Ierbivorii sunt soldati in NATO

Donald Trump a declarat, si asta inainte de a ajunge președinte al Statelor Unite, ca va condiționa angajamentul SUA față de apărarea aliaților din NATO de respectarea de către aceste țări a alocării a cel puțin 2% din PIB pentru apărare. Ca sa “dea bine”, declaratia a fost “modelata” de media in asa fel, incat mesajul receptat a fost clar: “ Trump, omul lui Putin, este contra NATO”.

Si asta pentru ca multi nu aveau chef sa plateasca cand America le putea asigura securitatea gratis, asa, ca un fel de ajutor social. Asadar, “asistatilor” le-a convenit si le convine mesajul cu “Trump anti-NATO”. Desi dreptatea era si este de partea lui Trump.

Germania, ultra bogata Germanie, cheltuieste anual pentru aparare 34 de miliarde de euro. Mult, vor spune cei care nu stiu ca asta inseamna doar 1,2% din PIB, asadar jumatate din cat ar trebui! Germania insa a cheltuit, in 2015, 17 miliarde de euro si in 2016 inca 20 de miliarde, dar nu pe aparare, pe NATO, ci pe sirieni, afgani, somalezi, irakieni, sudanezi – ajutoare sociale, casa, masa, scoala, integrare. Si va cheltui, tot asa, in fiecare an, pana in 2020! Pentru ca, crede Germania, si nu e singura, pomana, sau taxa de protectie, te apara.

Dupa ce Trump a fost ales, Angela Merkel a decis pe 23 noiembrie, brusc si fara nicio legatura, ca Germania trebuie sa-si mareasca cheltuielile militare, pana va ajunge la 2% din PIB – asta ca sa-si respecte angajamentele asumate. Adica va ajunge de la 34 la 60 de miliarde de euro! Un fior razboinic a cuprins sufletele nemtilor. Infierbantat, ziaristul Ulf Poschardt a chemat la rezistenta contra Statelor Unite (!), indemnandu-i pe nemti sa fie „mai curajosi, deschisi, gay si multiculturali”!

Dar pentru ca Merkel n-ar mai fi Merkel, daca asta chiar s-ar intampla in realitate, cancelarul a recunoscut ca minunea cu 2% se va intampla treptat, in timp. “Nu va pot face promisiuni ca vom atinge suma asta intr-un viitor apropiat” – a spus ea. Tradus: Germania va cheltui 2% exact cand se va intampla si minunea cu integrarea milioanelor de afro-asiatici in societatea germana.

Pana atunci, Germania isi pastreaza, din punct de vedere al onorarii obligatiilor fata de NATO, onorantul loc 16, din 28 de membri. Dar nu conteaza: important este ca Angela Merkel nu este contra NATO.

Pentru ca o comparatie nu strica niciodata, Franta aloca 1,8 % din PIB, Marea Britanie 2,2% si America, cea mult injurata, 3,6%! Cat e PIB-ul Statelor Unite si cat e al Germaniei? Nu stiu, stie Google! Sa spuna el, sa se puna el rau cu Merkel.

Domnul Jean Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, declara ca “Europa nu-si poate asigura securitatea fara ajutorul Rusiei”, asta cand se stie foarte bine ce i-ar face Rusia Europei, daca i-ar da voie Statele Unite. Dar Jean Claude Juncker nu este considerat “anti NATO” si asta pentru ca nu a cerut niciodata membrilor NATO sa respecte decizia organizatiei si sa contribuie la apararea comuna si la intarirea aliantei, cheltuind in fiecare an 2% din PIB –ul propriu. Si nici nu are asta in “fisa postului”. La el fisa postului zice ca “Europa nu-si poate asigura securitatea fara ajutorul Rusiei”.

Nici domnul Frank Walter Steinmeier, ministrul de externe al Germaniei, care critica intotdeauna primul, deabia dupa aia se trezeste si Rossia Today, desfasurarea de forte NATO in Europa de Est, de parca numai Rusia ar avea voie sa faca parada de tancuri, nu si NATO,  nu este considerat de media, analisti, experti sau simpli comentatori, a fi “anti NATO”. Si asta pentru ca Frank Walter Steinmeier nu a cerut guvernului din care face parte, cu atat mai putin altora, sa respecte decizia pe care a votat-o la summitul NATO, aia cu 2% din PIB-ul propriu pentru cheltuielile de aparare.

Nici domnul Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO, cel care in tineretile lui socialiste a infruntat pe strazi fortele de politie, care incercau sa-l opreasca sa demonstreze contra organizatiei pe care acum o conduce, nu este considerat de nimeni a fi “anti- NATO”, asta ar fi chiar deplasat, desi nu stiu cati l-au auzit vreodata pe Jens Stoltenberg insistand ca nu este corect ca doar 5 membri NATO (Statele Unite, Marea Britanie, Polonia, Estonia si Grecia) sa respecte decizia luata de toti, si sa cheltuiasca 2% din PIB, iar restul, pana la 28, sa nu o faca.

Nu, in afara lui Putin – pe care, ca si pe cei mai sus citati, nu-l doare nicaieri de 2% aia, si la el e de inteles asta – singurul dusman al NATO (singurul semnalat de presa internationala), pe care toti il arata cu degetul, este Donald Trump! Si asta pentru ca doar Trump e singurul care o tine intr-una ca nu doar 5, ci toti 28 trebuie sa dovedeasca ca sunt membri NATO, platindu-si macar “cotizatia”.

Dar de ce sa o plateasca cand ierbivorii sunt convinsi ca pot anula infruntarea finala, si letala, investind, cooperand si negociind cu… haita de carnivori?! Si de ce 2%, cand ideologia pacifista crede ca, cu cat manusile cu care ierbivorii ii mangaie pe carnivorii agresivi sunt mai moi, mai puf, mai catifea, cu atat sansele de a le schimba comportamentul criminal imprimat genetic sunt mai mari?! Pentru ca, procedand astfel, ierbivorii nu mai sunt luati drept prazi proaste si slabe, ci drept parteneri inteligenti si puternici. Asta tot intelepciune ideologica este.

Si pentru ca nu intelege un lucru pe cat de simplu, pe atat de contra naturii, Donald Trump va ramane, in continuare, singurul dusman al NATO.

http://www.lemonde.fr/europe/article/2016/11/24/defense-merkel-envoie-un-signal-aux-etats-unis_5037019_3214.html

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: