Sorbona, adieu! Universitatea Cluj, te iubesc mai mult ca pe mama!

„Închid ochii și văd România condusă de cei mai buni dintre fiii ei. Îi văd liderii școliți la Oxford, Heidelberg sau Sorbona conversând firesc, fluent, relaxat cu colegii lor de facultate și de Consiliu european. Îi văd respectați de omologii lor (nu puși la colț, alături de nebuni și borfași), negociind abil în interesul țării, lipsiți de griji financiare și dedicați exclusiv binelui comun.” – ADRIAN PAPAHAGI inainte de a fi blocat de cenzura.

Sorbona, s-a retinut, da?

„Ca student la École Normale Supérieure și la Sorbona, eram asaltat de pancarte, manifeste, fluturași, fițuici, reviste, standuri stângiste de fiecare dată când intram pe poarta celor două venerabile instituții. Manifestații, mitinguri, proteste, ocupări ale clădirilor, greve – o isterie permanentă și fără rost într-o țară prosperă, democratică, egalitară, socială, socialistă chiar. Oricine se opunea acestor isterici era automat etichetat ca fascist, burghez îngust la minte și egoist, creștinopat, retrograd (sună cunoscut?). Curajoși cum îi cunoaștem, profesorii se pliaseră de mult pe vulgata oficială; studenții, la fel, căci nimic nu îi sperie pe tineri mai mult decât să fie respinși de colegii de generație.
În toată Franța intelectuală, se auzea doar vocea lor: o voce isterică, răstită, radicală, acuzatoare, intolerantă.
În țara noastră atât de ponegrită, universitățile sunt spații salubre, nu desfigurate de graffitti, maculate de afișe comuniste, ocupate și pustiite ritmic de o adunătură de activiști anarho-comuniști, al căror unic scop este distrugerea civilizației occidentale. Studenții noștri sunt tineri cuviincioși, care doresc să învețe (ok, sau măcar să obțină o diplomă, ca să aibă un job), nu harpii identitare care îi terorizează pe ceilalți cu diferența lor sexuală, rasială sau fizică pre-jignită și implicit etern-îndreptățită.” – ADRIAN PAPAHAGI acum, dupa ce a fost blocat de cenzura, cand i-a revenit memoria si a deschis ochii.

Asadar, cine vrea sa vorbeasca relaxat cu colegii de Consiliu European, sa stearga Sorbona de pe lista : gura pacatosului adevar graieste! Puteti sa stergeti si Oxford si Heidelberg! Sfatul meu! Si vorba ultrasului clujean cu care, se pare, acum e de acord si Papahagi: “Universitatea Cluj, te iubesc mai mult ca pe mama!”

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: