Trump are aceeasi opozitie ca Orban si Kaczynski

Istoria a demonstrat ca intotdeauna drumul pe care stanga il alege, chiar daca azi merge pe el sub “nobila” flamura a corectitudinii politice, sfarseste in totalitarism si dictatura. Si primele semne ca se va intampla la fel cum s-a mai intamplat, este ca stanga neo marxista, atat din State cat si din Europa, preda din ce in ce mai greu din maini, puterea castigata de opozitie in mod democratic. Deoarece, ceea ce s-a intamplat in Statele Unite in ultimele luni, nu s-a mai intamplat niciodata in istoria lor, iar modul in care socialistii de la Bruxelles s-au comportat fata de Ungaria si Polonia, sau chiar fata de Brexit, nu a facut decat sa anunte “premiera” din Statele Unite. Despre asta, un text scris de Olivier Bault – francez stabilit in Polonia in 1993, corespondent al cotidianului catolic francez “Present” si colaborator al saptamanalului conservator polonez “Do Rzeczy”.

 

 

“Chiar daca liberalul-conservator Donald Trump nu propune aceleasi solutii ca social-conservatorii polonezi si unguri, aflati astazi la putere in tarile lor, metodele si “argumentele” stangii libertariene sunt aceleasi. Ce le reproseaza ea americanului Donald Trump, polonezului Jaroslaw Kaczynski si ungurului Viktor Orban? In principal ca vor sa serveasca mai intai interesele propriei lor tari, inclusiv in domeniul economic, opunandu-se chiar intereselor marilor multinationale si presiunilor institutiilor internationale, de exemplu, in materie de imigratie. Deasemenea, li se reproseaza ca refuza dictatura corectitudinii politice si a revolutiei libertariene a lobby-ului LGBT si a post -68-tistilor, in numele apararii familiei si a dreptului la viata, si ca incearca sa puna in aplicare promisiunile lor “populiste”.

Toate acestea ajung sa faca din ei, in cel mai bun caz, niste “ultra-conservatori” sau “ultra-nationalisti” si in cel mai rau caz, “dictatori” si “fascisti”. Plecand de la aceste calificative, stanga libertariana crede ca isi poate permite sa puna la indoiala legitimitatea democratica a unei puteri rezultate in urma unor alegeri libere.

Sub pretextul apararii democratiei, elitele, sprijinite de o minoritate, merg pana acolo incat isi doresc sa rastoarne prin forta puterea democratica. Presa stangii libertariene recurge la aceleasi minciuni si la aceeasi manipulare pe ambele maluri ale Atlanticului si miliardarul american de origine ungara, George Soros face parte dintre cei care finanteaza miscarile de protest si ONG-urile ostile guvernului, atat in Ungaria si Polonia, cat si in Statele Unite. Dar, elitele stangii libertariene din Statele Unite ar face bine sa observe cu atentie ce se intampla in Ungaria si Polonia. Pentru ca, la Viktor Orban, dupa 4 ani de isterie anti-Orban sprijinita de Bruxelles, FIDESZ si aliatii sai crestin-democrati au castigat iar, de departe, alegerile din 2014, si daca este sa credem toate sondajele, daca alegerile s-ar desfasura azi, ar castiga, iar, la fel.

In Polonia, dupa un an de isterie si de strigate de alarma pentru democratia poloneza aflata, zice-se, in pericol de moarte, popularitatea PiS nu s-a erodat si, daca alegerile ar avea loc din nou azi, potrivit sondajelor, conservatorii ar obtine iar majoritatea absoluta in Parlament, ceea ce nu s-a intamplat niciodata in Polonia de la caderea comunismului in 1990 si pana la alegerile din octombrie 2015.

Si daca opozitia de stanga din Statele Unite  va persista sa foloseasca aceeasi strategie fata de Donald Trump, probabil ca acesta nu are de ce sa-si faca probleme prea mari. “

http://www.bvoltaire.fr/olivierbault/de-souci-trump-a-meme-opposition-kaczynski-orban,308834

 

2 comentarii

  1. Bogdan, eu asi zice ca TOCMAI pentru ca merg sub flamura corectitudinii politice ajung la dictatura. Adica la inceput pozeaza pentru naivi in arhanghelii dreptatii iar apoi alegand sa marsaluiasca sub ,, nobila”famura ajung negresit in mlastina fetida brun-roscata a totalitarismelor in care sfarsesc sa se balaceasca cu voluptatea suinelor aratand astfel celor ce vor sa vada ce sunt de fapt

  2. Prin acest modest comentariu nu am avut deloc intentia sa jignesc suinele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: