o parada de tancuri aduce securitate greseste” – Frank Walter Steinmeier despre manevrele NATO din Polonia, din 2016. El a cerut ca manevrele NATO sa inceteze “pentru ca inflameaza relatiile cu Rusia”. Frank Walter Steimeier , care acum este presedintele Germaniei, era atunci ministrul de externe in guvernul condus de Angele Merkel.

” Asta a fost mesajul american pentru multi ani de-acum inainte. Sunt total impotriva ideii de a ne lasa impinsi in treaba asta. Nu-mi plac prietenii nostri americani care ingusteaza conceptul de securitate acordand atentie militarilor… Daca te uiti la ceea ce face Europa pentru aparare, plus ajutorul pentru dezvoltare și ajutorul umanitar, comparatia cu Statele Unite pare destul de diferita. Politica moderna nu inseamna doar a creste cheltuielile pentru aparare.” – Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, dupa ce Donald Trump a cerut tuturor membrilor NATO sa contribuie la bugetul organizatiei.

“Trebuie sa inceteze influenta SUA asupra relatiilor dintre UE si alte tari …Da, spun cu mare sinceritate acest lucru, trebuie sa-i tratam pe rusi in mod corect. Din conversatiile mele cu Putin stiu ca nu accepta fraze precum cele in care Barack Obama a afirmat ca Rusia este o putere regionala. Ce vrea sa spuna asta? Rusia nu poate fi tratata astfel…” – Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene

“Fara Rusia nu putem vorbi de o arhitectura de securitate in Europa. Trebuie spus acest lucru. Eu as vrea sa discutam cu Rusia de la egal la egal pentru ca Rusia nu este doar o putere regionala asa cum a spus presedintele Obama. Aceea a fost o grava eroare de apreciere.” – Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, interviu EuroNews, 2017

“Uniunea Europeana trebuie sa inlocuiasca Statele Unite pe scena internationala. America renunta la multilateralism cu o ferocitate care nu poate decat sa surprinda…La acest stadiu trebuie sa inlocuim Statele Unite care, ca actor international si-au pierdut din vigoare si, din aceasta cauza, pe termen lung, din influenta.” – Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, dupa ce Statele Unite au iesit din acordul nuclear incheiat cu dictatura islamica iraniana.

“Noi nu ne amestecam in politica Statelor Unite (…) Iar europenii conteaza pe faptul ca America sa nu se amestece in politica europeana.” – Federica Mogherini, dupa ce Donald Trump a cerut tuturor membrilor NATO sa contribuie la bugetul organizatiei.

La 24 de ore dupa decizia lui Donald Trump de a parasi acordul nuclear cu Iranul, Comisia Europeana a anuntat lansarea „Legii Blocajului” – procedura oficiala prin care companiile europene ce fac afaceri cu Iranul vor fi protejate de sanctiunile americane! Legea permite companiilor si tribunalelor europene sa nu se supuna reglementarilor sau sanctiunilor luate de terte tari si stipuleaza ca nicio hotarare luata de tribunale straine pe baza acestor reglementari nu se va aplica in Uniunea Europeana! Totodata executivul european a lansat procedurile pentru a permite Bancii Europene de Investitii sa sustina investitiile europene in economia iraniana!

 

Si acum sa-l ascultam si pe Donald Trump – agentul rus, tradatorul, dusmanul aliatilor europeni, cel care colaboreaza cu sistemele totalitare si vrea sa desfiinteze NATO, punand in pericol nu numai Statele Unite, ci si intreaga lume libera:

“Tarile NATO cheltuiesc miliarde de dolari pentru aparare, de la vizita mea de anul trecut, cand le-am cerut acest lucru, dar nu este nici pe departe suficient. SUA cheltuieste mult prea mult. Granitele Europei sint proaste. Presedintii au incercat, fara succes, sa convinga Germania si alte tari bogate membre NATO sa plateasca mai mult pentru protectia lor fata de Rusia. Ei platesc doar o fractiune din acest cost. ..Pe deasupra, Germania a inceput sa ii plateasca Rusiei, tara de care vrea sa se protejeze, miliarde de dolari pentru energie. Este inacceptabil! Toate tarile NATO trebuie sa aloce 2% pentru aparare, iar acest procent sa ajunga la 4% in urmatorii ani.” – Donald Trump, postare pe Twitter, summitul NATO, 2018.

“Trebuie să spun că este foarte trist când Germania face un contract masiv de petrol și gaze cu Rusia, mai ales când ar trebui să se păzească de Rusia. Dar Germania a ales să plătească Rusiei miliarde de dolari anual. Deci noi apărăm Germania. Apărăm Franța. Apărăm toate aceste țări. Apoi, numeroase dintre aceste țări se duc și fac un acord cu Rusia în ce privește gazoductul și ajung să plătească miliarde de dolari în cuferele Rusiei.

Deci noi îi protejăm de Rusia, dar ei plătesc miliarde de dolari Rusiei și eu cred că acest lucru este foarte nepotrivit. Fostul cancelar al Germaniei (Gerhard Schroder n.a.) este șeful companiei de gazoducte care furnizează gazul. În cele din urmă, Germania va fi în proporție de aproape 70% controlată de Rusia, prin intermediul gazelor naturale.

Spuneți-mi, este așa ceva normal? M-am plâns de acest lucru de când am intrat. Așa ceva nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată. Dar Germania este controlată în totalitate de Rusia, pentru că va primi din Rusia între 60% și 70% din energia de care are nevoie și o conductă nouă (North Stream II n.a) Spuneți-mi dacă e normal așa ceva, pentru că eu nu cred că este. Cred că este un lucru foarte rău pentru NATO, care nu ar fi trebuit să se întâmple. Și cred că trebuie să vorbim cu Germania despre asta.

În plus, Germania plătește puțin peste 1% (pentru NATO n. trad.) în timp ce Statele Unite, în cifre reale, plătesc 4,2% dintr-un PIB mult mai mare. De aceea, cred că și acest lucru este inadecvat. Știți, apărăm Germania, apărăm Franța. Apărăm pe toată lumea. Și totuși plătim enorm de mulți bani pentru această apărare… Germania este o țară bogată. Ei discută despre cum vor contribui puțin mai mult, eșalonat până în 2030. Ei bine, ei ar putea crește contribuția lor imediat, chiar și mâine, și nu vor avea nicio problemă. Nu cred că este corect față de Statele Unite. … De aceea trebuie să vorbim despre miliardele și miliardele de dolari care sunt plătite țării de care noi ar trebui să vă protejăm. Toată lumea vorbește despre acest lucru. Ei bine, o clipă, ar trebui așadar să vă apărăm de Rusia, dar de ce plătiți miliarde de dolari Rusiei, pentru energie? De ce se îngrijește Rusia de nevoile energetice ale unor țări din NATO, și anume Germania, și de ce plătește Germania un procentaj atât de mare Rusiei, pentru a acoperi necesitățile sale de energie? Germania este o captivă a Rusiei pentru că rușii au devenit furnizorii lor. Nemții au renunțat la minele lor de cărbune. Au renunțat la energia lor nucleară. Foarte mult din necesarul lor de petrol și gaze provine din Rusia. Cred că este ceva care trebuie analizat de NATO… Nu știu ce puteți face acum, dar cu siguranță nu pare logic ca Germania să plătească miliarde de dolari Rusiei, iar noi să trebuiască să le asigurăm apărarea împotriva Rusiei.” – Donald Trump, in discutia avuta cu Jens Soltenberg, secretarul general NATO, la summitul NATO 2018.

Donald Trump a anuntat pe 8 mai 2018 retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu dictatura islamica de la Teheran, pe care l-a calificat drept “dezastruos”, si a anuntat restabilirea sanctiunilor impotriva regimului ayatollahilor. Reactia “aliatilor” europeni? Aceeasi ca in cazul finantarii NATO si a recunoasterii Ierusalimului! Emmanuel Macron a calificat drept o “greseala” decizia lui Donald Trump. El a spus: “Regret decizia presedintelui american, cred ca este gresita, si din aceasta cauza, noi, Europenii, am decis sa ramanem in acordul din 2015.” I s-au alaturat Angela Merkel si Theresa May.

Maja Kocijancic, purtatorul de cuvant al diplomatiei europene, a declarat ca retragerea lui Trump din Acordul nuclear cu Iranul reprezinta „o ruptura care atinge interesele vitale ale Europei.”! De cand si de ce interesele vitale ale Europei sunt legate de Iran si nu de Statele Unite, purtatorul de cuvant al diplomatiei UE n-a mai spus-o.

Oricum, nu mai are importanta. Ce trebuie retinut insa, este ceea ce mass-media, in cvasi totalitatea ei, ne comunica zilnic: agentul rus Donald Trump este cel care i-a tradat pe aliatii europeni si vrea sa desfiinteze NATO!

 

 

 

 

 

 

 

Reclame

3 comentarii

  1. Fiecare citat pe care l-ai dat din gandirea ,, marilor” lideri ai UE este o mostra de prostie,ticalosie si ura viscerala antiamericana. Dar bomboana pe coliva o pune tot bravul nostru JC Junker care,probabil ,intre doua reprize bahice a emanat monumentala imbecilitate cum ca UE ar trebui sa ia locul SUA in arena internationala, ca America si-a pierdut din vigoare si pe termen lung din influenta. Va dati seama ca acest abulic fost maoist in tinerete,care la maturitate a condus o tarisoara cat jumate din judetul Arges,acum ,in prag de senilitate se vede diriguitorul lumii. Impreuna cu prietenul Putin,se-ntelege! Ca sa fi jucator major in politica mondiala trebuie in primul rand sa ai capacitatea sa-ti proiectezi fotra armata in orice colt ap lumii la nevoie. Cum poate sa faca UE treaba asta? Cu armata germana? Sa fim seriosi . Bundeswehrul actual ,urmasul acelei forte militare care a facut sa tremure lumea in doua randuri( nu discut acum considerentele politice) este o gluma de armata dupa zeci de ani de politica socialista si criptocomunista. Vasnica armata franceza,singura forta nucleara a UE,in timpul interventiei de acum cativa ani in nordul Africii a ramas la un moment dat fara munitie. In timpul campaniei militare!!! Ghici cine i-a scos din rahat?! US Army desigur.Deci astia ar trebui sa proiecteze forta UE in lume! Ce vreti o gluma mai tampita!? Adevarul sinistru este ca biata Europa a ajuns pe mana acestor ragdolls- am folosit termenul englezesc pentru caexprima mai bine ideea mea adica niste zdrente- din care ai citat si care sunt manipulate de smecherii din umbra spre folos ul lor si nenorocirea lumii civilizate. Si noi,romanii care ne oripilam de unii ca alde Dragnea,Ciordache,Tariceanu sau ViVa Dancila

  2. PS Deabia acum inteleg eu pe deplin supararile si frustrarile lui Dragnea. Pai el care a guvernat ani de zile un judet intreg acum nu poate in mod oficial si cu acte in regula sa conduca nici macar o tara de categoria a doua ca Romania iar Junker care a guvernat si el acolo ce-a guvernat si care pe deasupra mai sufera si de crize de ,,sciatica” a ajuns sa conduca um continent! Asta e prea de tot!!!

  3. De acord cu comentariul, inclusiv cu finalul. Multi romani cred ca suntem de rasu’ -plansu’, in materie de conducatori, pt. ca nu stiu ce-i prin alte parti, pe la pomul laudat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: