Trompetele propagandei mediatice nu mai canta azi la ordinul Moscovei

Pe 10 aprilie 2010, aeronava in care se afla Lech Kaczynsky, presedintele Poloniei, Maria Kaczynska, sotia sa, si alti 86 de demnitari polonezi (ministri, parlamentari, comandanti ai Fortelor armate si ai servicilor secrete) s-a prabusit langa aeroportul din Smolensk. In acelasi avion ar fi trebuit sa se afle si Jaroslaw Kaczynski, fratele geaman al presedintelui, actualul sef al partidului conservator “Lege si Justitie” (PiS) – soarta a vrut insa altfel.

Astea se pot afla de pe Wikipedia. Ce nu se poate afla de acolo, este ca imediat dupa dezastrul aviatic, ambasada Poloniei la Moscova a cerut autoritatilor ruse, in virtutea acordului ruso-polon din 1993, care reglementa chestiunea dezastrelor aeriene militare, sa trateze locul dezastrului aerian ca teren aflat la dispozitia Poloniei. Ministerul Afacerilor Externe din Polonia a dat insa si el dovada de operativitate si nota ambasadei a fost retrasa!

Aici trebuie spus ca la Varsovia, sef al guvernului era atunci liberalul Donald Tusk (actualul presedinte al Consiliului european), oponent politic al lui Lech Kaczynski, seful de atunci al dreptei poloneze. Si mai trebuie spus ca in timp ce Lech Kaczynski era unanim recunoscut ca principalul adversar al noii politicii imperiale rusesti promovata de Putin (vizita sa intempestiva la Tbilisi, in august 2008, care a impiedicat invazia ruseasca si a salvat independenta Georgiei, fiind condamnata in cor atat de stanga poloneza cat si de liberalii lui Tusk), Donald Tusk se afla exact la polul opus. Asa ca hotararea lui de nu cere preluarea anchetei asupra prabusirii avionului prezidential, ci de a o ceda rusilor, pe motiv ca “acesta cerere ar putea fi rau receptata”, nu a trezit mirarea, ci revolta polonezilor de dreapta, impartind Polonia in doua.

Cu permisiunea lui Donald Tusk, rusii si-a vazut de treaba linistiti: au facut bucati mici fuselajul avionului, l-au incarcat in camioane si directia… groapa de gunoi. Si inca o premiera in istoria mondiala a anchetelor aviatice: au refuzat sa predea cutiile negre partii poloneze! Le vor returna cand vor returna si tezaurul Romaniei. Desi cutiile negre nu se afla nici azi in posesia Poloniei, la cateva ore dupa “accident”, presa poloneza de stanga, adica mai toata presa poloneza, raspandea de zor versiunea propagandei ruse, de parca le-ar fi ascultat inregistrarile: Kaczynski a ordonat pilotilor sa aterizeze cu orice pret!

Mult mai tarziu s-a aflat adevarul, ca avionul aterizase la cererea turnului de control, dar el nu mai avea nicio importanta.

De ce am povestit toate astea? Pentru ca la ora actuala, cand Jaroslaw Kaczynski si partidul lui incearca acum, in contra vointei Bruxelles-ului, reformarea justitiei poloneze, trompetele, carora la noi li se mai spune si analisti, stanteaza in mentalul colectiv ideea ca Jaroslaw Kaczynski, fratele geaman al celui ucis de rusi la Smolensk, este omul rusilor! Dar “trompetele” nu mai canta azi la ordinul Moscovei, ci pentru sufletul Bruxelles-ului.

http://inliniedreapta.net/dereferinta/misterul-de-la-smolensk/

 

Anunțuri

4 comentarii

  1. Tragedia de la Smolensk pe care ai evocat-o aici aminteste de o alta mai veche,petrecuta in timpul razboiului,care deasemeni a lovit conducerea poloneza. E vorba tot de o catastrofa aeriana, cea din 4 iulie 1943 de la Gibraltar in care a murit generalul Wladislaw Sikorski conducatorul incontestabil al guvernului polonez on exil si comandantul armatei poloneze ce lupta alaturi de aliati. Si acest accident a generat multe suspiciuni fiind suspectata si aici mana lunga a Moscovei fiindca generalul luase o atitudine ferma in legatura cu descoperirea gropilor comune de la Katin, atitudine ce a creat enervare lui Stalin si stanjeneala aliatilor. Dar daca ,,accidentul” de la Smolensk s-a petrecut pe teritoriul rusesc, acolo unde,stim bine ca ,prin traditie, orice este posibil fara ca nimeni sa dea socoteala daca nu vrea stapanirea, cel de la Gibraltar a avut loc pe teritoriu britanic, guvernat atunci cu fermitate de cel care,peste trei ani ,la Fulton, avea sa constate cu ipocrita surprindere ca de la Baltica la Adriatica s-a ridicat o cortina de fier. Drumul catre aceasta cortina a fost netezit intr-o masura deloc nesemnificativa si de ,,accidentul” din 4 iulie 1943 de la Gibraltar. Nu mica mi-a fost dezamagirea cand am vazut alaturi de cei 240000 de protestatari dela Varsovia care au fost de fapt doar 45000 (ah,sfanta ticalosie mediatica!) si pe simbolul Solidaritatii Lech Walesa. Nu era suficient ca guvernul polonez ,singurul guvern veritabil de dreapta din Europa este sub asaltul permanent al rapandulelor leftiste de pe axa Bruxelles-Berlin,al adunaturii neo-cripto-comuniste si vuvuzelelor locale. A fost nevoie sa vina si marele Lech sa loveasca.

  2. De ce sa ne miram de Lech Walesa, noi nu-l avem pe „anti comunistul” Emil Constantinescu? :))) Asa sunt multi dintre cei de dreapta, sau care-si zic asa, cum e presedintele Duda, Lech Walesa, Emil Constantinescu – si din cauza asta stanga a ajuns sa calareasca tot, sa ne controleze si sa ne hotarasca soarta la nivel european. N-ai sa vezi niciodata un presedinte de stanga care sa refuze sa promulge niste legi scoase de-ai lui, care sunt la putere, pt. ca dreapta nu e de acord cu ele. Niciodata!

  3. Comparatia mi se pare fortata,Bogdan. E diferenta de altitudine, de anvergura politica intre cei doi. A-i pune pe picior de egalitate ar presupune sa-l ridici prea sus pe Constantinescu sau sa-l cobori prea jos pe Walesa. Din pacate insa marele Lech a avut grija sa coboare singur. Nu vreau sa fac procese dar am impresia ca omul are ceva schelete prin dulap.

  4. daca Lech Walesa defileaza pe strada cu stanga, contra dreptei atunci se duce, din punctul meu meu de vedere, exact acolo unde ii este locul: la gunoi, langa nea Milica Constantinescu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: