Statul federal neo-marxist impotriva ultimilor opozanti: dreapta poloneza si ungara

Viktor Orban a anuntat sambata ca Ungaria va sustine Polonia in fata presiunilor Uniunii Europene. El a declarat: “Ofensiva inchizitoriala contra Poloniei nu va reusi niciodata pentru ca Ungaria va utiliza toate mijlocele legale in UE pentru a-si arata solidaritatea cu poporul polonez”.

Senatul polonez a adoptat un proiect de reforma in justitie, initiat de guvernul conservator, proiect cu care stanga poloneza, care a fost zdrobita la alegerile parlamentare din octombrie 2015, nu este de acord – de aici, automat, si sustinerea Bruxelles-ului.

Comisia Europeana de la Bruxelles a dat miercuri un ultimatum guvernului polonez, somandu-l sa renunte la reformarea justitie;  in caz contrar, da de inteles Bruxelles-ul, Polonia va fi privata de dreptul de vot! In UE, reforma, indiferent de domeniu, are voie sa faca doar stanga. Poate ca guvernantii de la Bruxelles ar fi reactionat mai diplomatic, dar prezenta lui Trump la Varsovia si a lui Netanyahou la Budapesta (cele doua cosmaruri care tulbura visul multicultural, verde curcubeu, al Bruxelles-ului si Berlinului), i-a facut sa rabufneasca ca o oala aflata sub presiune.

Numai ca, pozitia adoptata de Ungaria, si exprimata de Viktor Orban, impiedica UE sa treaca la fapte: conform articolului 7 al tratatului de la Lisabona astfel de sanctiuni se iau cu unanimitate de voturi. Asta pana cand Tratatul de la Lisabona va fi modificat, lucru ce nu este exclus sa se intample cat de curand.

La randul sau, Jaroslaw Kachzynski, presedintele partidului Lege si Justitie (PiS), a acuzat Bruxelles-ul ca este in solda opozitiei de stanga, realitate pe care Comisia Europeana, spre meritul ei, nu a ascuns-o niciodata. Imediat dupa ce dreapta a castigat alegerile parlamentare, Comisia Europeana a declansat o procedura de “salvare a Statului de drept “ in Polonia! Kachzynski a spus : “Subiectele aflate in discutie in acest moment sunt exclusiv de competenta Poloniei. Asadar, avem de-a face cu un abuz de putere.”

Aflat in vizita la Budapesta, premierul Israelului, Benjanim Netanyahou remarca ca Uniunea Europeana este singura care impune Israelului, in relatiile cu acest stat suveran,  conditii politice, nimeni altcineva, si Netanyahou a nominalizat India si China, nerecurgand la un astfel de procedeu! El a spus ca UE submineaza astfel relatiile cu singura democratie occidentala din Orient “care apara valorile si interesele europene”.

Viktor Orban i-a raspuns razand: “ Domnule Netanyahou, UE este chiar mai speciala decat atat. UE impune aceleasi conditii nu numai tarilor din exterior, dar si celor din interior.”

Nu trebuie uitat ca pentru a-si impune dogmele ideologice de sorginte neo-marxista, Bruxelles-ul a declansat de curand procedurile de infringement contra Poloniei, Ungariei si Cehiei, pentru refuzul acestora de a-i reloca pe teritoriul lor pe imigrantii ilegali care au fortat si forteaza granitele Uniunii.

Si Bruxelles-ul stie ca pentru a reusi sa-si impuna vointa si sa-si realizeze planul, transformarea uniunii celor 28 de state membre intr-un stat federal neo-marxist, trebuie, obligatoriu, sa-si infranga ultimii opozanti: dreapta poloneza si ungara.

 

6 comentarii

 1. Barbu Soare · · Răspunde

  Domnule Calehari,
  In general citesc cu placere cele consemnate de dvs. in blogul dvs. De data aceasta, insa, ati procedat intr-un mod nu tocmai corect. Ati atacat hotararea Comisiei Europeene in privinta hotararii parlamentului polonez, fara sa pomeniti un cuvintel despre aceasta hotarare. Care este profund nedemocratica. Care ar transfera dreptul de a alege pe membrii Consiliului Național al Magistraturii si ai Curtii Supreme adicatalea parlamentului, controlat, cel putin acum, de puterea executiva, ceea ce, practic, ar duce la subordonarea justitiei puterii executive. Nu mi-as dori sa traiesc intr-un asemenea stat, care-mi aduce aminte prea mult de Romania inainte de 1989. Si uite ca pana la urma nici presedintele Poloniei, care nu poate fi acuzat de stangism, nu a aprobat legea. Nu mai vorbesc de protestele populare, care nu au fost organizate de stanga. Nu e nimic, chiar daca ati dat-o de data aceasta in bara, sunt multe alte subiecte in care sunt perfect de acord cu ideile dvs, asa ca voi continua sa va citesc.

  1. Domnul meu, guvernul de dreapta polonez nu are voie sa faca exact ce au facut deja Germania, Olanda sau Franta. De ce : de aia, ca dreapta nu are voie! Cat despre pres. Poloniei il inteleg, ii trebuiau balls sa reziste, dra n-a avut la el. „Protetsele populare nu au fost organizate de stanga” – ati incheiat totusi intr-o nota vesela. :)) Cititi va rog textul asta, nu e de la BBC, CNN, Gandul, ori Digi 24, dar merita, autoarea este un publicist serios si nu asa de radical ca mine, dar ceea ce a vazut ca se intampla, mi-a marturisit ca o umple de revolta. http://www.blogary.org/actualitate/comentariu-politic/in-polonia-protesteaza-comunistii-treziti-va/

   1. Barbu Soare – Si inca ceva: Bronislaw Wildstein, un om pe care am avut onoarea sa-l cunosc personal, figura marcanta a rezistentei anti-comuniste poloneze din vremea Solidarnosc, spune si el ceva despre reformarea justitie poloneze, merita citit: http://inliniedreapta.net/exclusivitate-ild-bronislaw-wildstein-scriitor-polonez-spre-deosebire-de-natiunile-europei-occidentale-noi-stim-bine-ca-suntem-muritori/

  2. Domnul Soare, dupa ce cititi, pt . ca am vazut ca in Polonia n-ati vrea sa traiti, sa-mi spuneti daca aveti ceva si cu germania, franta, astea. :)))

 2. Barbu Soare – Zici ca „exista si marxisti buni”!! Nazismul a facut mult rau in Europa, dar n-a facut raul pe care l-a facut marxismul la scara mondiala , in urma caruia au murit peste 100 milioane. de oameni, asa ca ala care zice ca exista marxisti buni, da citate din organul de presa al marxistilor britanici, The Guardian, si o ia razna bagand in discutie americanii si un „Lech Walesa neo-marxist” (!!) e un socialist nenorocit si nu mai comenteaza aici, pt. ca aici nu comenteaza stangistii. Sunt supusi, democratic, la acelasi tratament pe care-l aplica Bruxelles-ul alora de dreapta. :)))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: