Cea mai mare amenintare pentru noi este media occidentala

“Cred ca media a devenit o arma de razboi, a devenit o arma de manipulare. Cred ca marii reporteri si-au vandut sufletul diavolului si ca, daca nu acum atunci mai tarziu, istoria ii va judeca intr-un proces ca acela de la Nurnberg.” – Maica  Agnès-Mariam de la Croix

Pe 9 decembrie 2016, Jean Michel Vernochet – scriitor, ziarist si geopolitolog francez – a intrat in legatura pe Skype cu Mère Agnès-Mariam de la Croix, maica stareta a manastirii Qara, din Siria. Discutia a avut ca tema uriasa manipulare mediatica, care are drept tinta opinia publica internationala, legata de atacul armatei siriene si a aviatiei rusesti asupra, spune mainstream-media, “orasului martir  Alep”.

Din interviul cu Mère Agnès-Mariam de la Croix putem afla ca, in realitate, a fost asediat Alepul de Est – aflat, atunci, la data interviului, sub controlul factiunilor “rebele” – si nu intreg Alep-ul, pentru ca Alep-ul de Vest se afla sub controlul armatei siriene.

Aici, cand vine vorba de cele doua parti ale Alep-ului, interventia lui Mère Agnès-Mariam de la Croix este deosebit de interesanta. Ea spune: “Este rusinos, presa occidentala, presa de propaganda, nu are nicio rusine sa minta, pentru ca minciunile ei sunt luate drept oracol de catre opinia publica…Este vorba de o crima de dezinformare. Cum se explica ca civilii se refugiaza in zona controlata de Armata siriana, cand aceasta este prezentata ca o armata de barbari?…In Alepul de Vest, controlat de Armata siriana, se gasesc intre 1,5 si 2 milioane de oameni, pe cand in zonele controlate de “rebeli”, carora populatia siriana le spune “teroristi”, pentru ca sunt vinovati de crime atroce, sunt mai putin de 100000…Zi de zi populatia din Alepul de Vest a fost bombardata de acesti “rebeli”, care sunt sustinuti de tarile occidentale si tarile arabe, dar si de media internationala, care ia  parte la deformarea faptelor, la acoperirea criminalilor.”

Pentru cei a a caror unica sursa de “informatie” este mainstream media, ce spune Mère Agnès-Mariam de la Croix suna ca strigatul copilului ce a observat ca “imparatul e gol”, pentru curtenii acestuia. Pentru ca Mère Agnès-Mariam de la Croix vorbeste despre bucuria nemasurata a cetatenilor Alep-ului care au scapat din mainile teroristilor. Da, “teroristilor”, pentru ca asa ii numesc cei care au scapat din mainile lor pe “rebelii” atat de dragi CNN, NYT, BBC, Agerpres, Reuters, Digi, ProTv samd.

Mère Agnès-Mariam de la Croix vorbeste despre cele 4000 de familii scapate din Alep-ul de Est, care, refugiate in Alep-ul de Vest, depun marturie despre suferintele indurate.

Mère Agnès-Mariam de la Croix povesteste despre femeile care au fost victimele jihadului sexual, sau despre barbatii care se prabusesc la capatul puterilor in bratele celor de la Crucea Rosie, dupa ce au fugit din mainile “eroicilor aparatori” ai Alep-ului….de Est.

Mère Agnès-Mariam de la Croix vorbeste despre cei 45 de civili (copii, femei, barbati) executati la gura tevii, in doar 2 zile, de eroii CNN-ului, NYT-ului, BBC-ului, Agerpres-ului, Reuters-ului, France –Presse-ului, cei care apara de barbari “citadela Alep”.

Mère Agnès-Mariam de la Croix povesteste cum a fost rapit si decapitat baiatul palestinian, in varsta de 14 ani, de catre “rebelii” din Al-Qaeda, victimele inocente ale dictatorului Bashar Al-Assad.

Mère Agnès-Mariam de la Croix ne arata o cu totul alta realitate decat cea prezentata de Pavlov Media si atunci nu ai cum sa nu o intelegi cand spune “Cea mai mare amenintare pentru noi este media occidentala”

https://www.youtube.com/watch?v=W1bzY4Mvwzs

Reclame

5 comentarii

 1. Grave si adevarate cuvinte rostite de maica Agnes Mariam in legatura cu aceasta ticalosita si corupta media care a abdicat,contra cost, de la misia ei de caine de paza al societatii devenind jigodie de macelarie. Cunoasteti,cred,expresia. Poate parea cam tare dar este,cred eu,foarte ilustrativa.

 2. Poate cineva sa sintetizeze conflictul asta in asa fel incat sa inteleaga si un neica-nimeni ca mine? Din ce s-a tras si din ce vor astia sa ni se traga? Nu pricep nimic din razboiul asta.

 3. gabi – asta e un text pe care l-am scris in martie 2012 pentru platforma InlineDreapta despre cum a inceput si de ce a inceput. http://inliniedreapta.net/siria-jihad-pentru-instaurarea-democratiei/#sthash.7WVzMfBl.dpbs

 4. Anton Costescu · · Răspunde

  Pentru dl Gabi. Declansarea rebeliunii din Siria s-a facut pe fondul „revolutiilor colorate” subventionate de Washington (doar 798 mil. dolari alocati tarii prin USAID) dar si a erorilor regimului sirian, controlat informational de Moscova. In plus, descoperirea zacamantului de gaze Leviathan in partea minuscula de ape teritoriale israeline a facut ca „primavara araba” sa aiba prioritate absoluta asupra oricaror programe regionale (Israel era singura tara stabila militar intr-o zona care cuprindea Liban – instabilitate politica intretinuta de la Tel Aviv – Cipru, pobleme teritoriale si politice cu Turcia, Egiptul, cuprins de o febra revolutionara letala, fara justificare (militarii au controlat tot timpul evolutiile interne), Teritoriile Palestiniene, care sub presiunea israeliana nu exista de fapt, si asa mai departe, fiind necesara destabilizarea Siriei. Politica Turciei in regiune a fost absolut nefasta, sustinand „Fratii Musulmani” din Egipt, miscare care constituie sursa tuturor fundamentalismelor din zona.
  SUA au permis celui mai retrograd regim din lume, Arabia Saudita, de care sunt legate printr-un acords din 1945, sa intervina intr-o tara care tocmai se lansase pe o panta de dezvoltare certa.
  Qatarul, devenit ulterior cel mai mare sustinator financiar , alaturi de Arabia Saudita, al rebeliunii din Siria, , intentiona sa exporte gaz lichefiat in Europa printr-un gazoduct ce urma sa lege terminalele qatareze de portul sirian Lattakia.
  Miscarea nu avea cum sa convina Rusiei, care prin politica energetica din ultimii 20 de ani monopolizase toate caile de transport ale gazelor naturale spre Europa.
  Istoria tragica a Siriei arata ca ori decate ori tara a incercat sa se dezvolte, au venit peste ea dinozaurii wahabbiti, cei care au creat din punct de vedere dogmatic si financiar Stat Islamic. Fratii Musulmani au cret al-Qaida!
  Daca vreti explicatii suplimentare sun gata sa vi le ofer.
  Comentariile maicii Agnes Mariam sunt de o autenticitate ce frizeaza absurdul real al zonei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: