In ciclismul german de agrement a aparut lovitura de ciocan

Se stie ca ciclistii, chiar ci cei care practica acest sport doar pentru agrement si intretinerea conditiei fizice, nu sunt feriti de pericole. Ciclistii, chiar si cei amatori, pot suferi, din cauze diverse, accidentari mai mult sau mai putin grave. Si cei care practica ciclismul urban sunt foarte expusi, putand fi loviti de soferii aflati in trafic. Ciclismul este, fara discutie, desi nu pare la prima vedere, un sport periculos.

Mai nou, in multiculturala Germanie, ciclismul urban se confrunta cu un nou pericol: lovitura de ciocan! Deocamdata, doar la Bergedorf, langa Hamburg, unde un ciclist german de 59 de ani a fost vanat de un refugiat afghan pe traseu si doborat cu o lovitura de ciocan in cap!

Desi e greu de crezut, o lovitura de ciocan poate fi la fel de periculoasa ca una data cu masina. In cazul ciclistului din Bergedorf, acesta a fost salvat de casca! S-a gandit inventatorul castii pentru ciclisti, ca aceasta ii va proteja pe sportivi si de loviturile de ciocan aplicate de refugiatii solicitanti de azil? Cu siguranta, nu! Doamna Merkel si ceilalti lideri politici inca nu se implicasera activ, pe vremea aceea, in destinul ciclistilor, dar mai ales in cel al joggerilor germani.

Si cand zic “joggeri” ma gandesc la sportivele de diferite varste, care au fost atacate si violate pe traseu, tot de catre refugiatii care prefera Germania tocmai pentru ca pistele de jogging de aici sunt dotate cu femei, spre deosebire de pistele din tarile lor de origine.

Desi la prima vedere violul pe pista de jogging este un eveniment la fel de neplacut ca si lovitura de ciocan aplicata pe pista de ciclism nu este asa, si economia germana poate depune marturie ca exista si o jumatate plina a paharului: vanzarile de pantaloni anti-viol in magazinele sportive au cunoscut un adevarat boom in ultima perioada.

S-ar putea spune ca Germania a dat-o pe Merkel, iar aceasta, recunoscatoare, a dat Germaniei pantalonii anti-viol.

Cat despre ciclistul din Bergerdorf, desi nu avea o casca speciala contra loviturilor de ciocan, a reusit sa fuga si sa alarmeze politia. Afganul cu ciocanul a fost gasit in cele din urma la domiciliul sau. Ciocanul fusese asezat, cu grija, la locul lui, in dulapul din bucatarie. Astepta, rabdator, turul Germaniei.

http://www.express.co.uk/news/world/783964/Afghan-national-cyclist-hammer-assault-crime-Germany-Hamburg

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: