Sindromul lui Sisif

Imediat dupa decembrie 89, marea majoritate a romanilor s-a aratat multumita ca Ceausescu a ajuns la Ghencea, iar Iliescu la Palatul Cotroceni. Putini insa au vrut mai mult, au vrut inlaturarea structurilor comuniste si impiedicarea celor care le condusesera sa mai acceada la putere. Asa a aparut Piata Universitatii – Fenomenul Piata Universitatii. Insa in fata automultumirii generale, revolta si dorinta de mai mult si de mai bine a catorva nu aveau sorti de izbanda.

“Tara are nevoie de liniste” s-a spus atunci. Si a avut!

Acum, in urma unor uriase proteste de strada (unii le spun “Revolutia Alba”) unul dintre urmasii lui Ceausescu si Iliescu, Dragnea, a fost obligat sa retraga Ordonanta 13. Si din nou, din ce in ce mai multi se multumesc cu putin. Faptul ca 13 a plecat si 14 i-a luat locul, ii face fericiti. Si din ce in ce mai putini, vor mai mult: sanctionarea normala (prin demisie) a celor vinovati, in primul rand a lui Dragnea.

“Nu avem nevoie de vid de putere” – se spune acum. Si vor avea parte de Putere!

Pentru ca, alora atinsi de sindromul lui Sisif, alora care considera normal sa atinga varful si sa se prabuseasca de acolo multumiti sa o ia de la capat, PSD-ul le-a cantat intotdeauna in struna.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: