„Imamul” Bergoglio si Ahmed el-Tayeb, “Papa” musulmanilor

In Egipt e scandal mare! Cu toate presiunile facute de presedintele Abdel Fattah al-Sissi, cu toate protestele intelectualilor egipteni si a “opiniei publice”, rectorul universitatii Al-Azhar, seicul Ahmed el-Tayeb, refuza sa condamne oficial Statul Islamic si recentele atentate comise de acesta asupra crestinilor copti, in Duminica Floriilor!

In cele doua atacuri cu bomba indreptate impotriva catedralei patriarhale Sfantul Marc, din Alexandria, si asupra bisericii Sfantul Gheorghe din orasul Tanta, au murit sfartecati de explozii 47 de crestini, si alti cateva zeci au fost grav raniti.

Eu il inteleg pe marele invatat sunnit Ahmed el-Tayeb: jihadul e jihad, si “razboiul sfant” nu poate fi condamnat de o mare autoritate religioasa ca el, chiar daca e purtat de catre Statul Islamic. Musulmanii nu au papa, dar Ahmed el-Tayeb fiind seful celei mai mari universitati islamice din lumea musulmana ( un fel de Sorbona, Eton, Oxford, Harvard, Cambridge, Princeton si Yale luate la un loc si ridicate la patrat), este un fel de Papa al musulmanilor si nu se poate face de ras in fata a 1,5 miliarde de credinciosi.

Am putea spune ca Al-Azhar este pentru renasterea salafista a Islamului, ceea ce sunt universitatile occidentale pentru ideologia neo marxista.

Pe 29 aprilie, Ahmed al-Tayeb il va avea ca oaspete, la Cairo, pe prietenul sau, pe tovarasul Bergoglio, care tine, vremelnic, locul unui adevarat Papa la Vatican.

Spre deosebire de “papa musulmanilor”, Bergoglio i-a condamnat pe fundamentalistii catolici dupa fiecare atentat sangeros comis de catre islamisti, avand grija s-o faca albie de porci pana si pe de mult decedata, Catherine de Medicis! Si, bineinteles, a refuzat intotdeauna sa faca legatura intre Islam si violenta religioasa a multora dintre adeptii lui.

Il inteleg si pe neo-marxistul de la Vatican: asa cum el-Tayeb respecta preceptele Islamului, si el trebuie sa tina seama de dogmele ideologice. Mai ales ca nu se face de ras, ci, dimpotriva, este aplaudat de fiecare data de multimi uriase de credinciosi.

Asa ca, pe 28 aprilie, Bergoglio si al-Tayeb vor participa impreuna la “Conferinta Internationala pentru Pace” organizata de catre Al-Azhar, institutia care refuza sa condamne Califatul si jihadul islamic.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: