Vrem o tara ca afara, ca Finlanda!

Ce mult ne dorim o tara ca afara! Uite, ca Suedia, „modelul suedez”, nu?  Sau, daca nu se poate, ca Finlanda! Tara celor 1000 de lacuri! Civilizatie la maxim, nivel de trai, dar ce „de trai”, nivel de top. Si progres, mult progres, mai ales progres.

Din cauza asta, Finlanda are viitor. Constienta si-l pregateste de pe acum. Il modeleaza cum vrea ea. Ca sa-i fie bine peste ani! Pentru asta se inspira si din experienta vecinului. Finlanda se afla intre doi vecini model: modelul suedez, de care am pomenit deja, si cel rusesc. Asta, ultimul, e sursa ei de inspiratie acum, cand Finlanda s-a apucat sa-si slefuiasca viitorul. Modelul rusesc, desi mai corect ar fi sa-l numesc: modelul sovietic. Iar cand vorbesc de viitorul Finlandei, ar fi mai bine sa spun: „copiii Finlandei”. Da, copiii Finlandei sunt viitorul ei si Finlanda isi modeleaza copiii. Sau, ca sa fiu mai precis, politia finlandeza. Asa e mai exact si mai corect: politia finlandeza modeleaza copiii Finlandei! Dar tot dupa modelul sovietic.

Pentru ca vecinul sovietic l-a avut pe Pavlik Morozov – pionierul erou care si-a turnat parintii la militie. Un model pentru toti pionierii sovietici. Iar politia finlandeza are in proiect  ca si copiii Finlandei sa faca acelasi lucru. Vrea sa obtina niste micuti Pavlik Morozov: blonzi, cu ochi albastri…. si foarte comunicativi!

De aia a scos un clip video, popularizat pe toate canalele de televiziune.

„Spune-i la ureche Leului ce face mama ta. Leul o va atentiona si toti veti fi fericiti. Bineinteles, si mama ta.” – ii invata clipul pe micutii finlandezi, viitorii Pavlik. Leul, regele animalelor, este politia finlandeza. O alegere cat un mesaj subliminal.

Dar, cu siguranta ca mama, mama finlandeza, va fi fericita! Si mandra! Mai ales cand fetita ei ii va spune Leului ce are de gand sa-i zica,ea, mama, pe Facebook , politicianului. Si mama lui Pavlik Morozov a fost.

„Cand postezi o insulta pe internet, vei plati in curand o enorma amenda. Atentie, Atentie, Atentie! Nu spune nimic prostesc pe retelele de socializare, te rog!” – ii spune noul model de Pavlik mamei sale. Se stie: copiii, mai ales cei „bine crescuti”, stiu mai bine ce si cum decat parintii lor.

Iar ce este „prostesc” si nu trebuie spus au hotarat politicienii, media si, bineinteles, Leul. Politia! Si Martin Schultz, unul dintre „leii” de la Bruxelles, a cerut, „pentru a combate subminarea democratiei”, legi la nivel european pentru controlul Internetului si al retelelor de socializare! Si Bruxelles-ul, ca si Finlanda, este preocupat de viitor. Daca viitorul Finlandei seamana cu Pavlik, cel modelat de Bruxelles aduce a democratie.

Da, o tara ca Finlanda! Vrem! Fara mesaje transmise politicienilor pe Facebook, ci direct, de la om la om. Corect: de la om la politician. Ca Finlanda, unde copiii comunica cu „Leul”! Pentru ca „Leul” le cere sa-i spuna ce zic si fac parintii, lucruri pe care el, Leul, n-ar avea de unde sa le afle altfel. In Finlanda, ca sa-i faca bine, viitorul isi toarna trecutul la indemnul politiei!

Dar nu conteaza! Ai ajuns, in sfarsit, sa traiesti ca-n Finlanda. Civilizatie la maxim, nivel de trai, dar ce „de trai”, nivel de top. Si progres, mult progres, mai ales progres. Ce bine iti e! Nu uita insa un lucru foarte important:  fereste-te de „viitorul” tau!

http://www.dreuz.info/2017/01/22/finlande-les-enfants-incites-a-devenir-des-indics-contre-leurs-parents/

Anunțuri

5 comentarii

  1. iar in ultima Dilema, o una Victoria Stoiciu bate cimpii cu unicul viitor al Romanicii, in viziunea dumisale exclusiv social-democrat. Doamne fereste.

  2. Acolo unde exista numai socialism, si spre asta tinde Europa, de democratie se alege praful.

  3. Victoria Stoiciu este o neo- marxista.

  4. Orice partid de stanga, oricat de onorabil ,social-democrat ar vrea el sa fie nu are decat un singur viitor: sa esueze prin actiunile sale politice,chiar daca nu recunoaste oficial, in zona extremei stangi adica a neofascismului sau neocomunismului. Socialismul si democratia sunt doua principii imiscibile in plan politic.

  5. MIhai – Excelent spus!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: