Guvernul german se protejeaza introducand cenzura in retelele de socializare

In august 2015, in Germania aflata in plina invazie imigrationala, a aparut prima interdictie. Cancelarul Angela Merkel tocmai ii numise “haite brune” pe germanii care protestau pe strazile oraselor impotriva deciziei ei de a deschide frontierele si de a-i chema pe asa zisii “refugiati” in Germania. Aceeasi Angela Merkel spunea doar cu cativa ani inainte, ca “Islamul nu poate apartine Germaniei fiind incompatibil cu cultura si civilizatia lumii apusene…. Ne simtim conectati la valorile crestine. Cine nu accepta acest lucru nu-si are locul aici.” Acum, ii numea pe germanii care gandeau cum gandise si ea, “haita nazista”!

Oricum, nu mai conta: acest gen de manifestatii de protest contra deciziei Conducatorului german au fost interzise!

Civilizate si disciplinate, “haitele brune” s-au supus si au respectat interdictia, strazile ramanand in stapanirea germanilor corecti politic, a iubitorilor de diversitate si deschidere, care, raspunzand chemarii organizatiilor antinaziste, au strigat impreuna cu mii de musulmani mobilizati de organizatiile islamice ““Say it loud, say it clear, refugees are welcome here”!

Cu dreptul de a protesta pe strada interzis, opozantii politicii guvernamentale, sau simplii germani care nu erau de acord cu scenele de barbarie pe care le vedeau in jurul lor, au gasit, pentru a-si exprima opiniile, un ultim refugiu: retele de socializare si spatiile cu comentarii la articolele din ziare. Der Spiegel a fost prima publicatie care a decis sa inchida comentariile la articolele laudative despre “refugiati”, etichetand drept “rasism” avalansa de comentarii negative la adresa comportamentului, de multe ori animalic sau extrem de violent, cu care multi dintre “oaspeti” isi socau primitoarele gazde. Dupa aceea, si alte publicatii au urmat exemplul lui Der Spiegel, in timp ce-i stigmatizau pe germanii „naziști”, care au încercat să alunge din grădina lor niște migranți care se defecau acolo. Cat despre televiziuni, acestea vorbeau despre “spaima irationala a germanilor”! Asadar, inca o usa pe care scria “Verboten!”.

Astfel au ajuns retelele de socializare (Facebook, Twitter) singurele locuri in Germania, unde libertatea de exprimarea – stiti, dreptul ala caracteristic oricarei democratii – era permisa, fara a fi interzisa sau cenzurata.

Numai ca, in toamna lui 2015, Angela Merkel le-a luat in vizor. A fost primul lider politic care a realizat ce pericol reprezinta pentru cei care detin puterea, independenta retelelor de socializare. O vizionară care a realizat imediat că libertatea de exprimare a masei de “socializatori” nesocialiști îi poate sugruma, în timp, libertatea de acțiune. Prin urmare, inca din octombrie 2015, Angela Merkel  i-a cerut patronului Facebook să cenzureze și să șteargă, în Germania, toate comentariile deviaționiste și să blocheze conturile “disidenților” – a celor care se opuneau politicii imigraționiste a guvernului.

Merkel a spus atunci: “Nu este numai datoria Statului să intervină când comentatorii cheamă la proteste pe rețelele sociale, dar și compania trebuie să facă ceva împotriva unor astfel de manifestări.”

Daca fraza asta i-ar fi apartinut lui Putin, reactiile aparatorilor democratiei ar fi fost de o virulenta extrema, pentru ca a rostit-o Merkel a fost urmata o liniste asurzitoare. Dupa care, Sheryl Sandberg – directorul operațional Facebook – s-a deplasat in Germania, unde a lansat proiectul OnLine Civil Courage Initiative, menit să combată “rasismul” pe Internet si Facebook.

Si proiectul n-a intarzaiat sa aiba efecte benefice. Rand pe rand, dizidentii s-au trezit cu postarile sterse si conturile blocate. Cel mai cunoscut caz, cel al lui  Bibi Wilhailm, o fata de 16 ani, care a postat pe Facebook un filmulet video, in care intreba: ““Nu vedeți cum ni s-au schimbat viețile? Deschideți-vă ochii, asta e normal? Trebuie ca eu, o fată de aproape 17 ani, să mă tem să ies pe stradă?… Bărbați, va rog ajutați-vă copiii și femeile. Și prietenii mei au aceleași temeri, suntem șocați de ceea ce se întamplă. Sper ca acest video să vă convingă și teroarea să ia sfârșit”.

Postarea a fost considerata rasista si instigatoarea la ura, asa ca a fost stearsa, iar contul lui Bibi Wilhailm blocat!

Asta ca sa intelegem despre ce vorbim, la ce ne raportam si la ce ne putem astepta atunci cand se discuta despre libertatea de expresie in democratia germana.

Cine credea ca in Germania e ca pe la altii, unde “orice minune tine trei zile”, si ca, odata cu trecerea timpului, lucrurile vor reintra in normal, s-a inselat. Guvernul german a lucrat, cu sarg, la o “botnita” cat mai etansa. In structura Ministerului de Justitie condus de socialistul Heiko Maas a aparut in cursul anului 2016 un departament nou, insarcinat cu monitorizarea si controlul Internetului si al retelelor de socializare, in fruntea caruia a fost numita o fosta informatoare STASI, Anetta Kahane!

Pare din alt film, unul despre Moscova, dar nu este asa.

Si pentru ca Facebook nu a cooperat perfect cu Anetta Kahane, si nu s-a dovedit atat de zelos pe cat si-ar fi dorit Merkel si Maas, in noiembrie 2016, procuratura orasului Munchen l-a chemat in fata tribunalului pe Mark Zuckerberg, pentru “complicitate si instigare la ura rasiala”!

Si secventa asta este tot dintr-un reality show turnat in democratia germana.

Dupa care a intervenit si Martin Schultz, liderul Parlamentului european, care a făcut apel la realizarea și implementarea la nivel european a unor legi dure, care să stopeze răspândirea poveștilor și știrilor false și dăunătoare, in retelele de socializare.

Ca imediat dupa Martin Schultz, Comisia Europeana sa descopere ca Facebook a ascuns adevarul in privinta preluarii WhatsApp, asa ca l-a trecut pe Mark Zuckerberg pe lista neagra, pentru incalcarea legislatiei antimonopol !

La Tribunalul din Munchen “complicitate si instigare la ura rasiala” si la Bruxelles “incalcarea legislatiei antimonopol.”! In acest ultim caz, Facebook risca o amenda de 1% din venituri!

Si nu s-au oprit aici, pentru ca asta nu e decat inceputul, asa ca, miercuri, 5 aprilie, cabinetul cancelarului Merkel a inaintat Budestagului un proiect de lege “care prevede amendarea retelelor sociale cu pana la 50 de milioane de euro daca nu inlatura rapid sau daca nu blocheaza accesul la stiri false, la continut xenofob si la continut care incita la ura.” Iar Bundestagul va trebui sa adopte asta pana pe 24 septembrie, ziua alegerilor!

Asadar, ca sa nu ne pierdem timpul numarand copacii, guvernul german va amenda, daca va mai fi nevoie, companiile particulare straine, pana ce acestea vor intelege ca minciuna este adevar, neo-marxismul este democratie, dorinta de a te apara – rasism, iar cenzura este libertate de expresie. Ca in Orwell!

Iar ce sunt alea: “stire falsa”, “continut xenofob” , “continut rasist” sau “instigare la ura”, asta o vor hotara departamentele lor si echipele de “vigilantes” on-line infiintate de ei!

Pentru că in democrația neo-marxista, care incepe sa se instaureze si la noi, vor avea dreptul la cuvant doar acei cetățeni care gândesc, cred și vorbesc, așa cum gândesc, cred și vorbesc Conducătorul, elita politică din jurul lui si câinele lor de pază, Presa.

http://www.business24.ro/facebook/management/facebook-are-probleme-cu-comisia-europeana-a-ascuns-adevarul-in-privinta-preluarii-whatsapp-1578504

http://www.focus.de/politik/experten/anetta-kahane-ex-stasi-im-soll-fuer-regierung-hassreden-im-internet-bekaempfen_id_6283346.html

http://www.caleaeuropeana.ro/martin-schulz-cere-o-lege-europeana-pentru-combaterea-dezinformarii-stirile-false-submineaza-democratia/

 

 

Anunțuri

Un comentariu

  1. bunica sabela · · Răspunde

    Ar fi de tot rasul, daca n-ar fi de tot plansul: „…fosta informatoare STASI, Anetta Kahane…”
    Ciudat nume… au nu cumva e, de fapt, Hannah Kohn?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: