Armata de Salvare Rohingya din Marea Britanie, Franta, Suedia, ONU

Rohingya, minoritatea musulmana care si-a gasit adapost in statul Arakan din Birmania, este amenintata cu exterminarea etnica de catre sangerosii budisti birmani. 55 de milioane de budisti contra 1,1 milioane de rohingya sunniti! Conservatorii britanici si socialistii suedezi si-au dat mana si au convocat de urgenta Consiliul de Securitate al ONU.

Adica fac acum ceea ce n-au facut atunci cand minoritatea crestina din Siria si Irak era supusa exterminarii etnice de catre “militantii” sunniti din Armata de Eliberare Siriana, Al-Qaeda si  Statul Islamic. Insa acum e urgent!

Secretarul General al ONU a tras, si el, semnalul de alarma si a chemat puterea birmana sa suspende operatiunile armate contra poporului rohingya.

Cand crestini, Irak, Siria, Al-Qaeada, ISIS; cand crestini, Nigeria, Boko Haram – atunci semnalul de alarma la ONU a fost defect.

In realitate, “poporul rohingya” nu exista – este vorba de imigranti din Bangladesh-ul vecin care au trecut granita si s-au stabilit de-a lungul timpului in Birmania. Dar pentru ca ONU i-a facut pe evrei cu un “popor palestinian”, nu vad de ce nu i-ar face la dinti acum si pe budistii birmani cu un “popor rohingya”.

Musulmanul sunnit Zeid Ra’ad Al Hussein – Inaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului – a declarat ca este vorba de “un exemplu clasic de exterminare etnica”.

Cand vecinii sunniti treceau cu creta sau vopsea un “N” (Nazarinean) pe portile caselor vecinilor crestini, la Mossul, ca sa stie ai lor, din ISIS, unde sa decapiteze, sa violeze si sa ia in sclavie, ONU inca nu avea Drepturile Omului. Si chiar daca le-a avut, n-a fost vorba de exterminare etnica, ci de aplicarea ad-litteram a invataturilor din Coran.

Acuzatii grave sunt aduse si lui Aung San Suu Kyi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace, conducatoarea Birmaniei. Desmond Tutu a luat pozitie contra lui Aung San Suu Kyi, iar ministrul de externe francez i-a cerut sa “nu-i mai persecute pe musulmani”. Aung San Suu Kyi ar trebui sa dea Nobelul pentru Pace inapoi.

Cand Mohamed Morsi si Fratia Musulmana ii persecuta pe crestinii copti in Egipt, Franta nu avea inca ministru de externe si chiar daca ar fi avut, Fratia Musulmana fusese aleasa democratic!

Cum s-a declansat scandalul si cum a ajuns Birmania in atentia ONU, a cancelariilor occidentale si a “opiniei publice internationale” – CNN, BBC, Reuters, France Presse, astea?

Simplu: minoritatea rohingya are ce nu au avut si nu au minoritatile crestine din Egipt, Siria, Irak, Nigeria, Pakistan sau Indonezia – o armata! Se numeste Armata de Salvare a Rohingya din Arakan (ARSA). Care lupta pentru drepturile musulmanilor din Birmania.

Cand in Birmania musulmanii vor fi mai multi, nu doar 1% ca azi, ARSA va lupta pentru autonomie, cum lupta acum musulmanii din Malayezia, aia din Cashmirul indian, sau cei din China.Cum lupta cei din Tailanda. Si tarile astea ar trebui aduse in fata ONU, cum este adus Israelul de mult si Birmania deabia acum.

Deocamdata insa, ARSA lupta doar pentru drepturile cuvenite minoritatii musulmane. Lupta pentru ceea ce musulmanii nu acorda niciodata minoritatilor cand sunt majoritari.

In octombrie 2016, ARSA a atacat posturile granicerilor birmani de la frontiera cu Bangladesh-ul musulman. Asa cum era si normal, Papa Francisc a reactionat imediat! Acesta a cerut ce n-a cerut niciodata pentru crestinii din lumea musulmana – care nu ataca niciodata pe nimeni, desi sunt in permanenta atacati. A cerut ca persecutarea musulmanilor rohingya sa inceteze!

Prin urmare, pe 25 august, ARSA a atacat, din nou, 25 de posturi de frontiera! (Cum au atacat si cucerit jihadistii din Mindanao orasul Marawi in iunie, cand au dat foc la biserici si i-au impuscat pe crestinii filipinezi.) Armata birmaneza a intervenit si luptele s-au extins. Birmanezii n-au invatat ca atunci cand sunt atacati de musulmani trebuie sa depuna flori, ursuleti de plus, candele aprinse, sa cante la pian si sa se reculeaga cu degetele inima deasupra capului! Asa ca, armata a atacat pozitiile ARSA, a ucis inamicii si a incendiat localitatile unde acestia isi aveau punctele de rezistenta. Fara sa tina seama ca pentru fiecare birmanez ranit sau ucis trebuie, obligatoriu, sa raneasca sau sa ucida numai un musulman. Pentru ca asa trebuie dus un razboi corect politic.

Din cauza asta, peste 350 000 de musulmani rohingya au fugit in Bangladesh, acolo de unde au venit, Marea Britanie si Suedia au convocat Consiliul de Securitate, Secretarul General ONU, Turcia, Bangladesh, Pakistan si Indonezia au cerut Birmaniei sa nu se mai impotriveasca, Papa se va duce in Birmania, iar Desmond Tutu si Franta vor sa – i ia lui Aung San Suu Kyi, Nobelul pentru Pace. Ca sa aiba Obama doua!

 

 

 

 

Reclame

6 comentarii

  1. stefan andrei · · Răspunde

    excelent articol, ca de obicei, dar ce e de facut, vorba marelui revolutionar cernisevski, caci se pare ca sintem minoritari, cel putin in europa, si nici in USA n-avem cine stie ce majoritate. In curind, in noua ue, a mosului alcoolic jungher si a babei uteciste, se va instala cortina de fier a cenzurii comuniste, ne vom intilni conspirativ prin parcuri, ca iliescu cu brucan, si vom folosi porumbei pentru mesaje. caci feisbucul ne va demasca si infiera. De aici pina la canalul la care bunicii lor ii trimiteau pe ai nostri e doar un pas.

    1. Da, desi cand vorbesc asa nici eu nu prea cred in ce spun, asta ne este vitorul. De fapt asta-i prezentul in Germania deja: oamenii vorbesc numai incasa sau intre priteni despre subiectele interzise.

  2. Pentru germani este explicabil: probabil ei mai au in subconstient teama incumbata de regimurile totalitare prim care au trecut; intai nazist apoi comunist. Dar cum explici lipsa de reactie a purtatorilor de stindard al libertatii respectiv a englezilor, scandinavilor,olandezilor ca sa nu mai vorbim de falosul cocos galic?

  3. Explicatia e simpla si este valabila pt. toti: politica externa a acestor tari este influentata, chiar daca nu se recunoaste asta oficial, de prezenta zecilor de milioane de musulmani pe teritoriul lor, dintre care foarte multi au drept de vot.

  4. Eu nu ma refeream la pramatiile care conduc aceste tari si care fac politica dupa cum le vine lor bine. Nu! Ma refeream la cetatenii acelor tari- model de democratie, oameni care, de sute de ani traiesc in societati liberale oameni cu un (presupus)puternic spirit civic, ancorati solid de valorile civilizatiei europene. Spui ca in Germania oamenilor le e teama sa mai critice in spatiul public. Intrebam daca si dece in tarile amintite de mine mai devreme se ntampla la fel. Bref: eu ma refer la atitudinea si reactia cetatenilor fata de ticaloasa clasa politica.

  5. […] Armata de Salvare Rohingya din Marea Britanie, Franta … […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: