UE: “US Go Home!”

“Civilizatia europeana a aparut de-a lungul intregului secol  XX drept incapabila sa se guverneze, cel putin ca intreg continental…Salvata din punct de vedere militar de America, ea a fost reconstruita economic de aceeasi America incepand cu 1945…Epoca protectiei americane insotita de anti-americanism era foarte confortabila, atat din punct de vedere politic cat si psihologic.” – Jean Francois Revel

 

“Europa Occidentala a devenit, chiar fara sa-si dea seama, un protectorat al americanilor…Hotararile se iau din ce in ce mai mult in Statele Unite. E ca in lumea comunista, in care tarile satelit s-au obisnuit ca hotararile sa fie luate de Moscova” – De Gaulle

“Statele Unite au tratat Franta dupa 1945, exact cum URSS a tratat Polonia si Ungaria” – De Gaulle

De Gaulle dupa ce Franta a fost eliberata de americani. Dupa care De Gaulle a retras Franta din NATO!

“Daca acceptam ca mari puteri, inclusiv aliati, inclusiv prieteni in orele cele mai grele ale istoriei noastre, sa se puna in situatia de a decide pentru diplomatia noastra, securitatea noastra, uneori facandu-ne sa ne asumam cele mai grele riscuri, atunci nu mai suntem suverani.” – Emmanuel Macron dupa ce Statele Unite au iesit din acordul nuclear cu Iranul.

(Acord care permite Iranului ca in 15 ani sa obtina arma nucleara, lucru benefic pentru securitatea si suveranitatea Frantei, daca e sa-l credem pe Macron.)

“Nu stim daca pe viitor ne vom mai putea sprijini pe Statele Unite…Timpul cand ne puteam sprijini total unii pe altii este in parte trecut.” – Angela Merkel, interviu Die Zeit, 2017, dupa ce Donald Trump a cerut tuturor membrilor NATO sa contribuie la bugetul organizatiei.

“Europa nu-si poate asigura securitatea fara ajutorul Rusiei”….” Asta a fost mesajul american pentru multi ani de-acum inainte. Sunt total impotriva ideii de a ne lasa impinsi in treaba asta.” – Jean Claude Juncker, dupa ce Donald Trump a cerut tuturor membrilor NATO sa contribuie la bugetul organizatiei.

“Noi nu ne amestecam in politica Statelor Unite (…) Iar europenii conteaza pe faptul ca America nu se amesteca in politica europeana.” – Federica Mogherini, dupa ce Donald Trump a cerut tuturor membrilor NATO sa contribuie la bugetul organizatiei.

“Timpul în care puteam simplu sa contam pe Statele Unite pentru a ne proteja a trecut… Europa trebuie sa-si ia propriul destin in maini, este provocarea noastra pentru viitor” – Angela Merkel, discurs Aachen, 2018, dupa ce Statele Unite au iesit din acordul nuclear cu Iranul.

“Uniunea Europeana trebuie sa inlocuiasca Statele Unite pe scena internationala. America renunta la multilateralism cu o ferocitate care nu poate decat sa surprinda…La acest stadiu trebuie sa inlocuim Statele Unite care, ca actor international si-au pierdut din vigoare si, din aceasta cauza, pe termen lung, din influenta.” – Jean Claude Juncker dupa ce Statele Unite au iesit din acordul nuclear cu Iranul.

(Jean Claude Juncker surprins de ferocitatea Americii si, totodata, de lipsa ei de vigoare!)

Franta s-a retras din NATO in anul 1966 si a reintrat abia in 2009! Va reconfirma Macron antiamericanismul lui De Gaulle? In anii 90, doar comunistii si verzii germani cereau ca NATO sa fie desfiintat. Azi, chiar Angela Merkel spune ca vremea cand Statele Unite, principalul pilon NATO, puteau asigura protectie pentru Europa a trecut! Prin purtatorii lor de cuvant, Jean Claude Juncker si Federica Mogherini, tarile suverane (vorba lui Macron), membre ale Uniunii Europene, isi etaleaza si ele antimericanismul, manifestandu-si dorinta ca America sa fie inlocuita! Si de ce nu?

Lord Ismay, primul Secretar general NATO spunea: „Tine-i pe Americani inauntru, Uniunea Sovietica afara si pe Germani la pamant.”

Lordului Ismay este in pamant, Putin si conductele lui de gaz in Europa, iar Germanii conduc.

Prin urmare, daca am avut G20 si G7 si am avut BRIC, de ce n-am avea, tinand cont de actuala regrupare de forte, si un G6 (Franta, Germania, Marea Britanie, Rusia, China si Iran) care sa asigure Europei securitatea si buna guvernare?

Update: Pe 17 mai, aflata in vizita la Soci, unde s-a intalnit cu Vladimir Putin, Angela Merkel a declarat: „Germania are un interes strategic in a avea relatii bune cu Rusia”.

Reclame

Un comentariu

  1. Comisaru' Moldovan · · Răspunde

    Care mai salvează Franța sau Germania blestemat să fie! Rușii îi ocupă pe nemți în 2 timpi și 3 mișcări din cauza stării dezastruoase a armatei iar ei își permit să facă aroganțe?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: