Trump-Kim

Presa de stanga franceza, de la Le Figaro la Le Monde, descrie cam asa situatia creata de Kim Jong -Un, dictatorul comunist de la Pyongyang: declaratiile razboinice ale presedintelui american fata de regimul nord-corean au luat prin surprindere administratia americana… care escalada verbala dintre Trump si Coreea de Nord poate degenera…. pentru ca Trump se joaca cu focul…. iar aia de la Pyongyang spun ca „baiatul asta n-are pic de ratiune”….dar Trump nu se lasa si joaca poker nuclear cu Kim. TRUMP-KIM!

Cat noroc au avut Roosevelt si Churchill in relatia lor cu Hitler! Si ce ghinion a avut Fuhrerul ca pe vremea lui anti-nazistii si anti-fascistii nu ocupasera pana si ultimul colt de redactie sau platou de televiziune, ca azi.

Reclame

5 comentarii

  1. Vaidemireanu Nelu · · Răspunde

    Catre finalul celui de al doile-a razboi mondial,un general englez i-a atras atentia lui Churchill că sprijinul acordat lui Tito este unul greșit deoarece acesta dorește ca după terminare razboiului să instaurezecomunismul în Iugoslavia.Atunci premierul britanic l-a intrebat:Ai cumva de gând ca după razboi să te muți in Iugoslavia?Păi nu,a raspuns generalul.La care Churchill a continuat cu cinism:Nici eu.Revenind la actualitate,de ce m-ar deranja pe mine sau pe oricare altcineva traitor în România sau in oricare parte a lumi,un regim de factura celui Nord Corean?Dacă poporul acelei țări nu il mai suportă, nu are decât să se revolte.Prețul unui atac militar din partea SUA,ar putea avea urmări incalculabile pentru intreaga planetă.Să iti asumi riscul unei apocalipse nucleare pentru schimbarea unui regim politic despre care nu am auzit să amenințe pe nimeni decât atunci când a fost provocat,e totuși cam mult.La zmardoiala dintre cele doua Coree din anii cincizeci,la un moment dat un general dement american propunea lansarea de bombe atomice nu numai asupra Coreei de nord,ci si asupra unor orase din China.A fost nevoie de negocieri cu americanii purtate de diplomatia engleză si franceză pentru a se renunța la dezastrul ce ar fi urmat.Riposta sovietică in eventualitatea folosiri armelor de distrugere in masa era si ea pregătită impotriva principalilor aliați ai Americii din Europa.Uneori razboiul este un lucru mult prea serios pentru a-l lăsa pe mâna generalilor sau a unor sefi de stat orgolioși si belicoși.

  2. Prietene, acel ,, general dement” cum ii zici tu, era generalul Douglas Mac Arthur care, alaturi de gen. Patton a fost cel mai bun comandant militar pe care l-au avut aliatii in WW2. Daca Truman l-ar fi ascultat atunci lumea ar fi avut mult mai putin de suferit in ultimii 65 de ani. Iar daca civilii Roosevelt si Churchill l-ar fi ascultat pe militarul Patton atunci,prietene drag, noi cei din est n-am mai fi stiut ce e ala comunism, cu tot cortegiul de ,,bucurii”. Nu spun eu asta ci istorici si politologi care stiu ce vorbesc.

    1. Da, timp de 6 ani „fiarele americane” , „imperialistii ” aia nenorociti au avut, doar ei singuri, cea mai puternica arma din istoria umanitatii , si ….n-au folosit-o!! :))) Ce s-ar fi intamplat daca Stalin sau Mao ar fi avut aceasta arma? Nimic deosebit, doar ca noi n-am mai fi stat de vorba acum pe blogul asta, pt. ca, la fel ca nord coreenii n-am fi avut bloguri, n-am fi avut internet, n-am fi avut calculatoare, n-am fi avut… „)))

    2. Mihai, domnul nu le are cu Churchill, cu Patton, cu Mac Arthur, cu SUA, cu Trump, cu astia, adica mai bine zis nu ii inghite – sunt rai, fac rele, fac razboaie, care razboaie sunt lucruri atat de serioase ca ar trebui lasate pe mana generalilor pacifisti si scopiti si ai liderilor politici ierbivori si abulici. :)))

  3. Din nefericire, Bogdan, episodul cu Churchill si generalul amintit mai sus de prietenul nostru este veridic. Citisem si eu despre el in relatarea unui istoric iar asta dovedeste cinismul aproape criminal de care era condus in politica externa ,,marele” om politic si ale carui victime ,ca vrem sau nu, am fost- cu toate pacatele noastre- si noi romanii.. Initial, englezii au sprijinit cu arme si munitie gruparea de rezistenta a cetnicilor generalului monarhist Drazen Mihailovici. Acestia combateau cu aceasi putere atat ocupantul nazist cat si pe comunistii lui Tito, fapt ce l-a suparat foarte pe Tatuca Stalin. Iar ,,marele” Churchill, slugarnic, pt. a-l imbuna, l-a abandonat pe Mihailovici si a redirectionat sprijinul logistic catre Tito,dand satfel in mod constient Jugoslavia pe mana comunistilor, dovedind prin asta ca in politica externa britanica granita intre pragmatism si ticalosie este foarte subtire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: