La Bataclan au murit 90 de oameni pentru ca “soldatii francezi nu au vocatia sa se arunce in gura lupului”!

Donald Trump spunea despre atacurile de la Paris, din 2015: “Nimeni nu este inarmat la Paris si ne amintim cu totii de cele 130 de persoane (ucise) si de numarul enorm de persoane ranite groaznic…Insa daca un angajat sau doar un client ar fi avut o arma sau daca unul dintre dvs. din asistenta erati acolo cu o arma indreptata in directia opusa, teroristii ar fi fugit sau s-ar fi tras asupra lor si ar fi fost cu totul alta poveste.”

Dupa declaratie, Francois Hollande si premierul sau, Manuel Valls, l-au acuzat de “obscenitate” “incompetenta” si “declaratii rusinoase”. Francois Hollande a spus: “Declaratiile rusinoase si afectarile obscene ale lui Donald Trump spun multe despre ceea ce crede el despre Franta si valorile ei…Toate gandurile mele se indreapta catre victimele din 13 noiembrie”.

Dupa atentatul de la Bataclan, in mediul on-line a circulat un zvon, adica ceea ce s-ar numi azi o “fake news”. Zvonul spunea ca politistii prezenti la fata locului – implicati in schimbul de focuri cu teroristii islamisti – fiind  depasiti total de puterea de foc a armelor de asalt cu care acestia erau inarmati, au cerut ajutor soldatilor din operatiunea Sentinelle, aflati in obiectiv chiar langa sala de concerte, dar acestia au refuzat sa intervina! Politistii le-au cerut atunci acestora sa le dea macar armele automate cu care erau inarmati, dar au fost refuzati, iar, in virtutea regulamentelor militare! Mainstream media franceza n-a preluat acest zvon si nici n-a incercat sa-i verifice autenticitatea.

“Zvonul”, de fapt declaratiile politistilor implicati, a ajuns insa in fata unei comisii de ancheta a parlamentului francez, care a inaintat un raport in iulie 2016. Nici acest raportul nu s-a bucurat de atentia presei franceze!

Raportul arata ca pe 13 noiembrie 2015, 8 soldati ai operatiunii Sentinelle erau langa sala Bataclan chiar in clipele cand in interiorul ei luarea de ostatici se afla in plina desfasurare. In momentul in care politistii au angajat schimbul de focuri cu islamistii, soldatii nu au intervenit si au refuzat sa le dea acestora armele din dotare. Un brigadier sef al BAC a cerut atunci Prefecturii de politie (care are autoritate asupra dispozitivului “Sentinelle”)  sa permita intrarea in actiune a soldatilor. I s-a raspuns: “Negativ. Nu angajezi militarii, nu este o zona de razboi.”!

Generalul Bruno Le Ray a afirmat in fata Comisiei de ancheta ca “nu a primit niciodata o cerere de autorizare” din partea prefecturii de politie pentru a intra in Bataclan. Generalul a adaugat ca, chiar daca s-ar fi intamplat asta, “ ar fi trebuit sa refuze pentru ca s-ar fi incalcat planul de actiune predefinit.”! Raportul mentioneaza ca Bruno Le Ray le-a mai spus membrilor comisiei: “Nu putem intra intr-o sticla cu cerneala fara sa stim ce vom face si impotriva cui. Este de neconceput sa-i punem pe soldati in pericol in speranta ipotetica ca vom salva alte persoane…Soldatii nu au vocatia sa se arunce in gura lupului.”

In raport este trecuta si declaratia purtatorului de cuvant al guvernatorului  militar al Parisului, care sprijina declaratiile lui Le Ray: “Situatia era foarte confuza in seara aceea. Inainte de a da o misiune cuiva, trebuie sa stii ce se petrece. Nu poti trimite o unitate, la lupta, orbeste”.

Pentru ca la Bataclan nu era “zona de razboi”, pentru ca operatiunea Sentinelle avea “un program de actiune predefinit”, pentru ca “soldatii nu au vocatia sa se arunce in gura lupului” si “pentru ca situatia era confuza” , in seara aia, pana la sosirea fortelor speciale, cei 4 islamisti au luat sute de ostatici si au ucis prin foc la gura tevii 90 dintre ei! Dupa care au avut tot timpul sa-i tortureze pe unii dintre raniti, sau sa-i decapiteze pe unii dintre cei omorati!

Despre toate astea presa franceza vorbeste deabia acum, dupa doi ani si jumatate, si asta pentru ca 17 victime si membri ai familiilor celor decedati cer socoteala in justitie Statului francez “pentru neacordare de asistenta unor persoane aflate in pericol.”

Nu este prima oara. In  2016, un avocat care reprezenta 48 de victime a cerut Justitiei franceze sa “ancheteze neutorizarea militarilor de a intra in actiune si de a-si da armele.” Nu s-a intamplat nimic! Cum, probabil, nu va raspunde nimeni nici acum. Nimeni din cei aflati la conducere atunci nu va fi acuzat de “obscenitate” in declaratii si “incompetenta”.

Hollande avea dreptate: cand Trump vorbea despre un civil inarmat, macar unul, care sa intervina impotriva teroristilor, vorbea fara sa stie nimic despre Statul francez si “valorile” sale.

Conform acestor valori, in octombrie, la Bataclan, rapperul islamist Medine isi va lansa ultimul album, “Jihad”!

http://www.assemblee-nationale.fr/14/pdf/rap-enq/r3922-t1.pdf

https://www.lemonde.fr/attaques-a-paris/article/2018/06/08/bataclan-depot-d-une-plainte-contre-x-pour-non-assistance-a-personne-en-peril_5311461_4809495.html

http://www.ziare.com/donald-trump/presedinte-sua/trump-nu-renunta-la-ideea-sa-atentatele-de-la-paris-ar-fi-facut-mai-putini-morti-daca-victimele-ar-fi-fost-inarmate-1512390

Reclame

2 comentarii

  1. bunica sabela · · Răspunde

    Din antologia libtarda: „… nu este o zona de razboi.”!”
    I-auzi una, i-auzi doua! Pai, daca tot nu era o zona de razboi la Bataclan, pentru ce pisici cu mac taman acolo erau „aflati in obiectiv chiar langa sala de concerte”?!?! CE sau PE CINE urmareau sau pazeau?!

  2. Corecta observatie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: