Obama, de la Statul Islamic la Statul Palestinian

Pe 9 ianuarie, Le Monde atragea atentia cu un titlu imperativ:“Franta trebuie sa recunoasca statul palestinian, inainte  de a fi prea tarziu.”

De ce prea tarziu si cand ar trebui sa-l recunoasca? Prea tarziu, pentru ca pe 20 ianuarie, Trump, ala care vrea sa mute ambasada Americii la Ierusalim, ii ia locul aluia care a visat mereu sa-i mute pe evrei in Antartica.

Din cauza asta, pe 15 ianuarie, cu 5 zile inainte de Apocalipsa, cand la Paris are loc conferinta pe care Avigdor Lieberman, ministrul israelian al Apararii, a numit-o “noul proces Dreyfus”, reprezentantii celor 70 de tari din Internationala islamo-socialista, in frunte cu John Kerry  si Jean Marc-Ayrault, trebuie sa exprime sustinerea comunitatii internationale pentru gasirea unei solutii a conflictului israelo-palestinian. Si trebuie sa faca asta de asa maniera, incat si Trump si Netanyahou sa ramana cu gura cascata – cum au ramas pe 23 decembrie, cand Consiliul de Securitate al Ligii Arabe si Internationalei socialiste a facut sa treaca rezolutia 2334 – iar anti-sionistii de la Stockholm, care au inaugurat recent ambasada unui stat care nu exista, sa intre in legalitate.

Prin rezolutia 2334, ONU a condamnat pentru prima data dupa 1979, colonizarea evreiasca facuta in teritoriile Israelului ocupate de arabi, in 1948, si ocupate de evrei in 1967. Pentru ca astia, evreii, nu elibereaza niciodata nimic, chiar si atunci cand e vorba de propriul lor teritoriu, ci ocupa intotdeauna cate ceva.

Asa ca, pe 15 ianuarie, Obama si Franta, care au instaurat pacea in Libia si Siria, Tunisia si Egiptul scapand la mustata, pot sa-i arate lui Donald Trump nu numai cum se poate pacifica Israelul, ci si cat de lung e drumul pana in Casa Alba, chiar daca stai agatat de gard si te holbezi la peluza din fata ei, in calitate de “presedinte ales”.

Si chiar nu vad de ce Obama, care l-a facut pe Abou Bakr al-Baghdadi cu un Califat in doua tari, nu poate sa-l faca, cu ajutorul Frantei, pe Mahmoud Abbas cu un stat, in ditamai Israelul! Acum, inainte de a fi prea tarziu.

Anunțuri

6 comentarii

  1. A propos de Obama si de admiratorii sai de pe toate meridianele, inclusiv al nostru, am vazut aseara la un talk show de la o televiziune la care era invitat si dl prof Ioan Bogdan Lefter cum acesta spunea,gatuit de emotie si cu ochii umeziti ce discurs de adio extraordinar,fantastic a tinut idolul sau in fata unui numeros auditoriu la Chicago. Acuma,eu nu stiu ce o fi spus dl ex in discursul sau de l-a tusat atat de profund pe vasnicul nostru multiculti progresist dar la ora de bilant, la sfarsit de doua mandate , vorba aceea ,,mai mult decat vorbele fapta graieste”. Ori la capitolul fapte,ispravi, neispravitul care a ocupat opt ani biroul oval nu a facut decat sa dea un branci viguros catre dezastru politicii interne si externe a Statelor Unite iar de coniventa cu neispravitii care fac politica UE sa duca la dezastru civilizatia occidentala. De aceea ma asteptam ca dl prof Lefter sa fie mai retinut cu laudele, eventual sa abordeze mai critic si in spirit mai analitic cei opt ani de Obama adica,mai colocvial spus, sa predomine neuronul la dl prof si nu hormonul corect politic. Acuma,lucrul grav pentru noi este ca spatiul academic romanesc a inceput sa fie ocupat din ce in ce mai mult de astfel de lefteri dpdv moral-axiologic. Si atunci dece sa ne mai miram ca tinerele generatii de absolventi formate de astfel de magistri sunt din cein ce mai sarace spiritual-profesional dar dince in ce mai ,,bazate”la capitolul tupeu. PS tot dl prof spunea ca fiecare fraza din discurs era subliniata de auditoriu ,in picioare,cu aplauze si ovatii !!! Am trait sa aud si asta: la o generatie dupa Reagan biroul oval a fost ocupat de un fel de Ceausescu,iar auditoriul AMERICAN al discursului s-a comportat precum ghertzoii activisti comunisti din RSR la plenarele PCR. Bravos natie americana!!! Sa fi mandra de fii si ficele tale!

  2. PPS Tot la talk show-ul amintit,un alt cazut in extaz si in frezadupa discursul obamian concludea ritos ca acesta (discursul) trebuie analizat si comentat intr-o emisiune speciala. Pai dece discursul , mai inteligentilor, si nu bilantul jenant al celor opt ani de Obama?!?!

  3. Mihai – Ti-am postat comentariul pe pagina mea de Facebook. Am spus ca e un coment postat pe blogul meu. Daca vrei iti trec si numele.

  4. Multumesc Bogdan! Pentru mine e important ca mi-am mai racorit si eu putin ficatii! Ce sa-i faci!? Satisfactii marunte.

  5. Anton Costescu – Comentariile tampite nu sunt permise pe acest blog. Asadar, revino cand o sa-ti revii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: