Kabul – capitala europeana a culturii!

Pentru ca nu blocuri de beton in jurul obiectivelor importante; pentru ca nu coroane de flori, candele si lumanari intr-o piata, intr-o statie de autobuz sau pe trotuarul din fata unei terase; pentru ca nu sute si mii de burqa si de hijaburi la cumparaturi prin mall-uri si nici “centre culturale” islamice si moschei la tot pasul; pentru ca nu centre de refugiati si nici femei violate in parcuri sau in centrul orasului; pentru ca nu dealeri, trafic de droguri si comisariate de politie atacate; pentru ca nimic din toate acestea si nimic din altele, multe, ce fauresc azi imaginea unui adevarat oras multicultural european, Székesfehérvár nu va mai fi numit, in 2023, „capitala europeana a culturii”!

Municipalitatea Székesfehérvár – oras fondat in secolul X si in care, pana in secolul XVI, au fost incoronati regii Ungariei – a facut greseala sa trimita juriului de experti culturali, insarcinat de Consiliul Europei cu evaluarea candidaturilor la onorantul titlu, un clip de prezentare unde “toata lumea este fericita, alba si danseaza pe strazi.” Asta ii reproseaza acum juriul!

Da, juriul girat de Consiliul Europei a invinuit Székesfehérvár ca clipul trimis face “propaganda pentru o Europa alba si crestina”, si ca, repet, “toata lumea este fericita, alba si danseaza pe strazi.”!

Andras Cser Palkovics, primarul orasului, a dezvaluit presei ca juriul a mai reprosat absenta din clipul de prezentare, a saracilor si imigrantilor, si prezentarea in exces a bisericilor si a crucilor !

Asadar, intr-o Europa unde metisarea si islamizarea au fost hotarate printr-o rezolutie a comisarilor, Székesfehérvár se face vinovat ca este prea alb si prea crestin! Ca este cum a fost si Europa pana cand la Bruxelles s-a hotarat ca trebuie sa fie altfel. S-a hotarat un viitor european in care “capitale ale culturii” vor putea fi la fel de bine, in loc de Marsilia, Toulouse, Malmo sau Birmingham, Oran, Bamako, Fallujah si Kabul.

http://www.fdesouche.com/957303-hongrie-ville-ecartee-titre-capitales-europeennes-de-culture-jugee-blanche

Reclame

Un comentariu

  1. bunica sabela · · Răspunde

    Am convingerea ca, in loc de o prezentare in care „toata lumea rade, canta si danseaza”, ar fi fost dati pe spate de o prezentare gen „toata lumea plange, urla ‘allah in hambar’, se mitraliaza si se detoneaza”!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: