Merkel nu se bate cu destinul

Angela Merkel s-a reintors de la summitul G7, care a avut loc la Taormina, in Sicilia. Cat timp madame Merkel, cancelarul no-borders, a a participat la lucrari, granitele Siciliei au fost inchise, autoritatile italiene interzicand debarcarea imigrantilor clandestini, pentru a asigura securitatea intalnirii. Daca Merkel e la adapost de pericol, cu totii suntem.

Dupa intalnire, sefa Uniunii Europene – trecut, actual si viitor cancelar al Germaniei – a tras concluziile necesare. Aceste judecati se vor transforma in teze, ce vor influenta pozitiv, bineinteles, nici nu se poate altfel, viitorul tuturor europenilor. Asa si cu deciziile ei anterioare, care au schimbat in bine, in ultimii ani, viata atator germani. Ca sa fie realeasa, Merkel recunoaste acum ca au fost gresite. Va fi realeasa – desi nu s-ar zice, popoarele isi aleg conducatorii dupa chipul si asemanarea lor.

Angela Merkel a spus ca nu ne mai putem baza pe Statele Unite si Marea Britanie, “experienta mea din ultimele zile arata ca vremurile alea au apus”! “Noi, europenii, trebuie sa ne luam propriul destin in maini si sa ne batem pentru el” – a mai adaugat ea.

Europa, si aici conducatorii germani au avut o contributie uriasa, s-a batut pentru “propriul destin” in doua razboaie mondiale, fierbinti, si intr-unul rece. De fiecare data, din nefericire, America s-a bagat unde nu i-a fiert oala si i-a schimbat soarta. Se va convinge ca nu-l poti salva la infinit pe unul ferm hotarat sa se sinucida. Mai ales atunci cand Merkel, Bruxelles-ul, si ei, noii europeni, se inteleg atat de bine.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: