In supermarketul UE, cine cumpara e obligat sa corespunda ideologic!

Din 2004 si pana acum, Polonia a primit de la Uniunea Europeana 90 miliarde euro. Contributia sa la bugetul comun european a fost in timpul acesta de 30 miliarde euro, asadar s-ar putea spune ca Polonia este in avantaj cu 60 de miliarde euro. Numai ca, din 2005 si pana in 2015, firmele occidentale europene care isi desfasoara activitatea in Polonia au transferat de aici catre „tarile mama” 538 de miliarde de zloti, adica, la cursul actual, 125 miliarde euro. Cele mai castigate Olanda (27 miliarde euro), Germania (24 miliarde euro), Franta (14 miliarde euro), Regatul Unit (13 miliarde euro), Luxembourg (10 miliarde euro), Italia (6 miliarde euro), Irlanda (4,5 miliarde euro), Suedia (4 miliarde euro) si Belgia (3,5 miliarde euro).

Asadar, se observa cand se trage linie un avantaj pentru partea occidentala de 65 miliarde euro. Cifrele au fost publicate la sfarsitul lunii septembrie de ministerul polonez al Finantelor si Dezvoltarii, la cererea Partidului national-conservator aflat in opozitie.

Fara sa tina seama de aceasta realitate, deabia ajuns presedintele Frantei, Emmanuel Macron s-a gandit ca n-ar fi rau sa ii puna la colt pe polonezi si unguri (si nu numai), si sa le arate ca fara UE ar fi murit de foame, asa ca a spus ca tarile din Europa centrala si de est “trateaza UE ca pe un supermarket”!

Beata Szydlo, pe atunci premierul Poloniei, a reactionat, asa cum era si normal, si i-a dat replica: “Atunci când preşedintele Macron afirmă că el nu vrea ca UE să fie tratată asemenea unui supermarket, atunci sunt în acord 100% cu el. Nici eu nu aş vrea ca băncile franceze, supermarketurile franceze să poată desfăşura activităţi economice aici fără nicio barieră, iar şoferii noştri, lucrătorii noştri din construcţii, firmele noastre de consultanţă şi IT să fie supuse acestor restricţii şi impozitelor adiţionale. Este adevărat că sunt mulţi şoferi polonezi pe străzile din Paris sau Amsterdam. Dar pe străzile din Cracovia, Koszalin sau Suwalki sunt multe supermarketuri franceze, bănci olandeze sau companii germane. Din punctul nostru de vedere, am fi foarte bucuroşi să schimbăm rolurile – dar nu ştiu dacă şi lor le-ar conveni acest lucru.”

Pentru ca in Polonia conduce de ceva vreme dreapta conservatoare si nu stanga liberal-umanist globalista, Bruxelles-ul a decretat ca statul de drept este in pericol si trebuie neaparat salvat, asa ca, dupa ce amenintat in repetate randuri  puterea “ultranationalista” si “ultraconservatoare” de la Varsovia cu declansarea procedurilor de infringement, a activat acum faimosul articol 7 , sau cum e numit de media – “optiunea nucleara”. Articolul 7 vorbeste despre “Drepturile Omului”, despre “Statul de Drept”, despre “Egalitatea intre Barbati si Femei”, notiuni generale si interpretabile, dar care, toate, considera Comisia Europeana, au fost calcate in picioare de „iliberalii” si „populistii” conservatori!

Si asta pentru ca, dar Comisia Europeana nu o mai spune, dreapta n-a vrut sa accepte o Curte Constitutionala formata din 15 membri, toti numiti de stanga, care putea bloca orice lege a celor care conduc Polonia, daca 3 dintre membri ei decideau asta! Asa cum dealtfel judecatorii Curtii Constitutionale au mai  facut-o in 2005 – 2007, cand Polonia a mai fost condusa de un guvern conservator.

Asadar, teoretic, dupa “bombardamentul nuclear”, Polonia ar trebui sa ramana numai cu cotizatia catre UE si transferurile de euro catre “tarile mama”, dar fara drept de vot. Si asta pentru ca, potrivit tehnocratilor de la Bruxelles, clientii supermarketului trebuie sa aiba nu numai bani la ei, dar si carnetul rosu, al partidului unic pro Bruxelles, in buzunarul de la piept!

In supermarketul UE mai important decat sa platesti e sa corespunzi ideologic! Adica sa respecti noile “valori europene” despre care toata lumea vorbeste, dar pe care nimeni nu vrea sa le numeasca: globalism, multiculturalism,  islam, imigratie, diversitate, laicitate, LGBT.

Reclame

5 comentarii

  1. Asa e si nu e de mirare ca omul de rind e tras pe sfoara de manipulatorii de profesie din UE. Dar avem un parlament, un guvern, un presedinte ales de popor, puzderie de juristi. Astia pe cine dracu reprezinta? Ca doar sint in mijlocul fecalelor si nu pot sa spuna ca nu vad ce se intimpla si ca nu pute ca dracu in jurul lor.

    De jurnalistii-salariati nu mai zic nimic (au rate la banci, copii de crescut, vai si-amar…).

    Intrebare: mai asteptam mult partidul ala care sa ne scoata din noua uniune sovietica?

  2. Poti sa scrii un articol cu date concrete si despre Romania?

  3. Poti sa scrii si despre Romania cu date concrete?

    1. Nu pt. ca nu avem un partid nationalsit conservator care sa ceara si nici un partid conservator care sa conduca si sa faca publice aceste date. Dar am gasit ceva f. interesant pentru Europa de Est, minus, bineintels Romania ( care cred ca efectiv e rasa) http://piketty.blog.lemonde.fr/2018/01/16/2018-the-year-of-europe/

  4. Noi mai avem ghinion si cu mafiotii care ne conduc ( si nu vorbesc numai de PSD) care nu acceseaza fondurile euroepene pt. ca trebuiesc proiecte si sunt supravegheate de OLAF.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: