Oaia galica

In parcul Beaulieu din Nantes, politistii alertati de cei care iesisera sa se bucure de aer curat si natura au descoperit uluiti o oaie taiata, jupuita si atarnata cu capul in jos de creanga unui copac. Ca sa se scurga sangele. Normal! Langa ea, sub ea, in jurul ei, totul pregatit pentru gratar: mese, scaune, meseni. Politia a retinut 4 persoane. Un agent al municipalitatii a declarat ca astfel de practici sunt obisnuite, dar niciodata la mijlocul lunii august.

Un obicei mai putin periculos decat cel al “rodeo-urilor” pe motociclete organizate de “tineri” pe strazile oraselor, sau de “vanarea” nocturna a politistilor la periferii. Sau pe Champs-Élysées, ori in fata la Notre Dame, ziua in amiaza mare.

Asta imi aduce aminte de Bucurestiul din urma cu 25 de ani, cand Fane Spoitorul ii taia mana cu sabia unui locotenent de politie, pe Calea Victoriei, in fata Casei Centrale a Armatei, si cand in parcuri se organizau lupte cu caini, pe bani, iar masinile o taiau pe alei, ca sa nu mai ocoleasca tot cartierul.

Eram atunci ce Franta e deabia acum… cand noi nu mai suntem nimic!

http://www.ouest-france.fr/pays-de-la-loire/nantes-44000/nantes-un-mouton-egorge-au-milieu-du-parc-de-beaulieu-ce-lundi-soir-5177224

Reclame

3 comentarii

  1. ,,oaia galica” excelent titlu, mai ales ca respectiva sintagma se potriveste de minune intregii natii franceze actuale. Daca asta ai vrut sa sugerezi prin titlu, felicitari. Dealtfel oaia franceza sta mandra alaturi de cea teutonica, de cea britanica, de cele mai mici din benelux si din scandinavia. Europa a ajuns dintr-o ,,menajerie” cu lei o ciurda de cornute care, pe drumul abatorului istoriei merg behaind vesele aria neomarxista a multiculturalismului pe note de corectitudine politica. JALNIC!!! Iti vine sa urlii !

  2. Te-ai prins! Cocosul galic a fost taiat demult! :))

    1. bunica sabela · · Răspunde

      Lipseste un amanunt. Inainte de a fi taiat, cocosu’ galic a fost scopit. Da’ asta nu se pune, nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: