Razboiul cu “evenimentele”, “vestile” si “incidentele” a fost pierdut

Vineri, in Germania, zecile de mii de tineri veniti la festivalul de muzica “Rock am Ring” au fost evacuati in graba, datorita unei “amenintari teroriste”. Firesc, din moment ce, cu mai putin de 2 saptamani inainte, la Manchester, un shahid libian s-a aruncat in aer in mijlocul tinerilor ce ieseau de la alt concert – 22 de morti.

Sambata, cu patru ore inainte de inceperea meciului Real-Juve, stadionul din Cardiff a fost acoperit. “Suntem ca intr-o sala. S-a vorbit inainte de inceperea meciului ca o drona va arunca o bomba” – anunta, foarte firesc, comentatorul televiziunii.

Suntem in Europa, la Cardiff, unii zic ca este pace, si urmeaza sa se dispute finala Champions League.

Sambata seara, Londra: Theresa May – teribil eveniment -, Macron – noua tragedie -, Trudeau – teribile vesti de la Londra -, Juncher – ultimele evenimente  de la Londra, Sylvie Bermann – teribile incidente -,  Sadiq Khan – nu vor castiga in orasul nostru.

Sambata seara, piata San Carlo din Torino, acolo unde zeci de mii de fani ai lui Juve urmaresc meciul, se goleste in cateva minute! Cineva a aruncat o petarda, altcineva a strigat “Bomba!”, si toata lumea a luat-o la fuga – 1000 de raniti, cativa in stare grava!

La fel ca in Place de la Republique, altar funerar din Paris, unde sute de parizieni – “nu ne este frica, nu vor invinge” –, care depuneau flori si aprindeau candele dupa Bataclan, au luat-o la fuga, calcandu-se in picioare, la pocnetul altei petarde.

In Europa este pace! Nu poti fi in razboi cu evenimentele, vestile si incidentele (chiar si teribile) sau cu tragediile! Sau daca vrei neaparat sa fii, nu ai cum sa-l castigi!

Sadiq Khan… auzi? Deja au castigat, ma!

Anunțuri

Un comentariu

  1. bunica sabela · · Răspunde

    Acelasi Sadiq Khan spunea, a propos de „incidentele” de la Londra de mai deunazi, ca intr-o metropola „globala” precum cea londoneza „nu exista motive de ingrijorare”…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: