Acordul nuclear incheiat de Iran cu noi, europenii

Noiembrie 2013, Laurent Fabius torpileaza la Geneva negocierea acordului nuclear cu Iranul. “Magarul israelienilor” ii reproseaza lui John Kerry ca “a venit cu un text pe care nu l-a vazut nimeni”. Obama il obliga pe Hollande sa accepte textul, desi acesta reducea drastic sanctiunile aplicate Iranului, fara sa-i opreasca insa programul militar nuclear. Negocierile se reiau. Acordul este semnat in 2015, la Viena,  de Statele Unite, Franta, Marea Britanie, Germania, Rusia, China si Iran.

Donald Trump anunta pe 8 mai retragerea Statelor Unite din Acordul incheiat in 2015, pe care il califica drept “dezastruos”, si anunta restabilirea sanctiunilor impotriva regimului ayatollahilor.

Emmanuel Macron califica drept o “greseala” decizia lui Donald Trump de a parasi acordul nuclear incheiat cu Iranul. El spune: “Regret decizia presedintelui american, cred ca este gresita, si din aceasta cauza, noi, Europenii, am decis sa ramanem in acordul din 2015.” I se alatura Angela Merkel si Theresa May. Macron, Merkel, May – noi, Europenii!

În 2017, balanta comerciala Germania –Iran a ajuns la 3,5 miliarde de dolari. Conglomeratul industrial german Siemens a incheiat contracte cu Iranul pentru furnizarea de turbine.

In 2017, Franta (noi, Europenii) a fost al doilea partener comercial al Iranului.

In cursul unei convorbiri telefonice, Emmanuel Macron si Hassan Rouhani au convenit sa conlucreze “pentru mentinerea in functiune a acordului nuclear”.

Intre 2015 si 2017, Franta si-a triplat, potrivit declaratiei ministrului economiei Bruno Le Maire, excedentul comercial cu Iranul.

Acordul nuclear incheiat in 2015, prevede ca Teheranul alege locurile si data controalelor AIEA, care  trebuie sa-si anunte intentia de a controla, cu 24 de zile inainte!

Impreuna, Peugeot si Renault (noi, Europenii) detin 40% din piata iraniana de automobile. Peugeot a vandut in 2017, 443 000 de masini, iar Renault a vandut 162 000.

Acordul prevede deasemenea ca Statele Unite nu pot cere inspectii unilaterale, chiar daca vin cu dovezi irefutabile de incalcare a acestuia. Inspectiile necesita voturile tuturor celor trei membri europeni ai grupului “P5+1”, precum si votul reprezentantului Uniunii Europene.

Peugeot a vandut in 2017, in Iran, 443 000 de masini, iar Renault a vandut 162 000.

Prevederile acordului da dreptul Iranului ca dupa 8 ani de la incheierea lui sa inceapa construirea in fiecare an a sute de centrifuge noi.

In 2003, Iranul dispunea de 160 de centrifuge pentru imbogatirea uraniului, azi are 20000.

Acordul prevede ca dupa 8 ani, Iranul poate sa-si extinda programul de dezvoltare a rachetelor balistice.

Grupul petrolier francez Total (noi, Europenii) a incheiat un acord cu Iranul in valoare de 4,6 miliarde dolari pentru exploatarea celui  mai mare zacamant de gaze naturale din lume.

În 2016, Daimler a semnat un acord cu Iran Khodro, producător auto din Teheran, pentru distribuirea camioanelor Fuso.

Acordul prevede ca dupa 10 ani, Iranul sa reintre in posesia celor 150 de miliarde dolari, aflati actualmente “inghetati” in banci.

Airbus (noi, Europenii) va vinde Iranului 114 avioane pentru 17,5 miliarde euro.

In 15 ani, noi, Europenii, ne umplem de bani, iar Iranul are bomba atomica!

 

 

Reclame

Un comentariu

  1. bunica sabela · · Răspunde

    Foarte bine a facut Presedintele Trump! „Acordul” a fost doar verbal, nu a fost nimic semnat de nimeni! Iar iranienii nu au facut altceva decat sa saboteze „acordul”, in sensul ca nu au construit stabilimente de arme nucleare in Iran (desi doar Dumnezeu stie daca au sau nu!), ci au construit vreo cateva asemenea stabilimente in Siria, pe teritoriul care a fost controlat cativa ani de isis!!! Bombardamentele de acum vreo cateva zile ale americanilor in Siria tocmai asta au avut in vedere, distrugerea acestor stabilimente. Obanana si McCain, impreuna cu clanul criminal clintonian si cu leprele de la conducerea europeana stiu foarte bine despre ce a fost vorba in propozitie! SUTE de milioane de dolari (FURATI de la platitorii de taxe americani si europeni!) sub forma de spaga le-au umplut conturile off-shore!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: