Sa facem Austria mare din nou!

Virusul Trump se raspandeste si ii afecteaza chiar si pe aceia pe care toti i-ar fi considerat imuni ideologic.“Sa facem tara noastra mare din nou” – este sloganul electoral care se face auzit azi in toata Austria si nu, nu ii apartine “extremistului de dreapta” Norbert Hofer, cel care a ratat la mustata, de doua ori, presedintia tarii. Cine si-a inchipuit ca  Norbert Hofer si “populistii” lui viseaza la maretia unei Austrii noi, imperiale, vis pentru care ar fi fost crucificati politic, mediatic si international, s-a inselat.

“Sa facem tara noastra mare din nou” o spune – intr-o Europa ce se vrea federativa si in care politicienii progresisti isi fac un titlu de glorie din a sustine ca natiunea aduce razboi si suveranitatea declin – cancelarul austriac Christian Kern, seful social –democratilor austrieci.

“Machen wir unser Land wieder stark” este chemarea sub care Christian Kern si-a prezentat joi noul sau proiect de revitalizare al Austriei. Si pentru asta, social democratul austriac vrea sa limiteze drastic libera circulatie si sa acorde preferinta la angajare “indigenului austriac”!

Bineinteles, pentru Bruxelles si Angela Merkel, care si dupa atentatul islamist din decembrie de la Berlin au sustinut ca Europa are nevoie de mai multa deschidere si compasiune, acesta este un program de “extrema dreapta”, dar pentru a pastra puterea, Christian Kern si social democratii sai sunt obligati sa-l sustina. Deoarece, Christian Kern nu este cancelar in Germania, unde “extrema dreapta” – adica crestin democratii de la Alianta pentru Germania – are intre 10 si 15% din voturile electoratului, ci in Austria, unde “extrema dreapta” a aratat la ultimele alegeri prezidentiale ca se poate baza pe voturile a circa 50% din electorat. Si Christian Kern este constient de asta, asa ca, sub sloganul lui Trump, a inceput sa vorbeasca ca socialistul slovac Robert Fico si sa actioneze ca „fascistul” Viktor Orban.

“Daca Bruxelles nu ne protejeaza frontierele, atunci o vom face singuri” – a anuntat guvernul austriac saptamana aceasta. Si asta pentru ca Austria va inainta saptamana viitoare Uniunii Europene o rezolutie prin care va cere ca refugiatii sa fie obligati sa depuna cerere de azil inainte de a patrunde pe continentul european.

Acest proiect este opera ministrului Apararii, Hans-Peter Doskozil, si a ministrului de Interne, Wolfgang Sobotka. Guvernul austriac cere astfel ca UE sa fixeze o limita numarului de refugiati primiti in Uniune si anunta Bruxelles-ul ca Austria va introduce controlul la frontiere pe timp nelimitat. Ceea ce este, fara discutie, o incalcarea a acordului Schengen.

Opinia publica austriaca a ramas stupefiata dupa ce, in ciuda masurilor de securitate luate in Noaptea Anului Nou, la Insbuck au fost agresate sexual 18 femei. Agresorii au fost imigranti originari din Africa de Nord, ale caror bande terorizeaza orasul de mai multa vreme. Asadar, “Sa facem tara noastra mare din nou” cat si reactiile cancelarului si ale ministrilor sai au drept cauza presiunea venita din partea poporului austriac.

Wolfgang Sobotka a declarat ziarului german Die Welt: “Atat timp cat UE este incapabila sa ne protejeze frontierele externe, noi vom aplica masuri nationale aici, in Austria…Este evident ca sosirea unui mare numar de refugiati a indus un risc enorm pentru securitatea tarii, pe care noi, ca democratie evoluata si stabila, nu-l mai putem accepta…Sub nicio circumstanta nu mai vrem sa ne asumam un asemenea risc. Pentru ratiuni de securitate interna trebuie sa stim cine ne intra in tara.”

Ce diferenta uriasa de atitudine intre cancelarul Werner Fayman – un fanatic sustinator, ca si Angela Merkel, al invaziei imigrationale – care il ataca pe Viktor Orban in vara lui 2015 si cancelarul Christian Kern. Daca atunci Fayman spunea Premierul Viktor Orban acţionează iresponsabil catalogând aceşti refugiaţi drept imigranţi cu motivaţie economică. Orban practică o politică vizând descurajarea imigranţilor„, azi, asezati sub sloganul “Sa facem tara noastra mare din nou”, oamenii lui Kern inchid frontierele si vorbesc despre asigurarea securitatii nationale! Pentru asta au trebuit sa treaca 18 luni si 100000 de invadatori sa bata din nou la portile Vienei.

http://www.rts.ch/info/suisse/8305487-a-l-instar-de-la-suisse-l-autriche-veut-privilegier-l-embauche-de-ses-residents.html

https://fr.express.live/2017/01/10/autriche-controles-aux-frontieres-plan-demandeurs-dasile/

http://www.evz.ro/de-necrezut-ungaria-este-acuzata-de-practici-naziste-chiar-de-catre-tara-unde-s-a-nascut-hitler-galerie-foto-si-video.html

 

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: