Eurabia! Si Europa?

“De la Stettin, la Marea Baltică, până la Trieste, la Marea Adriatică, o cortină de fier s-a coborât de-a curmezișul continentului European” – Winston Churchill

Pentru ca au refuzat sa se supuna diktatului Berlinului si Bruxelles-ului si au respins, in ciuda tuturor avertismentelor, cotele de imigranti musulmani impuse de la Centru, Polonia, Ungaria si Cehia (trei tari suverane) vor fi pedepsite de Comisia Europeana, care a declansat impotriva lor procedurile de infringement. Aceste proceduri prevad atat sanctiuni financiare dure cat si sesizarea Curtii de Justitie a UE.

Punand pe primul plan interesele propriilor cetateni, siguranta si securitatea lor si respectand dorinta marii lor majoritati (in cele 3 tari, ca si in restul tarilor europene, 60-80% dintre cetateni se opun imigratiei extra-europene), liderii polonezi, unguri si cehi au perturbat grav proiectul elitelor globaliste de la Bruxelles si Berlin.

Altadata, in spatele Cortinei de fier, contradictiile erau sterse de senilele tancului marxist. Azi, pentru a le face sa dispara, se foloseste infringementul neo-marxist.

Despre posibila aparitie a unei noi “cortine”, care sa desparta Eurabia de Europa, autorul Gregory Vanden Bruel pe siteul bvoltaire.fr

“Doua Europe contradictorii, si din ce in ce mai ireconciliabile, se afla acum fata in fata. O cortina de neintelegere este pe cale se ridice intre cele doua ansambluri omogene din punct de vedere geografic.

De o parte, la vest, multiculturalismul este conceput ca o bogatie; refugiatii sunt primiti cu bratele deschise; strainul reprezinta o sansa si in niciun caz nu este perceput drept o amenintare.

De cealalta parte, la est, istoria nationala este un lucru atat de sacru, incat ea nu trebuie sa se dilueze in mondializare; frontierele constituie o demarcatie intre aici si aiurea; imigratia de masa inseamna saracie.

Fiecare luare de cuvant pe aceasta tema, a imigratiei, marcheaza, inca putin, distanta intre vechea si noua Europa.

Alaturi de Viktor Orban, liderul partidului polonez Dreptate si Justitie, Jarosław Kaczyński, se opune cu fermitate politicii migrationiste europene si isi aroga dreptul de a refuza primirea imigrantilor pe teritoriul tarii sale.

Si-a reafirmat pozitia la cel de al 5 –lea congres al partidului: “Noi nu am exploatat tarile de unde provin refugiatii care ajung acum in Europa. Nu am folosit mana lor de lucru si nu noi i-am invitat in Europa. Asadar, avem dreptul moral de a spune nu! “

In 2015, cele 28 de state membre s-au pus de acord asupra unui plan de repartitie a imigrantilor prezenti pe teritoriul Uniunii Europene. Inainte de a-si revizui pozitia, Poloniei i-a fost alocata o cota de 7000 de refugiati.

Prin urmare, Jarosław Kaczyński a reafirmat dreptul Statelor de a se opune unei politici imigrationiste ce nu corespunde cu interesele lor. Discursul sau se deosebeste flagrant de tiradele conducatorilor vest europeni. Drept comparatie, iata ce a spus Emmanuel Macron la ultimul summit european: “Noi trebuie sa primim refugiati, pentru ca reprezinta traditia si onoarea noastra.”

In chip de represalii fata de tarile ostile primirii imigrantilor, Comisia Europeana a initiat recent o procedura impotriva Ungariei, Cehiei si Poloniei. Impaciuitor, Emmanuel Macron s-a intalnit cu conducatorii tarilor din Grupul de la Visegrad (cele 3 state plus Slovacia). Degeaba!

Criza migratoare mai are un pic si divizeaza Europa: dupa mai putin de 30 de ani de la caderea comunismului, o noua Cortina este pe cale sa imparta Europa in doua. Si viitorul, de data asta, ar putea sa se gaseasca, foarte bine, in Est!”

http://www.bvoltaire.fr/deux-europe-face-a-limmigration/

 

Reclame

11 comentarii

 1. […] Autor: Bogdan Calehari […]

 2. bunica sabela · · Răspunde

  „… a spus Emmanuel Macron la ultimul summit european: “Noi trebuie sa primim refugiati, pentru ca reprezinta traditia si onoarea noastra.” ”
  Ahaaaaaaaaa
  Gura pacatosului… are dreptate.
  Noua, est-europenilor, nu ne trebuie in tarile noastre „refugiati” (nici macar unul!) din simplul si adevaratul motiv ca NU reprezinta „traditia”. Cu atat mai putin reprezinta „onoarea” noastra!

 3. bunica sabela · · Răspunde

  Tot respectul si admiratia pentru adevaratii lideri europeni din est.
  Oare de ce nu avem si noi asa ceva?
  Al nostru prezident nu mai are aer sa ajunga mai des prin Europa ca sa pupe condurul merkeloaiei schizofrenice… deh, nu ne-a fost indeajuns sa pupam cateva sute de ani condurul sultanilor…

   1. Nu avem pt. ca n-am avut nici revolutia de la 1956, nici primavara de la Praga si nici Solidarnosc. Ce am avut atunci, avem si acum: supunere.

 4. eu cred ca birocratii europeni doresc sa existe in viitor o limba oficiala unica la nivel european, ca in SUA. numai ca ei vor ca aceasta sa fie limba araba, nu cea engleza ! de asta vor sa importe cat mai multi arabi!

 5. Vaidemireanu Nelu · · Răspunde

  Pentru corecta informatie istorică:Sintagma „Cortina de fier”a fost formulată pentru prima dată de catre Goebbels si se referea exact la acelasi spatiu geografic ce urma să intre in sfera de influență sovietică.Afirmatia a fost facută la inceput in Das Reich si reluată apoi in jurnalul său.Fraza suna cam așa:Acolo unde vor ajunge tancurile bolsevice va cădea o cortină de fier in spatele careia milioane de ființe umane vor fi ucise.Churcil a spus asta abia in 1946.

 6. Vaidemireanu Nelu · · Răspunde

  Profetice cuvintele doctorului,aș adăuga.

 7. Bogdan , e adevarat ca nu am avut o revollutie ca ungurii, o primavara cehoslovaca sau o Solidarnosc dar a avut un puternic razboi de gherila al partizanilor anticomunisti , fenomen unic in tarile satelizate de Stalin. Am avut un col. Arsenescu,un lt. Arnautoiu, o Elisabeta Rizea, adevarata martira,torturata crunt de bestiile Securitatii pentru a- i trada pe luptatori.Se uita usor aceasta istorie. Ei si toti ceilalti ca ei sunt cei care spala onoarea acestui neam. Dar am avut in acelasi timp si cea mai imbecila, inculta si imorala, elita comunista din tot lagarul sovietic. Ce legatura are una cua alta? Are, pt.ca si pentru revolutia maghiara si pt primavara pragheza declicul s-a dat la varful partidelor comuniste respective. Ca lucrurile au scapat ultetior de sub control este altceva, iar in ceace priveste Solidarnosc, faptul ca insusi Leh Walesa era pe listele securitatii lor iar PC polonez nu a apelat la ,,ajutorul fratesc „sovietic pentru a inabusi miscarea, poate spune multedespre atitudinea reala a liderilor comunisti polonezi. In aceasi perioada PC roman a fost inchistat in cel mai cretin stalinism pt. ca atat ii ducea capul pe liderii sai.

 8. Luptele duse de acei adevarati martiri care au luptat in munti, cinste lor, nu au fost „un puternic razboi de gherila” decat daca vrem sa ne mintim. Solidarnosc a fost o uriasa miscare de masa, peste 10 milioane de membri, condusa de un marele lider, Lech Walesa, despre care pot spune ca a fost informator al securitatii poloneze doar cei care preiau tiparele mainstream si le dau mai departe fara sa se informeze. Conducatorii polonezi au cerut ajutorul militar al Moscovei dar aceasta l-a refuzat pt. ca nu mai era in stare sa-l sustina nici militar, nico economic si nici diplomatic. Vladimir Bukovski care a a avut acces in arhivele PCUS dupa caderea URSS a scris documentat despre asta. Cat despre revolutiile de sus in jos din Cehoslovacia si Ungaria, ele nu ar fi fost posibile fara o larga sustinere a intelectualitatii din tarile respective – ceea ce la noi n-a fost cazul – si fara o uriasa sustinere populara. Asta in timp ce la noi, ca si acum, romanii, cu mici exceptii, dormeau pe ei, intelectualii colaborau de zor, iar PCR era , intr-adevar, aici ai dreptate, un simbol viu al celui mai crancen stalinism.

 9. A republicat asta pe radupopescublog.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: