Pe aceeasi lungime de unda cu mafia

Unu’ scrie pe Facebook:

„Dacă DNA-ul este o instituție serioasă, atunci eficiența ei nu depinde de un singur om. Iar dacă eficiența DNA, faptul că DNA își face treaba depinde de un singur om, atunci nu este o instituție serioasă. O fi o execuție politică, nu o fi – nu știu. Însă toată isteria aceasta creată în jurul demiterii ipotetice a unui funcționar public al statului român, în contextul în care în România se schimbă atât de des și de ușor înalții funcționari publici ai statului român – toată această tulburare mie unuia îmi miroase a idolatrie. Ca să nu zic – a fetișism.”

O fi bine ce a scris omu’, o fi rau, nu stiu. Daca e sa ma iau dupa numarul alora care i-au dat like, se pare ca e in regula ce zice.
Si daca e de bine, am sa ma iau dupa el si am sa zic si eu ceva…sa vedem cum suna:

„Daca Curtea Suprema italiana este o instituție serioasa, atunci eficienta ei nu depinde de un singur om. Iar dacă eficienta Curtii Supreme, depinde de un singur om, atunci nu este o institutie serioasa.
O fi o executie politica, nu o fi – nu stiu. Însa toata isteria aceasta creata in jurul probabilei executii a unui funcționar public al statului italian, Giovanni Falcone, in contextul in care in Italia functionarii publici ai statului italian isi pierd atat de des viata – toata aceasta tulburare mie unuia imi miroase a idolatrie. Ca sa nu zic – a fetisism.”

Bineinteles e greu sa-l compari pe Giovanni Falcone cu Kovesi, desi amandoi au luptat contra mafiei. Si asta pentru ca primul, ca sa fie dat de o parte, a trebuit sa fie ucis, iar a doua ca sa fie inlaturata, a fost nevoie doar sa fie manjita cu cacat.

Asta arata ori ca mafia romaneasca e mult superioara celei italiene, ori ca romanii, spre deosebire de italieni, au o problema: au ajuns pe aceeasi lungime de unda cu mafia.

 

Un comentariu

  1. „iar a doua, ca sa fie inlaturata, a fost doar nevoie sa fie manjita cu kkt”-o spui de parca ar fi fost deja demosa Kovesi, nu a fost. Sigur, dar, Bogdan, tu te mai miri ca „poporul roman e pe aceeasi lungime de unda cu mafia”? Pai nu era clar lucrul asta in momentul in care 45 de rectori, toata floarea intelighentiei si a profesorimii romane, il sustin pe nea Popa asta, pro-plagiate si agramat, fara sa-i intrebe nimeni? Nu era deja clar? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: