Amazoanele impart tortul de la Cannes

La Cannes, la festivalul de film, revolutia femeilor continua. La 7 luni dupa Harvey Weinstein, stelele cinematografiei continua sa lupte cu curaj contra sexismului si pentru impunerea egalitatii de gen. Bataliile sunt castigate una dupa alta, va veni si randul razboiului.

Pentru prima data o femeie, Cate Blanchet, este presedinta juriului, pentru prima data, in juriu, femeile sunt majoritare. Patriarhatul celei de a 7-a arte se clatina din temelii. Valul ce ascundea realitatea este smuls, se spun adevaruri ce lovesc acuzator sub centura: din ‘47 si pana acum, in 71 de editi, doar 82 de cineasti femei si-au vazut creatile selectionate, in timp ce 1645 de barbati s-au infruptat din uriasul tort al onorurilor si au halit frisca premiilor.

De anul asta, premiile se vor acorda altfel, adica pe bune: vor prima talentul si calitatea actului de creatie. Ca la Oscaruri, unde”12 ani de sclavie” si toate filmele ce au castigat dupa el, ar fi luat “Zmeura de aur”, daca nu ar fi avut loc, si acolo, revolutia cotelor si a discriminarii pozitive. S-a terminat! Si asta doar multumita bravelor amazoane, aceste Jeanne d’Arc redivivus, care s-au saturat sa-si plimbe nurii pe platouri, la bunul plac al nababilor, si au ales sa-i alunge pe masculii albi si heterosexuali de pe meterezele cetatii filmului in clinicile de schimbare a sexului.

Femeile din intreaga lume vad, in sfarsit, stralucind la Hollywood si Cannes, mult dorita flacara a libertatii.

Sura 4 cu 34: Barbatii sunt proteguitori ai muierilor, datorita calitatilor deosebite cu care i-a daruit Allah si datorita cheltuielilor pe care le fac din bunurile lor. Iar cele evlavioase sunt ascultatoare si pazitoare ale celor care trebuiesc pazite în absenta sotilor lor, pe care si Allah le pazeste. Pe acelea de a caror neascultare va temeti povatuiti-le, parasiti-le in paturi si loviti-le! Dar daca ele revin si asculta de voi atunci nu mai cautati pricina impotriva lor. Allah este Cel mai Inalt si Maret”.

A, astea, invaluite in giulgiu, nu se pun, ca ele „vor” sa le fie respectata identitatea culturala! Asa zic barbatii lor si feministele de la Cannes!

 

Reclame

Un comentariu

  1. Constantin · · Răspunde

    Daca o pui si pe obeza caruia nu-i pasa cum arata si tipa meetoo pe scena pt a castiga eurovision, completezi imaginea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: