Lautarii

Teodor Baconschi i-a infierat pe Facebook, ca oricare alt bun progresist, pe “arabofobi”, “islamofobi”, pe “cruciatii romani de birt”, pe “suprematistii albi” si “ultraconservatori” si pentru ca e la fel de crestin ca Papa Francisc, a urmat exemplul acestuia si le-a zis cateva si “fundamentalistilor crestini”. I-a uitat pe rasisti si nazisti, dar a tintuit revolutionar cu degetul “lumea burgheza”.

“Islamofobi”, “cruciati”, “suprematisti albi” , “fundamentalisti crestini” , tipare propagandistice nelipsite din trusa niciunui progresist.

Prima reactie reflexa a neo-marxistilor si a mediei progresiste dupa fiecare atentat terorist islamist este: “atentatul va furniza munitie electorala extremistilor de dreapta, identitarilor si populistilor anti-imigratie care se vor vedea astfel propulsati in sondaje.”

Aproape concomitent vine cea cu “teama de reactiile islamofobe si de atacurile indreptate impotriva musulmanilor.”

Dupa care, liderii politici si mass media, solidari, vorbesc de fiecare data despre Religia Pacii si invoca faptul ca autorii atentatelor nu au nicio legatura cu ea, cu islamul. Aici, opinia unanim exprimata este ca islamistii (fie ei lupi singuratici, membri Al-Qaeda sau jihadisti ai Statului islamic) nu au citit Coranul si nu respecta precepetele lui.

Niciunul dintre cei care folosesc acest ultim stereotip, nu ar spune vreodata ca criminalii nazistii nu aveau legatura cu ideologia nazista pentru ca marea lor majoritate nu citisera Mein Kampf – dar asta-i altceva.

Ultimul pe lista acestor stereotipuri obligatorii este cel cu “criticarea islamului si marginalizarea sociala sunt cauzele principale ce determina, in majoritatea cazurilor, reactia irationala a fanaticilor.”

Acum, daca am aflat astea, sau daca ni le-am reamintit, sa ne reamintim, sau sa aflam, si ce spunea Andrei Plesu imediat dupa atentatul de la Charlie Hebdo:

“Atentatul va da apă la moară tuturor celor care în ţările europene şi în Franţa poate mai mult decât în alte ţări vorbesc despre marele pericol al migraţiei şi al multiculturalismului şi al luptei între civilizaţii şi între culturi, ceea ce e păcat. Dar va da apă la moară şi celor care cunosc superficial Islamul, printre care se numără chiar făptuitorii unor asemenea acte. Ei nu sunt în litera şi în spiritul textului lor sacru, sunt în afara lor şi dovada e că şi comunităţile musulmane aşezate sunt îngrozite şi-şi declară neaderenţa la această gesticulaţie isterică ( Aici trebuie spus ca, spre disconfortul neo-marxistilor occidentali si satisfactia “extremistilor”, a celor carora le vine apa la moara, neaderenta si groaza asta nu s-au manifestat niciodata in randurile comunitatilor musulmane. Asadar, Plesu a mintit) ….Pe de altă parte şi furia împotriva străinului în general trebuie disciplinată. Ceea ce însă sunt sigur e că atunci când ştii că pe lume există asemenea fanatici, e lipsit de înţelepciune să îi provoci, jucându-te cu simbolurile lor, ca şi cum ai juca popice. Libertatea de expresie nu e libertatea să-ţi pui poalele-n cap şi să-ţi baţi joc de alţii. … Eu nu spun că e normal să reacţionezi cu gloanţe la bezmeticeala unor oameni care se distrează pe socoteala unor tradiţii, dar nici nu-i normal să tratezi cu atâta frivolitate lucruri care adună în jurul lor respectul şi viaţa spirituală a unor întregi comunităţi.”

Ascultand atata timp muzica stangii, cei de “dreapta” au ajuns, mai intai, s-o fredoneze, iar acum o canta, dupa ureche, de parca ar fi compus-o ei!

http://www.timpul.md/articol/andrei-plesu-atentatul-din-franta-va-da-apa-la-moara-celor-care-vorbesc-despre-pericolul-migratiei-68127.html

Reclame

5 comentarii

 1. Ca dl. T.Baconschi a furnizat astfel de panseuri nu ma mira foarte tare. In fond,din partea unuia care saliva in public, in mod penibil in fata nurilor indoielnici ai d-nei Udrea te poti astepta sa debiteze orice ineptie,inclusiv clisee ale corectitudinii politice. Cu dl. Plesu insa e cu totul altceva. Acest ,,boier al mintii” se bucura de respectul si admiratia sincera si solida a tuturor romanilor care au tinut o carte in mana. Ce l-a putut impinge sa coboare la nivelul moral al lui Baconschi? Poate nevoia unor aplauze facile din partea occidentului,notamment francaise? Oare nu stie ca gloria obtinuta facil e periculoasa? Inainte de a afirma acele slogane progresiste despre islam care pur si simplu iti strepezesc creierii cand le citesti, nu o fi aflat opiniile despre islam ale unor oameni cel putin la fel de doxati ca ddomnia sa, incepand cu imparatul Manuel Ii al Bizantului pana la Ataturc si W. Churchill, trecand prin Spinozsa, D. Cantemir, Voltaire, Montesquieu,Toqueville si multi,multi multi altii? Ma indoiesc ca nu stia. Singura explicatie pe care o gasesc este slugarnicia gratuita traditional romaneasca pt. niste aplauze ieftine venite din vest. Pacat. Un dicton romanesc spune ca unde este desteptaciune multa e si prostie cu carul.

  1. bunica sabela · · Răspunde

   http://www.cotidianul.ro/andrei-plesu-succesorul-pe-viata-al-lui-george-soros-la-fundatia-pentru-o-societate-deschisa-304884/
   Daca mergeti AZI pe „fundatia.ro” veti observa ca site-ul este inchis din 27 iulie a.c.
   Coincidenta?!

 2. Ai sesizat perfect si ai pus degetul, pe rana: in apararea lui, Plesu nu are cum sa invoce, ca altii, scuza ca nu stia, ca a fost prost. Excelent comentariu!

 3. Sincer, asi fi preferat ca dl. Plesu sa nu-mi fi dat ocazia acestui comentariu. E nasol cand cineva pe care il admiri sincer te deziluzioneaza.

 4. bunica sabela · · Răspunde

  Teodor Baconschi e unul dintre telectualii de carton zdrentuit, fezandati de neo-marxismul multiculti. Asa cum a ajuns pe piedestal, tot asa s-a dat singur jos! Aferim, taticu’!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: