Pentru a deveni democrata, Rusiei ii trebuie doar o parada Gay Pride in Piata Rosie

In ciuda tacerii presei rusesti, zeci de mii de manifestanti ai opozitiei ruse au raspuns chemarii liderului lor, Alexei Navalny, si au iesit pe strazile a zeci de orase – numai la Moscova s-au strans 50000 de oameni – pentru a manifesta impotriva coruptiei.

Asta, cu “omerta mediatica” a totalitarismului rus, imi aduce aminte de Franta democrata, unde Manif Pour Tous organiza in urma cu patru ani proteste care mobilizau milioane de oameni impotriva guvernului socialist si a legii ce permitea casatoria homosexuala, intr-o tacere mediatica cvasi – totala. Dar, se pare, ca pe vremea aia omerta mediatica nu fusese inca inventata, pentru ca presa europeana nu vorbea despre ea.

Fortele de ordine rusesti au intervenit cu brutalitate, operand peste 1000 de arestari. Printre cei arestati s-a aflat, iar, si Alexei Navalny, care a fost condamnat in regim de urgenta la 30 de zile de inchisoare.
Nu stiu de ce, dar asta cu arestarea protestatarilor si a lui Navalny, si condamnarea acestuia in regim de urgenta,  imi aduce aminte, din nou, de democratia franceza.

Ma gandesc la cei 2000 de arestati in timpul uriaselor proteste organizate de Manif Pour Tous si imi amintesc de Nicolas Bernard – Busse, care, la 23 de ani, a devenit primul detinut politic francez! Vina lui: a strigat pe Champs-Élysées, “Demisia Hollande”, imbracat intr-un tricou pe care era reprezentata o familie, compusa din mama, tata, si copii! A fost arestat imediat si condamnat in regim de urgenta la 60 de zile de inchisoare cu executare si 1000 de euro amenda!

Imi aduce aminte si de bunul abate Didier Pirrodon, din comuna Saint-Cyr-au-Mont-d’Or, care i-a cerut prefectului socialist de Rhone, Jean-François Carenco, sa-i elibereze pe enoriasii sai inchisi de jandarmi in localul Postei din localitate, pentru ca indraznisera sa protesteze contra vizitei premierului Manuel Valls! Pentru ca in localul Postei nu mai era loc, bunul abate a fost arestat si inchis in arestul politiei, asta dupa ce prefectul i-a spus cat de norocos este: daca nu era abate ii dadea si doua palme!

Dar sa ne reintoarcem la protestele din dictatura lui Putin.

Impotriva protestatarilor anti-coruptie, Putin a folosit nu numai fortele de ordine, ci a asmutit si gruparile populare pro-Kremlin, care i-a atacat pe manifestantii pasnici, lovindu-i si rupandu-le pancartele si manifestele. Asta pentru ca Putin nu are Antifa. Cum are Franta , dar mai ales cum are Germania, unde antifascistii ataca rarele manifestatii de strada organizate de “nazistii”, care gandesc altfel decat sugereaza guvernul si media ca trebuie sa gandeasca toti.

Am scris “rarele manifestatii”, pentru ca atat in Franta cat si in Germania, majoritatea cererilor pentru organizarea unor astfel de proteste sunt respinse de autoritati tocmai pentru a-i proteja pe cei din opozitie de atacurile anti-fascistilor.

Mereu am spus ca Putin e un prost! Sta cu naganul in mana ca pe vremea lui Stalin! Si Brejnev a fost mai destept decat el – isi trimitea opozantii la balamuc, nu pe lumea cealalta. Si cat de putin i-ar trebui sa intre si el in randul lumii civilizate! N-ar trebui sa-si impuste opozantii, ci sa-i linseze mediatic. N-ar trebui sa le rupa mainile si picioarele, la propriu, ci doar sa-i amendeze. N-ar trebui sa permita manifestatiile de protest, ci sa le interzica, pentru a-i proteja pe protestatari de atacurile militiilor civile – pe care ar trebui sa le boteze Antifa, exact ca in Occidentul proprietar pe  valori. Asta si o parada Gay Pride in Piata Rosie, odata pe an, l-ar face idolul tuturor. Aia sunt in permanenta cautare de idoli. N-am spus “frecventabil”, pentru ca frecventabil a fost la Viena, Berlin si Paris, si dupa ce a intrat cu tancul in Georgia si Ucraina.

Care Occident, pentru ca il despart de Putin doar niste chestii de nuanta, nu a condamnat interventia puterii de la Kremlin impotriva manifestatiei opozitiei. Singura care facut-o a fost, ca si in urma cu o luna, America lui Donald Trump, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer, declarand: “Statele Unite condamna cu fermitate arestarea a sute de protestatari pasnici in toata Rusia”.

Ca nu pot sa nu le dau dreptate lui Merkel, Putin si Juncker – ce bine ar fi ca, noi, europenii, sa scapam odata de America asta!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: