Profesionista, presa mare nu doar informeaza, imagineaza si, mai ales, spera

Alaturi de CNN, ABC, CBS, NBC, New York Times sau Washington Post, Los Angeles Times a facut parte din cele 194 de organisme media, din 200, care au redat corect, echidistant si cu profesionalism campania electorala din Statele Unite. Prin urmare, si la Los Angeles Times, ca si la celelalte 193, cel putin 90% din informatiile despre candidatul republican au fost informatii si stiri negative. In schimb, aflate in cautarea unui echilibru normal, Los Angeles Times, CNN, NWT si celelalte 191, i-au sfatuit pe americani sa dea dovada de prudenta in alegerea lor, pentru ca democrata Hillary Clinton este inteligenta, experimentata si foarte curajoasa, asa ca electoratul risca sa se aleaga cu un presedinte sobru, pragmatic si eficient, care va da stralucire actelor si actiunilor sale, ceea ce va dauna grav Americii si poporului sau.

Nu li s-a alaturat in cruciada asta pentru adevar Fox News, si alte cinci publicatii, dar se stie ca Fox News nu este un organism de presa, ci o simpla anexa a partidului Republican.

Astfel, aflate mereu in cautarea adevarului, Daily News si-a informat cititorii ca republicanul Donald Trump este “Seniorul Porcilor”, Los Angeles Times i-a anuntat pe ai sai ca republicanul este o “catastrofa”, iar CNN si-a informat publicul ca Trump este un “rasist ordinar”. Si tot asa: clown, cretin, fascist, misogin, prost…. pana a castigat Trump!

Cand insa unul dintre ziaristii sai si-a aratat lipsa de profesionalism, anuntand pe Twitter ca-l vrea pe Donald Trump mort, Los Angeles Times l-a dat imediat afara. Si The Guardian, in Marea Britanie, s-a delimitat de editorialista sa, Monisha Rajesh, care, dupa alegerea lui Trump, si-a anuntat publicul ca “a venit vremea unui asasinat prezidential”. Cine a spus ca e usor sa fii ziarist?!

Reactii normale, venite din partea unor organisme de presa profesioniste, adevarate simboluri ale jurnalismului independent, componente ale unei prese ce-si merita si onoreaza respectul si increderea acordate de opinia publica internationala, care, normal, a ajuns, in timp, sa-i impartaseasca convingerile. S-a format, asadar, o comuniune de idei, foarte asemanatoare cu aceea dintre Pavlov si catelul sau.

Pentru ca asta nu e jurnalism! De aia CNN, marele CNN, le-a aratat, tuturor, cum trebuie procedat. Nu spui “il vreau pe Trump mort”, sau “Trump ar trebui asasinat”, asta puteai s-o spui in campania electorala, dar nu si dupa ce a fost ales presedinte. Nu e deontologic.

Dar Wolf Blitzer, de la CNN, poate sa-l intrebe, din studiou, pe Brian Todd, tot de la CNN, discutand asa, ca niste buni prieteni, despre lucruri fara legatura cu realitatea si care nu au cum sa se intample: “Ce s-ar intampla daca presedintele ales si toti succesori sai ar fi ucisi pe 20 ianuarie, in ziua investiturii?” ( Pe Wolf Blitzer il intereseaza asta, pentru ca publicul CNN – din State, Arabia Saudita, Al – Qaeda Statul Islamic, Bruxelles, Angela Merkel, nu conteaza – vrea sa stie raspunsul). Iar Brian Todd – care, ca orice bun ziarist, nu-si poate lasa publicul neinformat – poate sa-i raspunda la obiect si dezinteresat fara sa incalce vreun regulament profesional: daca Trump si Pence ar fi asasinati in chiar ziua investiturii, adica daca America ar ramane fara presedinte si vicepresedinte, publicul, in special ala de mai sus, sa stea linistit: John Kerry (Secretarul de Stat) va veni la putere.

I-a mai explicat Brian Todd lui Wolf Blitzer si alte variante plauzibile, in cazul in care Trump este asasinat azi, dar nu mai au importanta. Cine se uita pe CNN – cine nu se uita pe CNN?! – poate sa-i vada, intr-o alta emisiune, in cazul in care Trump nu e asasinat azi, discutand cu profesionalism despre ce s-ar intampla daca Trump ar fi impuscat in cap cu un glonte dum dum sau aruncat in aer cu o bomba facuta din 10 kile de Semtex si douaj’ de kile de cuie. Daca vreti sa aflati, nu trebuie decat sa urmariti CNN!

Important este ca, in sfarsit, toti au inteles, inclusiv aia care considera Antena 3 o latrina, dar au un cult pentru CNN, ce diferenta exista intre un “tonomat media”, sau o latrina media, si un organism de presa cu audienta globala.

http://www.infowars.com/cnn-if-trump-is-killed-during-inauguration-obama-appointee-would-be-president/

 

 

 

Anunțuri

3 comentarii

  1. Pavlov si-a invatat cainele sa saliveze cand scutura un clopotel care anunta masa (media progresista la fel, hranindu-si auditorii cu stiri care mai de care mai corecte politic). Ei, dar stiti ce-a facut Pavlov dupa ce cainele a murit (recte Trump a castigat)? A continuat sa scuture clopotelul! Cainele american s-a trezit, Pavlovistii din media inca nu!

  2. Antena3 stia cu ce se ocupa si mananca CNN! Personal,nefiind prea istet,aveam o parere buna despre CNN!A3 rareori inchid stirile,fara sa anunte ca sunt:singura televiziune afiliata CNN!….aia i-au acceptat datorita mirosului familiar!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: