Fii crestin, dar clandestin!

Recent, Bavaria catolica a decis sa instaleze crucifixe in toate cladirile publice ce apartin landului! Markus Söder, ministrul-presedinte al Bavariei, a specificat ca vor fi exceptate cladirile apartinand Statului federal si ca hotararea este motivata de pastrarea identitatii landului bavarez. Bineinteles, reactiile negative ale stangii radicale nu au intarzaiat sa apara, dar ele au fost puse in umbra de declaratiile lui Reinhard Marx (da, Marx!), arhiepiscopul de Munchen, si  Heinrich Bedford Strom, episcop evanghelic de Bavaria  si presedintele asociatiilor evanghelice din Germania. Daca Marx a acuzat faptul ca decizia guvernului bavarez va crea “diviziune si agitatie”, Strom a afirmat ca crucea “nu trebuie niciodata folosita decat in scopuri religioase.”

Surprinzatoare nu este reactia celor doi, ci faptul ca s-a gasit cineva care s-o condamne! Nu in Germania, bineinteles, ci in Austria vecina, acolo unde, spre cinstea lui, monseniorul Peter Stephan Zurbringgen, nuntiul apostolic al Austriei, a declarat la Universitatea teologica Benedict al XVI: “Este o rusine! In calitate de nuntiu si reprezentant al Sfantului Scaun ma intristez si ma simt rusinat cand aud ca imediat ce sunt ridicate cruci in tara vecina,  episcopi si preoti sar ca sa critice acest lucru…Aceasta “credinta religioasa” corecta politic ma calca pe nervi.”

Monseniorul Zurbringgen a reamintit auditoriului ca Marx si Strom nu sunt la primul gest reprobabil. In 2016, cu ocazia vizitei la Ierusalim, cei doi responsabili religiosi germani au renuntat la crucile pe care le purtau, din consideratie pentru conducatorii evrei si musulmani!

“Imi este mie rusine ca s-au dus in pelerinaj in Tara Sfanta si le-a fost rusine sa poarte crucea, indiferent ce motive au avut.” – a adaugat monseniorul Zurbringgen.

Spuneam ca pozitia adoptata de cei doi episcopi germani nu este surprinzatoare si asta pentru ca nu este singulara! In Italia, tara Sfantului Scaun, a devenit un obicei ca inaltii prelati ai  Bisericii Catolice sa critice arborarea insemnelor credintei crestine. Astfel, monseniorul Adriano Tessarollo, episcopul de Chioggia, a atacat cu duritate hotararea primarului Padovei de a monta crucifixe in toate scolile si locurile publice din oras. El a spus ca o astfel de actiune reprezinta doar instrumentalizare politico-ideologica si nu un act de credinta, ca semnele crestine nu mai au ce cauta in spatiul public, ca  criteriile pentru apărarea valorilor creștine sunt diferite, si ca nu strainii, ci mai degraba italienii sunt cei care combat simbolurile crestinismului. Aici ii dau dreptate!

Monseniorul Gian Carlo Perego, arhiepiscopul de Ferrara, un promotor al “catolicismului social” (!) a avut o pozitie similara cu cea a lui Adriano Tessarollo, atunci cand Mateo Salvini a aparut la un miting electoral purtand in maini o Cruce si o Biblie. Revoltat, Gian Carlo Perego a declarat pentru cotidianul socialist “Repubblica” ca Salvini instrumentalizeaza in scopuri electorale simbolurile crestine! Socialistii de la “Repubblica” i-au impartasit revolta.

Asadar, prezenta crucii in spatiul public este condamnata chiar de prelatii Bisericii, de cei care ar trebui s-o sustina. Si cel care ocupa Sfantul Scaun nu este strain de asta. Biserica europeana post moderna afiseaza in spatiul public, in loc de cruce, o noua mentalitate ce impune practicarea credintei cat mai discret posibil. Fii crestin dar clandestin! Revenirea la vremea catacombelor nu e departe.

http://www.leparisien.fr/international/allemagne-la-baviere-impose-le-crucifix-dans-des-batiments-publics-25-04-2018-7683813.php

https://jungefreiheit.de/kultur/gesellschaft/2018/papst-vertreter-wettert-gegen-deutsche-bischoefe/

 

Reclame

Un comentariu

  1. Azi renunta la cruce, maine se inchina la semiluna si pietre (kaaba). Odata crucea indepartata din spatiul public si privat, locul gol va fi automat ocupat de altceva (universul are oroare de vid, nu-i asa?) Si ce-i mai aproape acel „altceva” decat islamul? Pai ei ce pazesc si ce asteapta, decat un moment de slabiciune si indiferenta? Dumnezeu nu doarme, dar nici oponentul nr. 1 nu doarme.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: