We the People

In discursul sau de inchidere, Barack Obama s-a referit de 75 de ori la el, in 51 de minute! Si nu numai presa internationala, dar si multi altii au laudat discursul lui Obama. Unii, care isi zic sau se cred de dreapta, chiar au marturist ca au plans cuprinsi de emotie! In discursul sau de deschidere, Donald Trump s-a referit de doua ori la el si in repetate randuri la poporul american. Pentru ca a facut asta, CNN il face fascist (pt. ca „das volk” zice CNN), Tismaneanu il face fascist (pt. ca „das volk” zice si Tismaneanu), iar unii care isi zic sau se cred de dreapta, spun ca este  bolsevic!

I se reproseaza lui Trump ca a vorbit prea mult de „puterea poporului” si a atacat puterea Washingtonului, a Guvernului. Din cauza asta, Trump e ori populist, ori fascist, la alegere, sau, iar, bolsevic! Aia de „dreapta” ori au uitat ori nu stiu ca marele Ronald Reagan a vorbit si el, in urma cu peste 30 de ani, cum vorbeste Trump acum. „Poporul are un guvern, si nu guvernul are un popor” – a spus Ronald Reagan.

Numai ca, din cauza ideologiei neo marxiste, care azi da tonul la muzica pe care tot ea o scrie, referirile la natiunea ta, la poporul tau si la drepturile pe care el le are au devenit tabu. In fata sunt impinse numai minoritatile (in special etnice si sexuale) si drepturile lor. Asa ca, daca faci referiri pozitive la poporul tau si la drepturile lui, daca rostesti „patriotism” in loc de „multiculturalism”, devii o tinta populisto-fascista, asupra careia oricine este indreptatit sa deschida focul.

Daca Trump ar fi rostit de 75 de ori numele lui si ar fi vorbit de: toleranta, deschidere, diversitate, egalitate de gen, democratie sociala, justitie sociala, multiculturalism, compasiune, umanism fara frontiere, tari fara frontiere, islam fara frontiere, toalete neutre fara frontiere, neo-marxism fara frontiere – asa cum a a vorbit opt ani, Obama – nimeni nu ar mai fi zis nimic de rau, ar fi urlat de bine! Numai ca Trump a vorbit despre popor, despre popor si iar despre popor….si drepturile lui. Pentru ca Democratie, s-a uitat asta, inseamna puterea Poporului, si nu puterea establishmentului, a elitelor politice, academice si mediatice.
Dar pentru ca a spus ” We the people”, ca si Constitutia americana, Trump este condamnat. Aici s-a ajuns!

 

 

2 comentarii

  1. […] Autor: Bogdan Calehari […]

  2. Acest articol este un adevarat strigat de revolta cu care sunt de acord aproape in totalitate. Spun aproape in totalitate deoarece nu-ti un partasesc concluziile finale. Tu spui ca Trump este condanmat because ,,we the people”. Da-mi voie sa repet ce am afirmat in comentariul meu di 24.01 la o postare a ta si anume ca daca Trump si echipa sa vor aplica CONSECVENT programul lor, nu numai ca nu vor fi pierduti, dar vor binemerita de la natiunea americana.Un om politic isi dovedeste forta atunci cand,convins de dreptatea ideilor sale, le aplica consecvent indiferent de racnetele adversarilor. A doua chestie cu care nu sunt de acord, nu te supara, este afirmatia ta ,,aici am ajuns””. Atata timp cat exista unii ca tine, ca mine si ca cei care ne afirmam aici ideile de oameni zdraveni la cap, nimic nu este pierdut.Trebuie sa ne simtim puternici pentru ca stim fb. ca avem dreptate, si pentru ca deasemeni stim fb. ca marea majoritate a oamenilor ,chiar daca nu se exprima, este normala la cap ca si noi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: