O presa ce militeaza politic pentru un nou presedinte american cu o activitate 100% pozitiva!

Grupul News Corp, proprietarul Wall Street Journal, l-a inlocuit pe redactorul sef, Gerard Baker, cu adjunctul sau, Matt Murray. Gerard Baker, sub a carei conducere, Wall Street Journal si-a vazut vanzarile crescand cu 25% in ultimii cinci ani, a fost deseori criticat pentru amabilitatea pe care o arata fata de politica lui Donald Trump.

Aici trebuie spus ca doar 70% din materialele difuzate de WSJ despre Donald Trump au avut o conotatie negativa, in timp ce, culmea, restul materialelor au fost pozitive! O incalcare flagranta a deontologiei profesionale! Este foarte posibil ca proprietarii cotidianului sa fi avut acces la un studiu efectuat de Universitatea Harvard, in al carui clasament WSJ se situeaza abia pe locul 5 in media americana, din punct de vedere al modului in care este tratat Donald Trump. Pe primele doua locuri se afla CNN, normal, si NBC cu 93% stiri negative despre Trump, iar pe trei, CBS cu 91% negative si 9% pozitive. New York Times se situeaza deabia pe locul 4, cu doar 87% materiale negative, asa ca este foarte posibil sa se inregistreze schimbari la nivelul conducerii si aici.

In media europeana, studiul Harvard situeaza pe primul loc ARD (un fel de Televiziune germana libera a doamnei Merkel, care seamana perfect cu Televiziunea romana libera a domnului Iliescu) care a spulberat orice concurenta la nivel global, aratand, cu 98% materiale negative la adresa lui Trump, ca profesionalismul activistilor politici din presa germana este pe cale sa atinga perfectiunea! Goebbels n-ar fi uimit sa afle lucru acesta, dimpotriva ar primi vestea ca pe ceva normal si de la sine inteles.

Bine, Televiziunea Germana Libera si-a dovedit inaltul profesionalism si in ianuarie 2016, cand timp de 4 zile nu a spus absolut nimic despre atacurile sexuale in masa inregistrate la Koln in noaptea de revelion.

Revenind la Wall Street Journal, este de asteptat o imbunatatire evidenta a calitatii informatiilor, insotita de o scadere zilnica a indicelui Dow Jones pe toata perioada mandatului lui Donald Trump, dar si de o prabusire a cotei de audienta sub cea avuta la venirea lui Gerard Baker.

Dar nu conteaza, cum nu conteaza nici in cazul CNN, sau al altora; ceea ce este important cu adevarat este ca din 2020, America sa aiba un presedinte care sa furnizeze, de la CNN si Wall Street Journal pana la Financial Times si ARD, 98% stiri cu conotatie pozitiva.

http://www.europe1.fr/international/depart-du-n1-du-wall-street-journal-juge-complaisant-avec-donald-trump-3673157

Reclame

2 comentarii

  1. tot degeaba pentru ei, trump isi va zdrobi adversarii si la alegerile din 2018, si la cele din 2020.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: