Peugeot, Airbus si Daimler, interesele vitale ale Europei, alaturi de Iran, impotriva lui Trump

Maja Kocijancic, purtatorul de cuvant al diplomatiei europene, adica al lui Federica Mogherini, a declarat ca retragerea lui Trump din Acordul nuclear cu Iranul reprezinta „o ruptura care atinge interesele vitale ale Europei.”!
Federica Mogherini, purtatoarea de cuvant a lui Hassan Rouhani si Mahmoud Abbas, a anuntat inca de anul trecut ca “Noi nu ne amestecăm în politica Statelor Unite (…). Iar europenii contează pe faptul că America nu se amestecă în politica europeană”.

Care politica europeana, se stie acum, vrea ca Iranul, Kim Jong Un, Hamas si Mahmoud Abbas sa fie lasati in pace.

Dupa ce a aflat de decizia lui Trump, Hassan Rouhani a dat de inteles ca va discuta cu aliatii sai europeni pentru a vedea daca acestia vor asigura in continuare interesele Iranului, dupa retragerea acestuia. In caz contrar, el a avertizat ca Iranul isi va relua la capacitate maxima imbogatirea industriala a uraniului.

Acum, potrivit New York Times – e vorba de ziarul care a titrat pe prima pagina “La Multi Ani Marx! Ai avut dreptate!” – Iranul a renuntat la programul sau nuclear in proportie de 97 %. Asadar, n-a renuntat in proportie de 3% , ceea ce este bine. Si e bine pentru ca astfel, potrivit Hot News, care citeaza The Economist, care –l citeaza pe seful Statului Major al armatei israeliene, Iranul va avea bomba atomica doar peste 10-15 ani. Ceea ce, rectific, nu e bine, e chiar foarte bine! Netanyahou spune altceva decat zice Hot News ca a spus seful lui de stat major, dar cine il mai baga in seama pe Netanyahou?!

Ca sa se scoata, Trump a calificat textul acordului nuclear incheiat cu Iranul drept „dezastruos”! Si a facut asta fara sa tina cont ca el a fost incheiat la presiunea lui Obama (cel care credea ca “schimbarile climatice constituie o amenintare la adresa Statelor Unite”) si a fost fost negociat de John Kerry, omul care a spus: “Biblia cere Statelor Unite sa protejeze tarile musulmane de incalzirea globala”. N-avea cum sa nu iasa un acord excelent!

Dupa incheierea acordului, care ii permitea Iranului sa fie protejat si de incalzirea globala si sa aiba si bomba atomica peste 15 ani, regimul ayatollahilor a incheiat un acord cu Franta, in valoare de 4,6 miliarde dolari, pentru exploatarea celui mai mare zacamant de gaze din lume si a anuntat ca va cumpara de 10 miliarde dolari 114 Airbusuri, iar cu Italia lui Mogherini a incheiat acorduri comerciale in valoare de 17 miliarde euro. In timpul asta, Peugeot, Renault si Daimler anuntau ca vor reveni pe piata iraniana.
E ceea ce numeste Mogherini: “interesele vitale ale Europei”. Si purtatorul de cuvant a lui Rouhani nu vorbeste prostii! Asa e!

http://www.lefigaro.fr/international/2018/05/08/01003-20180508ARTFIG00199-iran-trump-dechire-l-accord-sur-le-nucleaire.php

https://www.hotnews.ro/stiri-opinii-22436968-reactie-rapida-dosarul-nuclear-iranian-care-fost-cstigurile-certe-ale-acordului-poate-pierde-imediat-prin-retragerea-sua-din-acordul-nuclear-iranul.htm

 

 

Reclame

Un comentariu

  1. le pune imediat trump taxe vamale frantei si germaniei, sa se invete minte sa sustina dictaturi care ameninta america si intreaga lume. cred pampalaii europeni impaciuitoristi ca america lui trump renunta la rasturnarea regimului iranian?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: